Tuesday, January 7, 2014

«Βούλιαξε» η πλατεία Ραμπίν στο Τελ Αβίβ από χιλιάδες μετανάστες που ζητούν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες

Τελ Αβίβ
Χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική στο Ισραήλ διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ εναντίον νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και επιτρέπει στις αρχές να συλλαμβάνουν και να κρατούν επ' αόριστον μετανάστες χωρίς βίζα. 




Με συνθήματα όπως «από τη μία φυλακή στην άλλη», οι μετανάστες ζήτησαν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες.

Ο εν λόγω νόμος ψηφίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες στην Κνεσέτ και σύμφωνα με οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 300 περιπτώσεις μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Ο «φράχτης» που πρόσφατα ολοκλήρωσε το Ισραήλ στα νοτιοδυτικά σύνορα έχει ανακόψει το ρεύμα εισόδου από χώρες όπως η Ερυθραία. Όσοι μετανάστες είχαν προλάβει να περάσουν, στέλνονται σε εγκατάσταση στη νότια έρημο της χώρας την οποία η ίδια η κυβέρνηση περιγράφει ως «ανοικτή φυλακή», όπως αναφέρει το Reuters.

Οι συλληφθέντες υποχρεούνται να μείνουν στην εγκατάσταση την ημέρα και μπορούν να φεύγουν για μερικές ώρες το απόγευμα πριν επιστρέψουν τη νύχτα. Η κράτησή τους εκεί δεν έχει χρονικό όριο και λήγει είτε με τον οικειοθελή επαναπατρισμό τους, την απέλασή τους ή την επίλυση των αιτήσεών τους για παροχή ασύλου.

Οργανώσεις υποστήριξης μεταναστών έχουν στραφεί δικαστικά εναντίον του νέου νόμου. Την Κυριακή, στην πλατεία Ραμπίν του Τελ Αβίβ διαδήλωσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 10.000 άτομα -οι διοργανωτές μιλούν για τριπλάσιο αριθμό.
Newsroom ΔΟΛ

1 comment:

Anonymous said...

Αγαπητά μου τεκνία,
περιφερόμενος Χριστός εκ Νιγηρίας συνελήφθη με ηρωΐνην εις τον στόμαχόν του

http://www.protothema.gr/greece/article/342459/sunelifthi-39hronos-allodapos-me-kokainis-sto-stomahi-tou-/

Μετά τιμής
ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails