Tuesday, October 14, 2014

Ζητούν 1.200 ευρώ από ανασφάλιστη για έκτακτη νοσηλεία στο «Αγλαΐα Κυριακού»



Ζητούν 1.200 ευρώ από ανασφάλιστη για έκτακτη νοσηλεία στο «Αγλαΐα Κυριακού»
Ζητούν 1.200 ευρώ από ανασφάλιστη για έκτακτη νοσηλεία στο «Αγλαΐα Κυριακού»
Μια σοβαρή καταγγελία κάνει το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βύρωνα για το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ζητούν πάνω από 1.200 ευρώ για τη νοσηλεία ενός παιδιού που εισήχθη στο «Αγλαΐα Κυριακού», εκτάκτως λόγω σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος.
Η μητέρα του, ενώ είναι ανασφάλιστη και άνεργη, καλείται τώρα να πληρώσει τα νοσήλια του γιού της.
Σύμφωνα με το ΚΙΦ Βύρωνα, ο 9χρονος Αλέξης Ραπάι διακομίστηκε στις 3/10 εσπευσμένα και σε κακή κατάσταση στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει, εξ’ αιτίας οξείας κρίσης του αναπνευστικού συστήματος.
Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάνθηκαν ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και έδωσαν εντολή να εισαχθεί αμέσως στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθεί επειγόντως νοσοκομειακή περίθαλψη.
Ο μικρός Αλέξης, μαθητής της 3ης τάξης του δημοτικού σχολείου στον Βύρωνα, έγινε αντικείμενο συνεχών κλινικών εξετάσεων και εξαιρετικής φροντίδας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Β’ παιδιατρικής κλινικής όπου νοσηλεύεται από τις 3/10.
Σύμφωνα με τις ιατρικές διαπιστώσεις πάσχει από οξεία βρογχίτιδα και θα κρατηθεί στο νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι και σήμερα.
Το λογιστήριο του νοσοκομείου, ζήτησε από την άπορη και ανασφάλιστη μητέρα, να πληρώσει διαφορετικά, όπως την προειδοποίησαν θα στείλουν το ένταλμα πληρωμής στην εφορία. Η μητέρα του παιδιού, διαμαρτυρόμενη, ζήτησε να δει τον διοικητή αλλά αντί του διοικητή τη δέχθηκε η γραμματέας του η οποία είπε στην απελπισμένη μητέρα ότι ίσως πληρώσει με δόσεις.
Σύμφωνα με το νοσοκομειακό τιμολόγιο, κάθε μέρα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», κοστίζει 80 ευρώ + τα φάρμακα + οι εργαστηριακές εξετάσεις.
Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, οι οφειλές της ανασφάλιστης μητέρας μπορεί να έχουν ξεπεράσει τα 1.200 – 1.500 ευρώ. Δηλαδή, αν δούλευε, ισοδύναμο αποδοχών 3 μηνών.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα καταγγέλλει «το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» για κατάργηση θεμελιωδών, νόμιμων και συνταγματικών δικαιωμάτων των ανασφάλιστων πολιτών και του παιδιού.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails