Saturday, October 4, 2014

Εκατόν πενήντα δολάρια πωλούν οι Τζιχαντιστές τις χριστιανές και τις γυναίκες Γαζήδες



Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην περιφέρεια του Κουρδιστάν, ανέφερε ότι περισσότερες από δύο χιλιάδες Γαζήδες και Χριστιανές νεαρές και γυναίκες κρατούνται από τους ισλαμιστές μαχητές του ‘Ισλαμικού κράτους’- ΙΚ, οι οποίες πωλούνται στη Μοσούλη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από τις γυναίκες, που έχουν απελευθερωθεί από τους ισλαμιστές του ΙΚ, σήμερα περισσότερες από 2000 γυναίκες Γαζήδες και Χριστιανές κρατούνται  από τους εξτρεμιστές» όπως ανέφερε ο Ταβγκά Ομάρ από την Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κουρδιστάν.
Ο Ομάρ δήλωσε ότι οι ισλαμιστές εμπορεύονται τις γυναίκες, τις οποίες θεωρούν ως λάφυρα πολέμου.
«Οι εξτρεμιστές του ΙΚ, έχουν θέσει μια τιμή 150 δολαρίων για κάθε γυναίκα και τις πωλούν», δήλωσε ο Ομάρ.
Αποκάλυψε επίσης, ότι «οι τζιχαντιστές βιάζουν συστηματικά αυτές τις γυναίκες και τις έχουν χωρίσει από τις ηλικιωμένες και από τα μικρά κορίτσια».
Ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει που τις έχουν κρυμμένες αυτές τις γυναίκες, από  φόβο, μήπως με την αποκάλυψη θα  μπορούσαν να μεταφερθούν σε απομακρυσμένα σημεία.
Τον περασμένο μήνα, εξτρεμιστές του ΙΚ επιτέθηκαν και έλαβαν τον έλεγχο του όρους Σινιάρ. Εκεί συνέλαβαν και απήγαγαν γυναίκες και τις μετέφεραν στη Μοσούλη, όπου τις πουλούσαν.
Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για τη διάσωση αυτών των γυναικών ήταν ανεπιτυχείς, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails