Wednesday, January 14, 2015

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Ακολουθούν οι βασικές θέσεις των κομμάτων για το μεταναστευτικό. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια συνήθως άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν. Οπότε εμείς απ’ τα πεπραγμένα τους σημειώνουμε τις βασικές τους θέσεις όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί απ’ τις πολιτικές που εφάρμοσαν. Τις επίσημες θέσεις τους για το μεταναστευτικό αυτά τα δύο κόμματα δεν τις παρουσιάζουν επίσημα στα site τους όπως κάνουν με το οικονομικό τους πρόγραμμα, αλλά τις κρύβουν.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεν έχουμε βρει πρόγραμμα για το μεταναστευτικό της Νέας Δημοκρατίας για τις  επόμενες εκλογές. Απ’ το επίσημο πρόγραμμά τους, του 2012 έκαναν ακριβώς τα αντίθετα. Ο τελευταίος νόμος που ψήφισαν τον Νοέμβριο λέει ότι τα παιδιά των μεταναστών που θα πάνε μερικά χρόνια στα ελληνικά σχολεία ή θα τελειώσουν κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο, θα πάρουν την ελληνική ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και όχι ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες χώρες.

ΠΑΣΟΚ
Δεν έχει για το μεταναστευτικό επίσημο πρόγραμμα στα site του.  Στην πράξη ζητάει νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, παροχή ιθαγένειας, επιδομάτων. Ζήτησαν να μην ονομάζονται δια νόμου λαθρομετανάστες αλλά «παράτυποι».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Όχι στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές.
Πλήρης κατοχύρωση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου) σε όλους τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.

Κατάργηση των κέντρων κράτησης των μεταναστών.

Πολιτικός άσυλο σε όλους.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Καμία ποσόστωση στην είσοδο των μεταναστών στη χώρα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Άμεση σύλληψη και επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

Διακοπή της εσαεί κράτησης των μεταναστών σε κέντρα υποδοχής με χρήματα του ελληνικού λαού.
Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός.

Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου.

Πάταξη του παρανόμου εμπορίου των αλλοδαπών και αυστηρός φορολογικός έλεγχος στα εμβάσματα που αποστέλλουν στις χώρες τους οι λαθρομετανάστες.

ΣΥΡΙΖΑ

Κατάργηση της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ».

Κοινωνική ένταξη των μεταναστών και διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων.

Δημιουργία ανοιχτών χώρων φιλοξενίας των μεταναστών με έξοδα του ελληνικού δημοσίου.

Χορήγηση άδειας παραμονής χωρίς ένσημα.

Να επιτρέπεται στους μετανάστες να φέρνουν την οικογένειά τους στην Ελλάδα.

Δίωξη αποκλειστικά του εργοδότη σε περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας μεταναστών.

Διευκόλυνση της πολιτογράφησης, προπάντων για παιδιά μεταναστών.

Κατάργηση κάθε περιορισμού πρόσβασης στους θεσμούς δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αυστηροποίηση του Κώδικα Ιθαγένειας του νόμου Ραγκούση.

Καταγραφή υπάρχοντος πληθυσμού μεταναστών.

Καλύτερη αστυνόμευση των συνόρων

Αλλαγή του Κώδικα Ιθαγένειας.

Μεταβολή των όρων της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ

Καθορισμός μέγιστου ποσοστού μεταναστών επί του 2,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας

Απέλαση λαθρομεταναστών σε βάθος τετραετίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες στην μόρφωση, στην υγεία, στην παιδεία με τους ιθαγενείς Έλληνες.

Εφαρμογή του νόμου για τους παράνομους μετανάστες.

Προώθηση συνολικού σχεδίου για τη μετανάστευση βασισμένου σε μέτρα που αφορούν στην εισροή παράνομων μεταναστών, την κοινωνική ενσωμάτωση όσων είναι με καθεστώς νομιμότητας και την συλλογική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναθεώρηση του Δουβλίνο 2

Διαμόρφωση ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής με έμφαση στις διμερείς συμφωνίες με τρίτες χώρες.

Ενίσχυση της φύλαξη των συνόρων με την ουσιαστικότερη και μονιμότερη συνδρομή της ΕΕ.

Ενίσχυση των δράσεων για τον «πολιτισμό της καθημερινότητας και της αλληλεγγύης», με σταθερό μέτωπο απέναντι στον εθνικισμό και το νέο-ρατσισμό.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Στο επίσημο πρόγραμμά του ζητάει μόνο αναθεώρηση του Δουβλίνου 2.

 Χρειάζεται αποτελεσματική συνοριακή φύλαξη, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αλλά και φροντίδα και ισότητα για τους μετανάστες που ζουν εδώ.

ΚΚΕ
Νομιμοποίηση με απλές και ανέξοδες διαδικασίες των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται ήδη στη χώρα μας

Ανανέωση των αδειών παραμονής χωρίς προαπαιτούμενα.

Διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης. Να φέρνουν δηλαδή οι μετανάστες τους συγγενείς τους στην Ελλάδα.

Ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ με απειθαρχία σε Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ.

2 comments:

Anonymous said...

All Minnesota Birth Index, 1935-2002 results for George Papandreou

This database is an index created by the Minnesota Department of Health to approximately 5.2 million births occurring in the State of Minnesota, USA, between 1935 and 2002.

http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?db=MNBirth&rank=1&new=1&so=3&MSAV=0&msT=1&gss=ms_db&gsfn=GEORGE&gsln=PAPANDREOU&msbdy=1952&uidh=000&msbdd=16&msbdm=6

Dyspistos said...

Ολα τα κόμματα , πλην της Χρυσής αυγής, δείχνουν τον...πολιτισμό τους και την ανέξοδη αφέλειά τους τοποθετώντας τα λεφούσια των παρανόμως καταπατησάντων ελληνικό έδαφος ως ισα με εμάς τους ...χαχόλους.
Είδα και μου άρεσε η απόφαση του Τραμπ να επιβάλλει τριών μηνών ενδελεχείς ελέγχους σε ένα προς έναν αλλοδαπό που ,μπαίνει στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα από τις χώρες όπου "βασιλεύουν" συμμορίες τύπου Ισις.
Η ΧΑ, αν εξαιρέσουμε τη θέση για συνολικές απελάσεις που είναι πάρα πολύ δύσκολο πρακτικά να γίνουν, δείχνει να σκέφτεται ρεαλιστικά κι όχι με φρασεολογία από τον καιρό της Γαλλικής Επανάστασης.
Οι αλλοδαποί που μας έχουν κουβαληθεί θα μας οδηγήσουν στον όλεθρο αν επικρατήσουν οι συναισθηματικές ανοησίες των άλλων κομμάτων.
Πού θα δουλέψουν σε λίγα χρόνια όλοι αυτοί οι ξένοι; Πόσα σχολεία-μαιευτήρια-πανεπιστήμια θα χρειαστούν για τη ραγδαία αύξηση του αλλοδαπού πληθυσμού με τα 5-25 παιδιά κάθε οικογένειας;

Ενα μικρό παράδειγμα του τι σημαίνουν τα παραπάνω είναι η σημερινή κατάσταση των επιστημόνων μας που σπούδασαν και, κάποιες φορές, αρίστευσαν κιόλας στο ΕΜΠ, το Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο κλπ. και, χρόνια τώρα , ή ετεροαπασχολούνται ή είναι άνεργοι.

Δεν περιποιούμε χάρες ή εκδούλευση στους αλλοδαπούς "χαϊδεύοντάς" τους κατά τα προγράμματα των πολιτικών μας κομμάτων. Τους υποχρεώνουμε να μείνουν εδώ για να ζήσουν , σε σύντο χρονικό διάστημα, μία κόλαση σε μια αναρχούμενη και εμφυλιοπολεμική χώρα.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails