Wednesday, March 21, 2018

Μπριζίτ Μπαρντό: “Δεν αγωνίστηκα εναντίον της Γαλλικής Αλγερίας για να δεχτώ μια Αλγερινή Γαλλία”

Η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό μίλησε εναντίον της χώρας της, λέγοντας ότι οι Ισλαμιστές είναι “σχεδόν παντού” και ότι η Γαλλία δεν θα’ πρεπε να μοιάζει με την Αλγερία.
Μιλώντας στο Γαλλικό εβδομαδιαίο Valeurs Actuelles, η Μπαρντό είπε ότι η Γαλλία δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε. “Έχω ανατραφεί με τιμή, πατριωτισμό, αγάπη και σεβασμό προς τη χώρα μου, και όταν βλέπω αυτό που έχει καταντήσει, αισθάνομαι απελπισμένη”, είπε.

Η 83χρονη είπε επίσης ότι είναι “απαράδεκτο” οι μπούρκες να γίνονται συνηθισμένες στη Γαλλία και ότι οι Ισλαμιστές είναι “σχεδόν παντού”.
“Δεν αγωνίστηκα εναντίον της Γαλλικής Αλγερίας για να δεχτώ μια Αλγερινή Γαλλία, δεν έχω επαφή με τον πολιτισμό, την ταυτότητα και τα έθιμα των άλλων, ας μην αγγίζουν τα δικά μου”, δήλωσε η Μπαρντό.
Η πρώην ηθοποιός δεν μάσησε τα λόγια της ούτε όταν αφορούσε στην σκέψη της για την Ευρωπαϊκή Ένωση. “Πρέπει να βγούμε από αυτήν”, δήλωσε η Μπαρντό, προσθέτοντας ότι είναι υποστηρίκτρια του εθνικού μετώπου της Μαρίν Λεπέν, η οποία έχει επίσης μιλήσει εναντίον της ένταξης της Γαλλίας στην ΕΕ. Συνέχισε σημειώνοντας την συμπάθεια της για τον πρώην Γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, τον οποίο χαρακτήρισε ως “καλό παιδί”.
Γεννημένη το 1934, η Μπριζίτ Μπαρντό ήταν ένα από τα πιο γνωστά σεξουαλικά σύμβολα της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Αποσύρθηκε από τη βιομηχανία ψυχαγωγίας το 1973, αφού πρωταγωνίστησε σε 47 ταινίες. Έχει καθιερωθεί ως ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των ζώων τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα έγραψε ένα βιβλίο, το «Répliques et Piques», το οποίο περιέχει μια συλλογή από ρητά και αφορισμούς.
Πηγή:
https://www.rt.com/news/421652-brigitte-bardot-france-islamists/
Το Off the Record

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails