Tuesday, January 1, 2019

Πρωτοχρονιάτικη τζιχαντιστική επίθεση στο Μάντσεστερ: Ούρλιαζε «Αλλάχου Ακμπάρ» ο δράστης και μαχαίρωνε κόσμο – 3 τραυματίες


Πρωτοχρονιάτικη τζιχαντιστική επίθεση στο Μάντσεστερ: Ούρλιαζε «Αλλάχου Ακμπάρ» ο δράστης και μαχαίρωνε κόσμο – 3 τραυματίες
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία.
Αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαμ Κλακ, παραγωγός του BBC, δήλωσε ότι άκουσε τον δράστη να κραυγάζει «Αλλάχου Ακμπάρ» πριν διαπράξει την επίθεση και κατά τη διάρκειά της.
Η διεύθυνση της βρετανικής αστυνομίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως τρεις άνθρωποι, δύο άνδρες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, και μία γυναίκα, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες μετά τους τραυματισμούς τους.

Ο αυτόπτης μάρτυρας έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή της επίθεσης. «Άκουσα αυτή την κραυγή που σου πάγωνε το αίμα και κοίταξα κάτω στην πλατφόρμα», είπε. «Ερχόταν προς εμένα. Είδα πως κράταγε ένα κουζινομάχαιρο με λάμα 30 εκατοστών»· «ήταν τρομακτικό, αληθινά τρομακτικό», συμπλήρωσε.
Την έρευνα για την επίθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενημέρωσε η αστυνομία της Βρετανίας. Κατά το BBC, τα τραύματα των θυμάτων είναι σοβαρά, πάντως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails