ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ...Οταν τα δελτία ειδήσεων αφιερώνουν τον μισό τηλεοπτικό χρόνο τους για να προβάλουν τα χιονισμένα χωριά , τοτε και το μυαλό του μέσου ελλήνα τηλεθεατή ψηφοφόρου αποκτά το βασικό συστατικό του χιονιού δλδ νερό...Αυτές οι ειδήσεις περνάνε με λίγα λόγια στα ψηλά ωστε να μην αμαυρώσουν το προφίλ των κατατρεγμένων μεταναστών που οπως αποδεικνύεται το 90 τις εκατό απο αυτούς καταλήγουν με αφορμή διαφορά εγκλήματα στις ελληνικές φυλακές ...για να ξαναβγούν μετά απο λίγο να "βιάζουν" οχι μόνο τις συμπατριώτισες τους αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία με την ανοχή της αριστεράς και της ηγεσίας της χώρας....παρακάτω ακολουθεί το άρθρο απο το πρώτο θέμα
«Τα παιδιά περπατούν ξυπόλητα δίπλα σε ανοικτούς υπονόμους. Ολόκληρες οικογένειες τρέμουν από τις καιρικές συνθήκες σε σκηνές που προορίζονταν για ποπ φεστιβάλ» γράφει η βρετανική εφημερίδα για να περιγράψει την κατάσταση
Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και στη βρετανική κυβέρνηση να βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, απευθύνουν οι «Times» του Λονδίνου, σε κύριο άρθρο τους, τονίζοντας την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαδραματίσει έναν ενεργότερο ρόλο, προκειμένου να συμβάλει εποικοδομητικά στην αποτελεσματική και επαρκή αντιμετώπιση του προβλήματος.Στο άρθρο με τίτλο «Γκέτο στην Ελλάδα» η βρετανική εφημερίδα σημειώνει: «Μία από τις φτωχότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης φέρει το κύριο βάρος της νέας ανθρωπιστικής κρίσης λόγω μιας φετιχιστικής γραφειοκρατικής ακαμψίας και της απόλυτης αποτυχίας να διατεθούν πόροι εκεί όπου χρειάζονται πιο επιτακτικά. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν μπορούν να καθορίσουν τη γεωγραφία της Ελλάδας, αλλά είναι μέσα στις δυνατότητές τους να ανακουφίσουν από αυτόν τον πόνο και είναι και μέσα στις δυνάμεις της Βρετανίας να βοηθήσει».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «καθώς ο χειμώνας “αγριεύει” στο Αιγαίο, σχεδόν 15.000 πρόσφυγες έχουν εκβραστεί σε πέντε ελληνικά νησιά σε συνθήκες απελπιστικής εξαθλίωσης. Τα παιδιά περπατούν ξυπόλητα δίπλα σε ανοικτούς υπονόμους. Ολόκληρες οικογένειες τρέμουν από τις καιρικές συνθήκες σε σκηνές που προορίζονταν για ποπ φεστιβάλ. Οι γυναίκες φορούν πάνες, προκειμένου να μην πέσουν θύματα βιασμού στον δρόμο τους τη νύχτα προς τις τουαλέτες του υπερκορεσμένου προσφυγικού καταυλισμού τους. Αυτή δεν είναι η λύση στην ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση που υποτίθεται ότι θα αντιπροσώπευε η συμφωνία των Βρυξελλών πριν δύο σχεδόν χρόνια με την Τουρκία ύψους 2,5 δισ λιρών. Αυτή η συμφωνία ανέκοψε τη ροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής, αλλά δεν την σταμάτησε. Η ανεπάρκεια της ευρύτερης αντίδρασης της ΕΕ την κάνει μόνο πιο οξεία. Η συμφωνία του 2016 με την Τουρκία αποτυγχάνει λόγω ανεπίλυτων διαφορών σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα που εμποδίζουν την καταβολή χρημάτων προς την Άγκυρα».
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι «η μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση της μετανάστευσης είναι να αντιστραφεί η ροή των προσφύγων, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η βραχυπρόθεσμη ανάγκη είναι για την άμεση απλοποίηση των αιτήσεων ασύλου, για τροφή και στέγη. Η Βρετανία θα πρέπει να αφιερώσει ένα μέρος του τεχνητά διογκωμένου και γενναιόδωρα ενισχυμένου προϋπολογισμού αρωγής της για τον τερματισμό του αίσχους, το οποίο ένας εθελοντής χαρακτήρισε ως γκέτο στην άκρη της Ευρώπης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Λέσβο να είναι ένα σύγχρονο Αλκατράζ, αλλά αυτό είναι που αισθάνονται αυτοί που έχουν κολλήσει εκεί».
No comments:
Post a Comment