Wednesday, May 8, 2019

Το «Μοχάμεντ» το πιο δημοφιλές όνομα στο Βερολίνο…

Το «Μοχάμεντ» το πιο δημοφιλές όνομα στο Βερολίνο…
Η είδηση που ακολουθεί δεν αφορά (ακόμη…) την Ελλάδα, περιγράφει όμως μια εικόνα από ένα πολύ κοντινό μέλλον και στην Πατρίδα μας.
Βερολίνο 2018, ληξιαρχείο... Μία ομάδα ασχολείται με την καταμέτρηση των παιδιών που γεννήθηκαν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας τη χρονιά που πέρασε. Η καταμέτρηση ολοκληρώνεται. Μέσα από τα στατιστικά, προκύπτει μία σοκαριστική διαπίστωση. Το πιο δημοφιλές όνομα των παιδιών του Βερολίνου για το 2018 δεν ήταν Χάιντς, η Μαρκ ή κάτι... που έστω να πλησίαζε σε κάτι γερμανικό. Ήταν το... Μοχάμεντ!

Το 2018 στο Βερολίνο γεννήθηκαν πολλά παιδιά «μεταναστών» και δη μουσουλμάνων. Το Μοχάμεντ ήταν το πιο δημοφιλές όνομα στην πρωτεύουσα, ενώ ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλών ονομάτων που δόθηκαν σε παιδιά, σε έξι από τις 16 πολιτείες. Εκτός από το Βερολίνο, το Μοχάμεντ ήταν στις κορυφαίες θέσεις στο Αμβούργο, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στο Σάαρλαντ και στο Hesse.
Από την άλλη πλευρά, τα ονόματα των κοριτσιών έμειναν... παραδοσιακά στην Γερμανία, καθώς το πρώτο σε προτιμήσεις ήταν το Χάνα και ακολούθησαν το Μία, Αιμιλία και Σοφία.
Το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο «μετανάστες» εντάχθηκαν στο «σχέδιο φιλοξενίας» της Μέρκελ. Τα αποτελέσματα περιγράφηκαν παραπάνω. Η μετατροπή της Γερμανίας σε μια χώρα όπου οι γηγενείς κάτοικοι θα αποτελούν μειοψηφία φαίνεται ότι αποτελεί θέμα χρόνου, αν δεν αλλάξει κάτι, με την κατάσταση αυτή να μεταφέρεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ας αποτελέσουν ένα σαφές πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα αντίθεσης και αντίστασης σ’ αυτή την προοπτική, για την Ανατολή και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της Ευρώπης των Εθνών!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails