Thursday, December 5, 2019

Νορβηγία: Μιλούσε για τον Χριστό και μουσουλμάνοι τον ξυλοκόπησαν

Τέσσερις μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε ιεροκήρυκα ο οποίος μίλησε για τον Χριστό στους δρόμους του Τρόντχαϊμ (Νορβηγία). Τον τράβηξαν μακριά από έναν πολυσύχναστο δρόμο με εξαπάτηση και στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπάνε και να τον απειλούν με θάνατο εάν δεν ασπαστεί το Ισλάμ.


Ο Roar Flottum κήρυττε τον Χριστό όταν συναντήθηκε με μια ομάδα μουσουλμάνων και τους κάλεσε να προσευχηθούν μαζί, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.
«Ρώτησα αν μπορούσα να τους απασχολήσω και συμφώνησαν,» είπε ο Roar, «ένας από αυτούς είχε μια οσφυαλγία. Προσευχήθηκα γι ‘αυτόν και είπε ότι αισθάνθηκε πολύ καλύτερα. Τότε προσευχήθηκα για αυτόν πάλι, και με διαβεβαίωσε ότι ο πόνος έφυγε τελείως. Κοίταζαν τόσο σοκαρισμένοι που τους πίστευα».
Στη συνέχεια, κάλεσαν το Flottum να πάει μαζί τους για να προσευχηθούν για τον φίλο τους που χτύπησε το πόδι του. Πήραν τον ιεροκήρυκα στην πίσω αυλή ενός κοντινού σπιτιού και έπειτα τον έσπρωξαν κάτω από τις σκάλες στο υπόγειο και άρχισαν να τον χτυπούν, ζητώντας να μεταστραφεί στο Ισλάμ.
«Πρώτα πήραν την τραπεζική μου κάρτα, τους κωδικούς, το κινητό τηλέφωνο και την Apple ID. Τότε με κοροϊδεύουν για μια ώρα «, δήλωσε ο Flottum. – Συνολικά, έκλεψαν 10.000 κορόνες (περίπου 1.000 δολάρια). Στο υπόγειο με απειλούσαν με ένα μαχαίρι και υποσχέθηκαν να με σκοτώσουν αν δεν αποδεχόμουν το Ισλάμ ».

«Απαιτούσαν να πω κάποια λόγια στα αραβικά», συνέχισε. «Ήμουν σίγουρος ότι θα με σκοτώσουν γιατί συζητούσαν για την απουσία μαρτύρων σε αυτό το έγκλημα».
Αργότερα τον απελευθέρωσαν, προειδοποιώντας ότι θα τον σκότωναν αν οι αρχές μάθαιναν για το περιστατικό. Παρ ‘όλα αυτά, ο Roar στράφηκε στην αστυνομία και ανέφερε την επίθεση. Σε μια συνέντευξη, είπε ότι είχε ήδη φύγει από το νοσοκομείο και αισθανόταν καλά.
«Συχνά μιλάω για τον Χριστό στο δρόμο και ποτέ δεν συνάντησα κάτι τέτοιο. Αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω και θα συνεχίσω να μιλάω για την αγάπη του Θεού για τους ανθρώπους «, είπε ο ιεροκήρυκας.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, οι δράστες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Η αστυνομία συλλέγει βίντεο από κάμερες επιτήρησης στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails