Thursday, February 6, 2020

«Φουλ» της παρανομίας από μετανάστες σε Λέσβο και Χίο

moria-paravaseis
Μάνος Τσαγκαράκης

Συλλήψεις για κλοπές, πρόκληση σωματικών βλαβών και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Στον απόηχο των επεισοδίων της Δευτέρας στη Μόρια, αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν τελειωμό τα επεισόδια μεταξύ των μεταναστών οι οποίοι φιλοξενούνται στη Χίο και την Λέσβο, αλλά και οι υπόλοιπες παρανομίες που διαπράττουν στα δυο νησιά.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος επενέβησαν στο hot spot της ΒΙΑΛ στην Χίο, όταν ένας ανήλικος μετανάστης κατήγγειλε ότι πέντε άλλοι αλλοδαποί τον εξύβρισαν, τον τραυμάτισαν με ξύλινο ρόπαλο και του άρπαξαν το κινητό του και 100 ευρώ. Στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι που κατηγορούνται για κλοπή, εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δυο αγνώστων στοιχείων.

Στο ίδιο hot spot της ΒΙΑΛ, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Χίου άλλοι δύο αλλοδαποί ηλικίας 37 και 18 χρόνων καθώς εντοπίστηκαν να διαθέτουν προς πώληση είδη διατροφής, ένδυσης και υπόδησης χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Τα παράνομα εμπορεύματα κατασχέθηκαν και σε βάρος των δυο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη άσκηση εμπορικής δραστηριότητας.

Στη Μυτιλήνη, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος πέρασαν χειροπέδες σε έναν 19χρονο αλλοδαπό, ο οποίος προκάλεσε φθορές στο όχημα μιας 46χρονης Ελληνίδας και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Αλλά και στη Μόρια, συνελήφθη άλλος ένας 19χρονος αλλοδαπός ο οποίος εξύβρισε αστυνομικούς του τμήματος Μυτιλήνης και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη. Στην κατοχή του κατασχέθηκε ένα ξύλινο ρόπαλο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για βία κατά υπαλλήλων, αντίσταση, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails