Thursday, March 12, 2020

Γι’αυτό έρχονται οι «πρόσφυγες» στην Ελλάδα – Πως τους περιμένουν οι… Τραπεζικές Κάρτες


Η βοήθεια σε μετρητά με τη μορφή επιχορηγήσεων πολλαπλών χρήσεων (MPG) προορίζεται να καλύψει τα τρόφιμα (αν όχι προσωρινά που παρέχονται από το ελληνικό κράτος), τις μεταφορές, την επικοινωνία, το σχολικό υλικό και την ιατρική, καθώς και τα είδη ένδυσης και χειροτεχνίας προϊόντα υγιεινής. Τα MPG δεν καλύπτουν το καταφύγιο, το οποίο παρέχεται μέσω του συστήματος διαμονής ή τις κυβερνητικές περιοχές υποδοχής προσφύγων. 


Η συνολική αξία των MPG εξαρτάται από το μέγεθος του νοικοκυριού και είναι σύμφωνη με τα ποσά που παρέχονται στον πληθυσμό υποδοχής από το ελληνικό κράτος μέσω του καθαρού εισοδήματος ασφαλείας πρόγραμμα.


Και εντω μεταξύ, στην Ελλάδα, υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι ΕΛΛΗΝΕΣ, μερικές δεκάδες χιλιάδες ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι μερικα εκατομμύρια ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που δεν παίρνουν τίποτα… αλλά ακόμα και τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, είναι ασυγκρίτως μικρότερα απ’ αυτά που λαμβάνουν οι ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.

Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
 

Καλλιόπη Σουφλή
Διαβασμένοι και μιλημένοι έρχονται αυτοί που κάποιοι αποκαλούν «πρόσφυγες και μετανάστες». 

Αντιθέτως εμείς οι «ιθαγενείς» ιδέα δεν έχουμε…


Δείτε παρακάτω τι γνωρίζουν οι άνθρωποι από Ασία και Αφρική, και θα καταλάβετε γιατί διακινδυνεύουν την ζωή τους ώστε να περάσουν στην Ελλάδα.

Έτοιμες τραπεζικές κάρτες γεμάτες λεφτά, «διά τας πρώτας ανάγκας»…

Κι όταν κάποιοι μιλούν για εσκεμμένη εισβολή στην Ευρώπη, θεωρούνται φασίστες…

Το παρακάτω είναι από μετάφραση της Google:


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;


Η Ελλάδα Cash Alliance (GCA) είναι μια συνεργασία μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και πέντε διεθνών ΜΚΟ που αποτελείται από
Καθολική Υπηρεσία Αρωγής, Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, Mercy Corps, Διεθνής Ομοσπονδία της Ερυθρός Σταυρός και πορτοφόλι του Σαμαρείτη.

Η GCA συστάθηκε για να εναρμονίσει την παροχή ταμειακής βοήθειας προς τους  πρόσφυγες και των αιτούντων άσυλο στη χώρα, η οποία παραδίδεται μέσω της κάρτας UNHCR Greece Cash Alliance.

Σύμφωνα με την πολιτική της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες για τις παρεμβάσεις με βάση τα μετρητά και τις δεσμεύσεις του Μεγάλου Παζαριού για τα μετρητά,

Η GCA μεγιστοποιεί τις δεξιότητες και την εμπειρία μεταξύ των συμμετεχόντων εταίρων.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χρησιμοποιεί επίσης το εναρμονισμένο σύστημα για την παροχή βοήθειας σε μετρητά για την εφαρμογή της επιχορήγησης πολλαπλών χρήσεων
του προγράμματος «Υποστήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη διαμονή» (ESTIA), το οποίο χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO), η οποία παρέχει στέγαση και βοήθεια σε μετρητά των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.


ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Το σύστημα παράδοσης μετρητών βασίζεται σε:

• Τυποποιημένα κριτήρια επιλεξιμότητας για παροχή μετρητών από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

• Μία ενιαία βάση δεδομένων για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο (η βάση δεδομένων proGres v4 της UNHCR), η οποία περιλαμβάνει τις επιλέξιμες οι δικαιούχοι των οποίων τα αρχεία ενημερώνονται σε μηνιαία βάση για την αποφυγή επικαλύψεων και απάτης κατά τη σύλληψη την υψηλή κινητικότητα και το νομικό καθεστώς του πληθυσμού.

• Ένας πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που μεταφέρει κεφάλαια στις κάρτες GCA των προσφύγων της UNHCR και των αιτούντων άσυλο βάσει της βάσης δεδομένων proGres v4 μετά από τις οδηγίες και την έγκριση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

• Μια ενιαία τραπεζική κάρτα με μετρητά από την UNHCR σε μηνιαία βάση μετά από πιστοποίηση των συνεργατών και την επικύρωση.

• Ένα τυποποιημένο ποσό συνδρομής σε μετρητά, βάσει του μεγέθους της οικογένειας και του είδους της παρεχόμενης βοήθειας.

• Ένα ενιαίο πλαίσιο παρακολούθησης και αξιολόγησης με συμφωνημένους δείκτες αποτελεσμάτων και αποτελεσμάτων.

• Κοινή γραμμή βοήθειας σε οκτώ γλώσσες για να απαντήσει σε ερωτήσεις των προσφύγων σχετικά με το πρόγραμμα μετρητών και αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων με την κάρτα.

• Κοινά υλικά και πρωτοβουλίες επικοινωνίας σε οκτώ γλώσσες που απευθύνονται σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Το πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στο σύστημα διαχείρισης χρηματικών συνδρομών της UNHCR, το CashAssist, η οποία προσφέρει άμεση σύνδεση μεταξύ του συστήματος καταχώρισης και του παρόχου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. 

Συντελεί τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της παροχής βοήθειας σε μετρητά στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο. 

Το CashAssist είναι ενσωματωμένο στην τελευταία έκδοση του παγκόσμιου συστήματος καταγραφής και διαχείρισης υποθέσεων της UNHCR, Προφίλ Παγκόσμιο Σύστημα Εγγραφής για Συνεργασίες (proGres v4). 

 Το CashAssist βελτιώνει την υπευθυνότητα και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ελέγχου, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των δεδομένων.

1 Η αξία της μεταβίβασης βασίζεται στο Καλάθι Ελάχιστων Δαπανών που ορίζεται από την Ομάδα Εργασίας Μετρητών σε συμφωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση. Ορίζεται παρακάτω
το ποσό που δόθηκε στις ευάλωτες ελληνικές οικογένειες από το σύστημα κοινωνικής προστασίας.

2 Επιπλέον, σε όλες τις περιοχές υπάρχουν επίσης γραφεία υποστήριξης της UNHCR για την προστασία, όπου οι οικογένειες των προσφύγων μπορούν να αναφέρουν ή να τεκμηριώσουν τυχόν αλλαγές των οικογενειακών βιολογικών δεδομένων.

Μπορούν επίσης να λάβουν βοήθεια αν έχουν προβλήματα με την κάρτα μετρητών και τα υπόλοιπα ελέγχου.
ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Από την αρχή του προγράμματος, η GCA έχει παράσχει βοήθεια σε μετρητά σε όλους τους επιλέξιμους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο μέσω της ενιαίας κάρτας μετρητών GCA της UNHCR, καθώς και την επαλήθευση και την εγγραφή όλων δικαιούχους σε μία βάση δεδομένων.


Τα ακόλουθα έχουν επιτευχθεί από την GCA:

• Πλήρης μετάβαση από ξεχωριστές κάρτες εταίρων σε ενιαία κάρτα μετρητών GCA της UNHCR με όλες τις πληρωμές που εκτελείται από την UNHCR.

• Η UNHCR και οι εταίροι της έχουν εγγραφεί επιλέξιμοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στη βάση δεδομένων proGres v4 και πραγματοποιούν μηνιαίες ασκήσεις επαλήθευσης. Αυτό θα διασφαλίσει ότι μόνο οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο που είναι φυσικά παρόντες στη χώρα λαμβάνουν μετρητά. Εάν όχι, οι κάρτες τους ακυρώνονται αυτόματα για την πρόληψη της απάτης και της αλληλεπικάλυψης.

• Η παροχή ταμειακής βοήθειας έχει αυξηθεί, φτάνοντας τους πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα με 100% κάλυψη των επιλέξιμων δικαιούχων σε επίσημους χώρους καθώς και εκείνων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα στέγασης της UNHCR και των ΜΚΟ.

• Η παρακολούθηση μετά τη διανομή καταδεικνύει τη θετική επίδραση της βοήθειας σε μετρητά στην προστασία, όπως π.χ. τη μείωση των αρνητικών μηχανισμών αντιμετώπισης των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο και τη βελτίωση της ικανότητάς τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια.


ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ


Η βοήθεια σε μετρητά με τη μορφή επιχορηγήσεων πολλαπλών χρήσεων (MPG) προορίζεται να καλύψει τα τρόφιμα (αν όχι προσωρινά που παρέχονται από το ελληνικό κράτος), τις μεταφορές, την επικοινωνία, το σχολικό υλικό και την ιατρική, καθώς και τα είδη ένδυσης και χειροτεχνίας προϊόντα υγιεινής. Τα MPG δεν καλύπτουν το καταφύγιο, το οποίο παρέχεται μέσω του συστήματος διαμονής ή τις κυβερνητικές περιοχές υποδοχής προσφύγων. 

Η συνολική αξία των MPG εξαρτάται από το μέγεθος του νοικοκυριού και είναι σύμφωνη με τα ποσά που παρέχονται στον πληθυσμό υποδοχής από το ελληνικό κράτος μέσω του καθαρού εισοδήματος ασφαλείας πρόγραμμα.

Οι στόχοι των επιχορηγήσεων πολλαπλών χρήσεων είναι:

• Να επιτρέψει στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες τους με επιλογή.

• Συμβολή σε αποτελέσματα προστασίας, όπως η μείωση των αρνητικών μηχανισμών αντιμετώπισης.

• Διακοπή δαπανηρής τροφοδοσίας, τροφίμων και μη φαγητών.

• Υποστήριξη της ένταξης των προσφύγων με τις τοπικές κοινότητες και αγορές.

• Βελτίωση και σταδιακή ενίσχυση της τοπικής οικονομίας


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ?

Οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο που τυγχάνουν βοήθειας σε μετρητά εκδίδουν μια κάρτα μετρητών GCA της UNHCR μία φορά και έχουν μηνιαία συνάντηση με τους εταίρους της GCA προκειμένου να πιστοποιήσουν την παρουσία τους στη χώρα και τους συνέχιση της επιλεξιμότητας για βοήθεια σε μετρητά.

Μια απόδειξη τυπώνεται επίσης με τις λεπτομέρειες της κάρτας και τον αριθμό καταχώρησης proGres v4, για τον οποίο έχει σημασία

Οι εταίροι της GCA θα μπορούν να βοηθούν τους πρόσφυγες να αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν με τις κάρτες τους (π.χ. έλεγχο του υπολοίπου της κάρτας, αναφορά τυχόν απωλειών, κλοπής, κακής τοποθέτησης, αλλαγή ή ανάκληση του αριθμού PIN).

Κάθε μήνα οι συγκεντρωτικοί κατάλογοι επιλέξιμων προσφύγων μεταφορτώνονται στο CashAssist της UNHCR.


Πληρωμή

οι οδηγίες μεταβιβάζονται αυτόματα στο FSP, χρησιμοποιώντας τα προγράμματα proGres v4 και CashAssist. Το FSP φορτώνει τις κάρτες με μετρητά. 

Οι πρόσφυγες χρησιμοποιούν κάρτα και PIN για να αποσύρουν μετρητά από σημεία μετρητών ή να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες στο καταστήματα. 

Τα κεφάλαια μπορούν να αποσύρονται μόνο στην Ελλάδα. Αν οι προσπάθειες γίνονται εκτός Ελλάδας, οι κάρτες είναι αυτόματες και μπλοκάρονται. Ο φορέας παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ενημερώνει την UNHCR εάν συμβεί αυτό.


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ


Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για παροχή βοήθειας σε μετρητά έχουν συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Πολιτική Προστασία της Ένωσης και Ανθρωπιστική Βοήθεια (ECHO).


Οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο που είναι επιλέξιμοι περιλαμβάνουν εκείνους που:

• Έφτασαν στην Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.

• Έχουν καταχωρηθεί από τις ελληνικές αρχές και συνεχίζουν να
κατοικούν στη χώρα.


• Έχετε είτε:

– Μια προκαταχώριση ή πλήρης εγγραφή με το Ασύλου
Υπηρεσία.

– Κάθε άλλο έγκυρο επίσημο έγγραφο που έχει εκδοθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, όπως μια έγκυρη αστυνομική σημείωση.

• Είναι άνω των 18 ετών.

• Να ζείτε σε καθορισμένες περιοχές ή σε ενοικιαζόμενα καταλύματα (πρόσφυγες οι κάτοικοι σε ανεπίσημους οικισμούς εξαιρούνται από το καθεστώς).

• Δεν απασχολούνται σε ΜΚΟ ή οργανισμό του ΟΗΕ.

• Δεν απασχολούνται και λαμβάνουν μισθό.
attikanea.blogspot.com

Κραχ στις διεθνείς αγορές

Πετρέλαιο και κορωνοϊός είναι οι κύριες αιτίες που προκαλούν αυτή τη σοβαρή χρηματιστηριακή αστάθεια την ώρα που κανείς διεθνής αναλυτής και χρηματιστηριακός παράγων δεν είναι σε θέση να δηλώσουν υπεύθυνα που θα «καθίσει» η συνεχιζόμενη αυτή βουτιά στις χρηματιστηριακές αγορές.
Με την έναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα το πρωί σημειώθηκε κάθετη πτώση του γενικού δείκτη της τάξης του -13% με όλο το ταμπλό να είναι στο «κόκκινο» και τις τραπεζικές μετοχές να βυθίζονται έως και -30%.Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί προφανώς το δραματικό sell-off που χαρακτηρίζει τις διεθνείς αγορές. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης άνοιξε το πρωί της Δευτέρας με -6%. 

Απώλειες της τάξης του -8% σημειώνει ο γερμανικός DAX και ο βρετανικός FTSE100.


Καταρρέουν οι τιμές του πετρελαίου με αποτέλεσμα να βυθίζεται ο ενεργειακός κλάδος παγκοσμίως αναγκάζοντας τους επενδυτές να τρέπονται σε μαζική φυγή. 


Το φαινόμενο άρχισε από το γενικό ξεπούλημα στις ασιατικές αγορές, ακολούθησε η βουτιά στην Ευρώπη και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει και η αμερικανική χρηματαγορά.

Πετρέλαιο και κορωνοϊός είναι οι κύριες αιτίες που προκαλούν αυτή τη σοβαρή χρηματιστηριακή αστάθεια την ώρα που κανείς διεθνής αναλυτής και χρηματιστηριακός παράγων δεν είναι σε θέση να δηλώσουν υπεύθυνα που θα «καθίσει» η συνεχιζόμενη αυτή βουτιά στις χρηματιστηριακές αγορές.


zougla.gr
www.nikosxeiladakis.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails