Saturday, March 28, 2020

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η Διεθνής Αμνηστία ξεκινά παγκόσμια δράση για να γίνει έκκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την προστασία προσφύγων και μεταναστών από τον κορωνοϊό

Την προστασία των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, από τον κορωνοϊό, ζητά η Διεθνής Αμνηστία ξεκινώντας παγκόσμια δράση για να γίνει έκκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην κατεύθυνση αυτή, τα τμήματα της Διεθνούς Αμνηστίας από όλο τον κόσμο κινητοποιούνται και καλούν τις κοινωνίες τους να υπογράψουν την έκκληση προς τον κ. Μητσοτάκη ώστε στη συνέχεια να σταλεί η ακόλουθη επιστολή προς τον πρωθυπουργό:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει την κρίση της πανδημίας του COVID-19, οι κίνδυνοι για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά πολλαπλασιάζονται ώρα με την ώρα. Χιλιάδες ηλικιωμένοι άνθρωποι, άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες, παιδιά, έγκυες γυναίκες, νέες μητέρες και άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι παγιδευμένοι/ες εκεί σε επικίνδυνα πολυπληθείς συνθήκες. Τώρα, αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα την απειλή της πανδημίας του COVID-19, οι συνέπειες της οποίας θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές για όσους/ες είναι εγκλωβισμένοι/ες στους καταυλισμούς.

Επιπλέον της προστασίας του υπόλοιπου πληθυσμού, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για να προστατέψει τους πρόσφυγες από την πανδημία και να τους μετακινήσουν σε ασφαλείς χώρους.
Επομένως, σας ζητάω:
Να μεταφέρετε με ασφάλεια τους ανθρώπους από τα νησιά σε κατάλληλους χώρους διαμονής στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Να διασφαλίσετε ότι οι καταυλισμοί θα έχουν επαρκές ιατρικό προσωπικό και υπηρεσίες. Να παράσχετε κατάλληλα είδη υγιεινής, να διασφαλίσετε την ύπαρξη διαρκούς τρεχούμενου νερού, την απολύμανση των χώρων, καθώς και την έγκαιρη συλλογή και απομάκρυνση των απορριμάτων.

Να δώσετε ελεύθερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη στο δημόσιο σύστημα υγείας σε αιτούντες/ούσες άσυλο και μετανάστες/ριες χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των τεστ και της θεραπείας για τον COVID-19, μαζί με προληπτικά μέτρα.
Σας ευχαριστώ».

Όπως σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία, «οι συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες/ούσες άσυλο στα νησιά είναι απάνθρωπες. Από τις 22 Μαρτίου, ο πληθυσμός των καταυλισμών στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο, ήταν περίπου 37.000, ενώ οι εγκαταστάσεις έχουν συνολική χωρητικότητα μόλις 6.095 ατόμων. Ο πληθυσμός στους καταυλισμούς έχει εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση σε νερό, τουαλέτες και μπάνιο. Οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν στην ουρά για ώρες για φαγητό, και ζουν σε επισφαλείς σκηνές ή κοντέινερ χωρίς θέρμανση. Ο αριθμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι τραγικά ανεπαρκής. Επιπλέον, όποιος/α έφτασε μετά τον περασμένο Ιούλιο, δεν έχει πρόσβαση σε δημόσια υγειονομική περίθαλψη».

Όπως υποστηρίζεται, η ελληνική κυβέρνηση, «αντί να τους/τις προστατεύει από την πανδημία του COVID-19, περιορίζει περισσότερο την κίνηση των προσφύγων, και εξακολουθεί να αρνείται, παράνομα, τα αιτήματα ασύλου από τους νεοαφιχθέντες/είσες. Αυτές οι συνθήκες καθιστούν αδύνατη την προστασία της ευημερίας όσων βρίσκονται στους καταυλισμούς, και θέτουν τους ανθρώπους σε μεγάλο κίνδυνο, μπροστά στην αυξανόμενη απειλή του COVID-19. Σε περίπτωση ενός ξεσπάσματος της πανδημίας στους καταυλισμούς, μια καραντίνα θα οδηγήσει σε πολλούς θανάτους, που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί».


 ΣΥΝΔΕΣΤΕ  ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Ο ΟΗΕ θέλει να μας αντικαταστήσει με μετανάστες




Το Τμήμα Πληθυσμού του Τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε το παρακάτω έγγραφο με τίτλο:
Μετανάστευση αντικατάστασης:
Είναι αυτό μια λύση στη μείωση και γήρανση των πληθυσμών;
Οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι τα επόμενα 50 χρόνια, οι πληθυσμοί σχεδόν όλων των χωρών της Ευρώπης, καθώς και η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσουν μείωση του πληθυσμού και γήρανση του πληθυσμού. Οι νέες προκλήσεις της συρρίκνωσης και της γήρανσης του πληθυσμού θα απαιτήσουν συνολική επαναξιολόγηση πολλών καθιερωμένων πολιτικών και προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη διεθνή μετανάστευση.
Εστιάζοντας σε αυτές τις δύο εντυπωσιακές και κρίσιμες πληθυσμιακές τάσεις, η έκθεση θεωρεί αναγκαία τη μετανάστευση αντικατάστασης για οκτώ χαμηλής γονιμότητας χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Δημοκρατία της Κορέας, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) και δύο περιοχές (Ευρώπη και η της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Η μετανάστευση αντικατάστασης αναφέρεται στη διεθνή μετανάστευση με την οποία μια χώρα θα πρέπει να αντισταθμίσει την μείωση του πληθυσμού και την γήρανση του πληθυσμού που προκύπτει από τη χαμηλή γονιμότητα και την θνησιμότητα.
Αντικαθιστώντας αυτό
με αυτό
Ο ΟΗΕ λοιπόν ενδιαφέρεται ειλικρινά για εμάς, θέλοντας να αντικαταστήσει τον πληθυσμό μας!
Ο ΟΗΕ έχει ακόμη ένα ολόκληρο τμήμα πληθυσμού που εργάζεται για αυτό το "πρόβλημα".
Η Replacement Migration Report” του ΟΗΕ
Δεκατρία χρόνια πριν, τα Ηνωμένα Έθνη δημοσίευσαν μια παρόμοια έκθεση με τίτλο "Μετανάστευση αντικατάστασης: αποτελεί λύση στη μείωση και τη γήρανση των πληθυσμών;" (Ηνωμένα Έθνη Τμήμα Πληθυσμού, 2001). 
«Ως μέρος του τακτικού προγράμματος εργασίας του, το Τμήμα Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, παρακολουθεί συνεχώς τη γονιμότητα, την θνησιμότητα και τις τάσεις μετανάστευσης σε όλες τις χώρες του κόσμου», ανέφερε η έκθεση, την οποία επέβλεπε και πιθανώς είχε γράψει ο τότε διευθυντής του Τομέα Πληθυσμού του ΟΗΕ, Joseph Chamie (φώτο).

Η χρονική περίοδος που καλύπτεται στην έκθεση είναι περίπου μισός αιώνας, από το 1995 έως το 2050.
Κρίνοντας από την έκθεση και από άλλα πράγματα που έχει γράψει, ο Chamie φαίνεται να ευνοεί μεγάλης κλίμακας μετανάστευση και αμνηστία στις χώρες της Δύσης, αν και καμουφλάρει προσεκτικά τις απόψεις του με την ευρεία χρήση μιας κομμουνιστικού στιλ γραφειοκρατίας.
Το 2000 ο Chamie συγκαταβατικά σημείωνε ότι το Εθνικό Μέτωπο κόμμα του Jean-Marie Le Pen στη Γαλλία χαρακτήρισε την έκθεσή του "ως συνταγή για την πολιτιστική γενοκτονία". Όπως ήταν αναμενόμενο, σε μια απαρίθμηση των επιχειρημάτων κατά της αμνηστίας σε διάφορα έγγραφα (που αντισταθμίζει με έναν μακρύ κατάλογο των θετικών για την αμνηστία επιχειρημάτων), δεν κάνει καμία αναφορά στο πιο σημαντικό απ’ όλα: την επιβίωση ενός λαού και ενός πολιτισμού.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο Chamie είναι Εβραίος.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails