Friday, May 22, 2020

Ολλανδία: Λαθρομετανάστης μαχαιρώνει γυναίκα σε σκούτερ στο λαιμό

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη έναν 24χρονο μετανάστη επειδή μαχαίρωσε μια γυναίκα στο λαιμό καθώς οδήγησε το σκούτερ της σε δρόμο στο Vlaardigen.

Ήταν 8 το πρωί όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την επίθεση. Δυστυχώς, μόλις έφτασε η αστυνομία στη σκηνή του εγκλήματος, ο ύποπτος δεν ήταν πουθενά. Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα αντιμετωπίστηκε αμέσως από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με «επιφανειακούς» τραυματισμούς, αλλά δεν απαιτείτο νοσηλεία, αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf.
Πριν από την επίθεση, ο δράστης - ένας μετανάστης χωρίς μόνιμη κατοικία - και το θύμα δεν είχαν συναντηθεί ποτέ.
Πλάνα παρακολούθησης που ελήφθησαν από την αστυνομία έδειξαν ότι ο μετανάστης κρυβόταν γύρω από μια γειτονιά που δεν απέχει πολύ από το σημείο όπου έγινε η επίθεση νωρίτερα το ίδιο πρωί. Περίπου στις 7πμ ο μετανάστης καταγράφηκε να περπατά γύρω από μια κατοικημένη περιοχή όπου χτυπούσε τα κουδούνια σε πολλά σπίτια.
Μόλις η αστυνομία μπόρεσε να εντοπίσει τον εισβολέα, ξεκίνησε το κυνηγητό. Λίγο αργότερα, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να κατορθώσουν την σύλληψη. Προς το παρόν, δεν είναι ακόμα σαφές γιατί ο μετανάστης αποφάσισε να επιτεθεί στο τυχαίο θύμα. Είναι πιθανό ότι δεν είναι ψυχικά καλά.
Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, ο αριθμός των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από αιτούντες άσυλο στην Ολλανδία το 2019 αυξήθηκε δραματικά, σχεδόν 30% από το προηγούμενο έτος. Τα περιστατικά των χτυπημάτων, των εμπρηστικών ενεργειών και των απεργιών πείνας στα κέντρα ασύλου επίσης αυξήθηκαν κατά 30% το 2019, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τυχαίες πράξεις βίας εναντίον περαστικών έχουν γίνει εκπληκτικά συχνές στην Ολλανδία. Τον Απρίλιο, ένα 18χρονο αγόρι μαχαιρώθηκε από αιτούντα άσυλο από το Σουδάν ενώ έκανε ποδήλατο. Οι δύο δεν είχαν συναντηθεί ποτέ πριν από το συμβάν.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails