Friday, October 30, 2020

Και «οδηγός» εκπαίδευσης στο Τζιχάντ για… ανήλικους μαχητές

 


Στα πρόθυρα ενός πιθανού θρησκευτικού πολέμου που θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες, με την έξαρση των ισλαμικών παθών από την σύγκλυση Ερντογάν- Μακρόν, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα ένα πραγματικά καταπληκτικό «οδηγό εκπαίδευσης» ανήλικων μαχητών εξέδωσαν με προφανείς στόχους.  

Ο οδηγός αυτός απευθύνετε κυρίως στις μητέρες των ανηλίκων Τζιχαντιστών που καθίστανται υπεύθυνες για να παραδώσουν τα πρώτα βήματα στα παιδιά τους που προορίζονται για μελλοντικές επιχειρήσεις.

Όσο και αν αυτό ακούγεται εκ πρώτης απίστευτο και όμως είναι γεγονός πως οι Τζιχαντιστές προσβλέποντας στην μελλοντική τους επέκταση και γιγάντωση του κινήματος τους, συνέταξαν ένα λεπτομερή οδηγό εκπαίδευσης ανηλίκων μαχητών. Ο οδηγός αυτός δίνει οδηγίες στις μητέρες των παιδιών οι οποίες και θα μάθουν τα πρώτα βήματα στα ανήλικα παιδιά τους, βάζοντας τις βάσεις για να γίνουν όταν μεγαλώσουν, ικανοί πολεμιστές.

Εκτός των άλλων περιέχει οδηγίες για όλες τις μουσουλμάνες μητέρες με την προτροπή να εμψυχώσουν τα παιδιά τους με τα μουσουλμανικά ιδανικά και να τους μάθουν όλες τις μουσουλμανικές αρχές. Στον οδηγό δίνεται ρητή εντολή να απαγορεύεται η τηλεόραση στα ανήλικα παιδιά που θα γίνουν οι μελλοντικοί μαχητές των Τζιχαντιστών.

Ουσιαστικά το μόνο που επιτρέπεται είναι να διαβάζουν ισλαμικά έντυπα και να μαθαίνουν από τις μητέρες τους όλα όσα αφορούν τον «δίκαιο» αγώνα των Τζιχαντιστών.

Ο πρωτότυπος αυτός οδηγός θα κυκλοφορήσει και στο διαδίχτυο, και όπως αναγράφεται, η πρώτη βασική εκπαίδευση των μελλοντικών Τζιχαντιστων θα αρχίζει από την ηλικία των επτά ετών. Η βασική εκπαίδευση τους θα περιλαμβάνει εκτός από τα ενημερωτικά έντυπα και ειδικά CD, βίντεο, καθώς και επιλεγμένες ιστορίες της ηλικίας τους που θα προωθούν τις βασικές αρχές τις πολεμικής παιδείας του χαλιφάτου.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει εκπαίδευση στην χρήση οπλικών συστημάτων από μικρή ηλικία, έτσι ώστε τα μικρά αυτά παιδιά να εξοικειωθούν στις πολεμικές επιχειρήσεις στις οποίες θα κληθούν να λάβουν μέρος στο μέλλον, για την προάσπιση και την περαιτέρω επέκταση του ισλαμικού χαλιφάτου.

Το γεγονός της κυκλοφορίας αυτού του οδηγού προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και ανησυχία σε πιο συντηρητικούς κύκλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Μέσης Ανατολής, Steven Stalinsky, σχολάζοντας την έκδοση αυτού του οδηγού τόνισε πως οι Τζιχαντιστές σκοπεύουν να «αλώσουν» το μυαλό των μικρών παιδιών, έτσι ώστε να γίνουν πιστοί μαχητές από μικρή ηλικία και να εμπεδώσουν γρήγορα τις αρχές του ισλαμικού χαλιφάτου.

Στον οδηγό αυτό, όπως ανέφερε ο Steven Stalinsky, καλλιεργείται το μίσος ενάντια της Δύσης και όλων α των δυτικών πολιτιστικών αρχών, ενώ υπάρχουν οδηγίες ακόμα και για επιθέσεις αυτοκτονίας οι οποίες, όπως τονίζεται, θα προσφέρουν μια… θέση στον παράδεισο για τους μαχητές που θα πέσουν σκοτώνοντας όσο το δυνατό περισσότερους εχθρούς του χαλιφάτου.

Και όλα αυτά με την σιωπηλή, αλλά ουσιαστική στήριξη της Τουρκίας του Ερντογάν.

Το ζήτημα και εδώ που προκύπτει για εμάς, είναι αν υπάρχουν και στην χώρα μας προσβάσεις από τέτοιους οδηγούς σε ένα γιγαντωμένο  με σκανδαλώδη ανοχή ακραίο ισλαμικό πληθυσμό.


*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails