Thursday, March 4, 2021

Διαρροή email επιβεβαιώνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν ονόματα αντιφρονούντων στο ΚΚΚ

 


 

Διαρροή email αποδεικνύει ότι, σε αντίθεση με τις αρνήσεις των Ηνωμένων Εθνών, αξιωματούχοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων έδωσαν στην πραγματικότητα τα ονόματα Κινέζων αντιφρονούντων στο κομμουνιστικό καθεστώς στο Πεκίνο προτού αυτοί οι ακτιβιστές καταθέσουν στην Γενεύη κατά των κακοποιήσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται από την διαρροή εγγράφων ότι η πράξη παράδοσης ονομάτων Κινέζων αντιφρονούντων στην δικτατορία φάνηκε «συνήθης πρακτική» σε όλους τους εμπλεκομένους. Η καταγγέλουσα είπε στην Epoch Times ότι αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα, παρά τις αρνήσεις των ΗΕ.

Οι κινεζικές κομμουνιστικές αρχές χρησιμοποίησαν ονόματα που έλαβαν από τα ΗΕ για να αποτρέψουν τους αντιφρονούντες να φύγουν από την Κίνα. Τουλάχιστον ένας αντιφρονούντας η ταυτότητα του οποίου αποκαλύφθηκε από τα ΗΕ και μετά φυλακίστηκε από το ΚΚΚ προτού φύγει για την Γενεύη, ο Τσάο Σουνλί, πέθανε υπό κράτηση.

Αν ο αντιφρονούντας που αναμενόταν να ντρόπιαζε το Πεκίνο στα ΗΕ βρισκόταν ήδη στο εξωτερικό, το ΚΚΚ συχνά απειλούσε ή ακόμα και απήγαγε και βασάνιζε την οικογένεια του ατόμου, σύμφωνα με την καταγγέλουσα Έμμα Ρέιλλυ, που εξέθεσε πρώτη το σκάνδαλο.

Επικριτές του καθεστώτος τα ονόματα των οποίων παραδόθηκαν από τα ΗΕ περιλαμβάνουν ακτιβιστές με ανησυχίες για το Θιβέτ, Χονγκ Κονγκ, και την ισλαμική μειονότητα Ουιγούρων στην δυτική Κίνα – όλοι αυτοί είναι στόχοι του ΚΚΚ για διάφορους λόγους.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η Epoch Times ανέφερε για το σκάνδαλο, και για τα αντίποινα που δέχθηκε η Ρέιλλυ για την προσπάθειά της να εκθέσει και να σταματήσει προσωρινά την πρακτική. Η υπόθεση της Ρέιλλυ στα ΗΕ συνεχίζεται. Παραμένει εργαζόμενη των ΗΕ αλλά βρίσκεται υπό «έρευνα».

Γνωστοί οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο έχουν κατακρίνει την πρακτική των ΗΕ να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αντιφρονούντων και των οικογενειών τους.

Σε σχόλια στην Epoch Times, η Ρέιλλυ περιέγραψε την πρακτική ως «εγκληματική» και είπε ακόμα πως καθιστά τα ΗΕ «συνένοχο σε γενοκτονία».

Για χρόνια, τα ΗΕ αρνούνταν ότι πράκτορές τους κατέδιδαν ονόματα αντιφρονούντων στο ΚΚΚ.

Χάριν της διαρροής των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περί της πρακτικής, όμως, είναι τώρα σαφές ότι τα ΗΕ είπαν ψέματα με πρόθεση στις κυβερνήσεις μέλη τους και στον τύπο σχετικά με αυτό το σκάνδαλο.

Ένα από τα εκρητικά αυτά μηνύματα εστάλη στις 7 Σεπτεμβρίου 2012, από έναν διπλωμάτη στην πρεσβεία του ΚΚΚ στα ΗΕ στην Γενεύη, ο οποίος ζητούσε πληροφορίες περί Κινέζων αντιφρονούντων που επρόκειτο να καταθέσουν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC) των ΗΕ.

«Ακολουθώντας την συνήθη πρακτική, θα μπορούσατε παρακαλώ να με βοηθίσετε [sic] να ελέγξω αν τα άτομα στην επισυναπτόμενη λίστα ζητούν άδεια παρουσίασης στο 21ο συνέδριο του HRC;»

Ο αξιωματούχος των ΗΕ, το όνομα του οποίου αφαιρέθηκε από το μήνυμα που διέρρευσε, απάντησε επιβεβαιώνοντας ότι δύο από τους αντιφρονούντες στην λίστα του ΚΚΚ είχαν πάρει άδεια και επρόκειτο να συμμετάσχουν.

«Σύμφωνα με την αίτησή σας, σας ενημερώνουμε ευγενικά ότι οι Ντολκούν Ισά και Χε Γκενγκ πήραν έγκριση από το Nonviolent Radical party, Transnational and Transparty για την 21η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», επιβεβαίωσε ο αξιωματούχος των ΗΕ στο καθεστώς, χωρίς να φαίνεται κάποια ανησυχία για την ασφάλεια κάποιου αντιφρονούντα ή των οικογενειών τους που βρίσκονταν στην Κίνα.

Ο Ισά είναι πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ουιγούρων, που υπερασπίζεται τον πληθυσμό Ουιγούρων στην περιοχή Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, οι οποίοι είναι στόχοι βίαιης καταστολής από το ΚΚΚ.

Πολλές επίσημες πηγές ανά τον κόσμο λένε ότι το καθεστώς κρατά περισσότερους από ένα εκατομμύριο Ουιγούρους σε στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης». Πρώην κρατούμενοι που μίλησαν στην Epoch Times αποκάλυψαν ότι υπέστησαν βιασμό, βασανιστήρια, πλύση εγκεφάλου, και άλλη κτηνώδη κακοποίηση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: theepochtimes.gr

Το είδαμε στο: kanenazori.com 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails