Saturday, May 29, 2021

Φυσιολογικός ορός αντί για εμβόλιο Pfizer σε εμβολιαστικό κέντρο της Γαλλίας!;;

 

Η παρακάτω είδηση δεν είναι καινούργια, το περιστατικό συνέβη τέλη Απριλίου και δημοσιεύθηκε στο rt στις 24/4. Τη μεταφέρουμε διότι είναι ένα πολύ περίεργο συμβάν, τόσο για το πώς είναι δυνατόν να μπερδευτούν τα εμβόλια της Pfizer (τα οποία, όπως ξέρουμε, διατηρούνται σε βαθιά κατάψυξη και προετοιμάζονται την ώρα του εμβολιασμού με πολύ συγκεκριμένη διαδικασία)

με φιαλίδια φυσιολογικού ορού, όσο και για το πώς ακριβώς αντιλήφθηκαν το λάθος οι γιατροί την επόμενη μέρα…

**************************************

Δεκάδες άνθρωποι που επρόκειτο να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 με το εμβόλιο της Pfizer-BioNtTech έλαβαν αντί αυτού ένεση με φυσιολογικό ορό, ως αποτέλεσμα μιας ανεξήγητης γκάφας από Γάλλους ιατρούς.

Περίπου 140 άτομα που παρακολούθησαν το κέντρο εμβολιασμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Reims στην πόλη Epernay, 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, έλαβαν λανθασμένα ενέσεις την Τρίτη.

Οι ενέσεις περιείχαν κανονικό φυσιολογικό ορό, ο οποίος είναι ένα ακίνδυνο διάλυμα χλωριούχου νατρίου διαλυμένο σε νερό. Μπορεί να εφαρμοστεί εξωτερικά για να καθαρίσει πληγές και να βοηθήσει στην ξηροφθαλμία, ή μπορεί να χορηγηθεί με ένεση για τη θεραπεία της αφυδάτωσης, μεταξύ άλλων καταστάσεων. Συνεπώς, το σφάλμα δεν αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Οι ιατροί συνειδητοποίησαν το λάθος τους την επόμενη ημέρα και ήρθαν γρήγορα σε επαφή με όσους είχαν λάβει εμβόλια με απλό φυσιολογικό ορό αντί για εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Οι ασθενείς κλήθηκαν να μιλήσουν με έναν γιατρό που θα μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να κλείσουν ένα νέο ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Ορισμένοι από αυτούς τους ασθενείς έλαβαν τα πραγματικά εμβόλια Covid-19 την Παρασκευή, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας για να εμβολιαστούν τελικά, ανέφερε το France Bleu.

Οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι διερεύνησαν το περιστατικό, αλλά δεν εξήγησαν πώς ήταν δυνατόν να γίνει ένα τέτοιο λάθος. Ένας ειδικός ιατρός ανέλαβε να παρακολουθεί τη διαδικασία εμβολιασμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρεμς για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, πρόσθεσαν. 

Πηγή: rt.com

https://mandataapoekso.blogspot.com/2021/05/pfizer.html

www.nikosxeiladakis.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails