Tuesday, March 3, 2009

ΣΤΑΘΜΟΣ ALPHA-ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ


Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας.


Στις ημέρες μας οι μεγάλοι πόλεμοι διεξάγονται στο τομέα της γνώσης και της πληροφόρησης.
Περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τους πολέμους αυτούς, έχουν αυτοί που διαθέτουν το μεγαλύτερο «οπλοστάσιο».


Ως «ναυαρχίδες» του πολέμου αυτού μπορούν να

χαρακτηριστούν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια.


Αυτή τη στιγμή πάνω απο τα ¾ του πληθυσμού της Γής

ενημερώνονται απο 6 κολοσιαίες πολυεθνικές εταιρείες

Μέσων Μαζικής ενημέρωσης.

Είναι κοινό μυστικό οτι τις ονομάζουν πολυεθνικές σκόπιμα. Είναι παραπλανητικός ο όρος. Είναι πολυεθνικές γιατί έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη Γή. Όποιος όμως έχει ελέγξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, ξέρει οτι σχεδόν όλες ανήκουν σε μία εθνότητα.Οι εταιρείες αυτές για να μην φαίνεται οτι κατέχουν το μονοπώλιο στην ενημέρωση, έχουν εξαγοράσει μικρότερες, οι οποίες κράτησαν την επωνυμία τους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να συνειδητοποιησεί, με μια πρώτη ματιά, οτι μια μικρή ελίτ ανθρώπων ίδιας εθνικότητας, ελέγχει ουσιαστικά την πληροφόρηση ολόκληρου του πλανήτη.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι οι εταιρείες αυτές κατα σειρά εύρους πληροφόρησης, είναι οι

AOL Time Warner με 31.800.000.000 δολάρια κεφάλαιο,

The Walt Disney Co με 23.400.000.000 δολάρια κεφάλαιο,

η Bertelsmann AG με 16.300.000.000 δολάρια κεφάλαιο,

η VIACOM με 12.860.000.000 δολάρια κεφάλαιο,

η NEWS CORPORATION του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ με 13.500.000.000 κεφάλαιο

και η VIVENDI UNIVERSAL με 12.000.000.000 δολάρια κεφάλαιο.

(Τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτά που επίσημα ανακοινώνουν οι εταιρείες στο διαδίκτυο-πιστεύουμε οτι δεν είναι πραγματικά. Τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα).

Προωθούν: Διεθνισμό, πολυπολιτισμικότητα, αθεϊσμό. Ταυτόχρονα αποκρύπτουν τα
εγκλήματα, τις απάτες και τις επιδιώξεις των κοσμοκρατόρων.

Να θυμήσουμε τα λόγια του κ. Ροκφέλερ στην Τριμερή Επιτροπή το 1991: «Είμαστε ευγνώμονες στην Washington Post, τους New York Times, το Time και άλλους μεγάλους εκδοτικούς οίκους, των οποίων οι διευθυντές έχουν παρακολουθήσει τις συναντήσεις μας και έχουν σεβαστεί τις υποσχέσεις τους για σύνεση εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. [...] Η δουλειά τώρα είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένη και προετοιμασμένη να οδηγήσει προς μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μια ευφυούς ελίτ και των παγκόσμιων Τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη απο τον εθνικό αυτοπεριορισμό που τηρήθηκε τους περασμένους αιώνες... ».

Όλα αυτά τα γράφουμε με αφορμή την εξαγορά του 66,6%,

του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού ALPHA απο

εταιρεία RTL group-αρα ελέγχουν το μάνατζμεντ.


Βρήκαμε οτι το δίκτυο καναλιών της RTL group στην Ευρώπη, υπολογίζεται οτι έχει ημερησίως 170.000.000 τηλεθεατές.
Όμως η RTL group είναι ιδιοκτησία της Bertelsmann AG, η οποία κατέχει το 90,3% της RTL group.

Έτσι ο σταθμός ALPHA και το πρόγραμμά του, θα το καθορίζουν οι μέτοχοι της Bertelsmann AG.

Πιστεύετε οτι οι στόχοι τους είναι οικονομικοί; Η έρευνά μας έδειξε, οτι είναι η Bertelsmann AG σε συντονισμό με τις άλλες έξι και αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας, όπως ακριβώς το περιγράφει ο κύριος Ροκφέλερ.
Όλοι γνωρίζουμε τις προσπάθειες του Ρούπερτ Μέρντοκ να εξαγοράσει το συγκρότημα Λαμπράκη. Ο κ. Μέρντοκ κατέχει 150 κανάλια και 160 εφημερίδες, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει στην εκπομπή του ο κ. Κούλογλου.(ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ FOX)

Προσθέστε οτι και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που δίνουν «bonus» και τηλεθέαση στις προηγούμενες εταιρείες, ανήκουν οι περισσότερες στην WPP, που έχει εταιρείες δημοσκοπήσεων σε 150 χώρες και ο ιδιοκτήτης της είναι ίδιας εθνικότητας με τον κ. Ροκφέλερ και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες πολυεθνικών.

Πολύ ωραία στημένο το παιχνίδι!!! Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει!

Αληθεύουν οι παραπάνω πληροφορίες; Ποιοί είναι οι πραγματικοί μέτοχοι του σταθμού ALPHA; Ποιά η εθνικότητά τους;


Οι πολιτικοί όλων των μεγάλων κομμάτων, είμαστε βέβαιοι οτι γνωρίζουν την ύπουλη διείσδυση και όμως δεν κάνουν τίποτα για να προστατέψουν τον ελληνικό λαό. Τα ονομάζουν συνωμοσιολογία χωρίς να παραθέτουν στοιχεία. Για εμάς συμπεριφέρονται σαν τους δοσίλογους του 1940.

3 comments:

Unknown said...

Θα σταθώ κατ' αρχάς σε μια πρόταση αυτής της .........ενημέρωσης: "Για να μας αποχαυνώσουν τελείως"!! Αυτή την μεμψίμοιρη άποψη έχω βαρεθεί να την ακούω τα τελευταία χρόνια........ Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι επιχειρήσεις, και σαν τέτοιες έχουν πρωταρχικό σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών. Φυσικά προτιμούν να δείξουν αποχαυνωτικά προγράμματα, διότι ο κόσμος τα αποζητά. Παράδειγμα; Η κυρία Πάνια και οι εκπομπές της βρίσκονται εδώ και 15 χρόνια στη τηλεόραση. Και υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα. Και μας ενοχλεί τώρα η Bertelsman που αγοράζει τον Alpha;;;;;; Λίγη σοβαρότητα ΚΑΙ αυτοκριτική παρακαλώ! Για να εξηγηθώ: ΔΕΝ συμφωνώ με τις πρακτικές των τηλεοπτικών σταθμών. ΔΕΝ συμφωνώ καν με τη καπιταλιστική άποψη πως η επιχειρηματικότητα δεν προϋποθέτει ήθος, ΑΛΛΑ είναι στο χέρι μας να αδρανοποιήσουμε, τουλάχιστον, αυτές τις πρακτικές. Μπορούμε απλά να βγάλουμε τις τηλεοράσεις από τη ζωή μας. Η σύζυγός μου και εγώ προχωρήσαμε σ' αυτό βήμα 5 χρόνια πριν. Ησυχάσαμε. Υπάρχουν πολλές άλλες πηγές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
ΔΕΝ έχει νόημα, μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την τηλεόραση και την αποχαύνωση μπροστά σ' αυτήν, ως κεκτημένο, να κατηγορούμε πρώτα τις επιχειρήσεις. ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που κινούν τις κερδοσκοπικές μηχανές αυτών των επιχειρήσεων. ΕΜΕΙΣ. Οι δικοί μας τρόποι και συνήθειες πρέπει να αλλάξουν. Αν δείξουμε τόλμη και προχωρήσουμε σε αυτοκριτική θα δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια. Θα δούμε πως υπάρχει κι άλλος τρόπος. Αν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη έχουμε, μπορούμε ν' αλλάξουμε τη ροή της ιστορίας.
Κατηγορούμε τις μεγάλες εταιρίες ΜΜΕ, πως μας καθοδηγούν. ΛΑΘΟΣ. Εμείς καθοδηγούμαστε από την αδυναμία μας να αλλάξουμε τρόπους και συνήθειες.
Και το σημαντικότερο όλων: Πως μπορούμε να κατηγορήσουμε αυτές τις εταιρίες σαν όργανα επιβολής μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας, όταν στις κοινωνίες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε (οικογένεια, σχολείο, χώρος εργασίας κλπ.) δεν κυριαρχούν αρετές όπως συλλογικότητα, αλληλεγγύη, συναδελφικότητα, ευγενής άμιλλα, ειλικρίνεια, ΗΘΟΣ αλλά ατομικισμός, αισχροκέρδεια, αυταρχισμός και τάση δημιουργίας πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δύναμης από λίγους;;;;;;; Κατηγορούμε δηλαδή, τις μεγάλες εταιρίες ΜΜΕ για κάτι που κάνουμε εμείς οι ίδιοι, έστω και σε πολύ μικρότερη κλίμακα;;;;;;;; ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;;;;;;;;; Αυτό ξεπερνάει τα όρια της ειρωνείας και περνάει στον στρουθοκαμηλισμό!
Για να καταπολεμήσουμε τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ελίτ θα πρέπει εμείς οι απλοί άνθρωποι να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Ένα πρώτο (και σημαντικό) βήμα θα ήταν να γίνουμε λίγο πιο ηθικοί. Όχι με την έννοια της θρησκείας (πάω κάθε Κυριακή και Πάσχα στην εκκλησία, τρώω φασολάδα τετάρτη και παρασκευή και ξεπλένω τις ενοχές μου) αλλά με γνώμονα το συνάνθρωπο. Να είμαστε δίκαιοι. Πρώτα ΕΜΕΙΣ και μετά οι άλλοι. Να μην κερδοσκοπούμε σε βάρος συνανθρώπων μας ("δε βγαίνω, τα έσοδα είναι λίγα" ή "φοιτητές είναι, θα πληρώσουν όσο και είναι το νοίκι " ή "που θα πάει, σε μας θα έρθει. Χτύπα την τιμή"). Πρώτα ΕΜΕΙΣ και μετά οι άλλοι. Να αντιμετωπίσουμε την πληγή της ρουσφετολογίας. Πρώτα ΕΜΕΙΣ και μετά οι πολιτικοί.
Πρώτα ΕΜΕΙΣ και μετά οι άλλοι.
Όταν και ΑΝ βρούμε τη δύναμη να στραφούμε σ' έναν πιο ηθικό τρόπο ζωής τότε οι AOL Time Warner, The Walt Disney Co, Bertelsmann AG, VIACOM, NEWS CORPORATION και VIVENDI UNIVERSAL θα έχουν τόση δύναμη και επιρροή όσο ένα καλάμι στον άνεμο.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ said...

Σε αυτά που γράφεις αγαπητέ αναγνώστη δεν διαφωνούμε.Κατακρίνουμε βεβαίως την υποκρισία και την απόκρυψη πληροφορίας των μεγάλων ΜΜΕ.
Σίγουρα η αλλαγή θα γίνει πρώτα απο εμάς τους ίδιους.Για το λόγο αυτό λειτουργούμε και το παρόν ιστολόγιο.
Η αντίθεσή μας σε αυτά τα ΜΜΕ είναι οτι παραπληροφορούν τους ανθρώπους.

Anonymous said...

Κύριοι, θα συμφωνήσω και με τους δύο. Εχω πετάξει την τηλεόραση απο το σπίτι μου για 10 ολόκληρα χρόνια. Σας πληροφορώ ότι αισθάνομαι "άνθρωπος" πλέον και όχι "ζόμπι". Διασκέδαση υπάρχει και ενημέρωση επίσης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τώρα μπορώ και βλέπω την αλήθεια. Εχω φτάσει στο σημείο να λυπάμαι όλα αυτά τα νέα άτομα που "τρέφονται" απο αυτό το χαζοκούτι. Και εκνευρίζομαι άσχημα όταν βλέπω ανθρώπους να ξοδεύουν εκατοντάδες η και χιλιάδες για να αγοράσουν εξελιγμένα χαζοκούτια επειδή είναι εξαρτημένη η ζωή τους απο αυτό. Και ναι, κυριολεκτώ. Η υπάρξή τους εξαρτάται απο την τηλεόραση. Είναι οτι φρικτότερο μπορεί να σκεφτεί κανείς για το ανθρώπινο είδος. Ισως σας φαίνομαι υπερβολικός αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Οποιος διαφωνεί ας πετάξει την τηλεόραση, αν τα καταφέρει να επιβιώσει χωρίς αυτήν, και θα διαπιστώσει σε λίγο καιρό, όταν θα ανακαλύψει νέους τρόπους πραγματικής επικοινωνίας και δημιουργικότητας, οτι άλλαξε η ζωή του.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails