Thursday, March 26, 2009

Κατηγορείται για απάτες με στόχο το πλουτισμό ο Εβραίος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ

Ο Πιέρ Πεάν, Γάλλος δημοσιογράφος, έκδοσε το βιβλίο «Ο κόσμος σύμφωνα με τον Κ». Ήρωας του βιβλίου είναι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Μπερνάρ Κουσνέρ, ιδρυτής της διεθνούς «ανθρωπιστικής» οργάνωσης Γιατροί χωρίς σύνορα. Θυμίζω ότι ο συγγραφέας κατηγορεί τον υπουργό ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητα του, του «μαχητικού ανθρωπιστή» καθώς και τα αξιώματα και τις γνωριμίες του, για να πλουτίσει.

Στο βιβλίο υποστηρίζεται πως όταν ήταν επικεφαλής του οργανισμού Esther για την ενίσχυση της διεθνούς νοσοκομειακής συνεργασίας, εκπροσωπούσε δύο ιδιωτικές ιατρικές εταιρίες στην Αφρική από το 2002 ως το 2007, οι οποίες με την ευγενική μεσολάβηση του, κέρδισαν μεγάλα συμβόλαια από τους προέδρους της Γκαμπόν και του Κονγκό για το σύστημα υγείας των χωρών τους. Συγκεκριμένα, οι δύο ιδιωτικές εταιρίες υπέγραψαν συμβόλαια 4,6 εκατομμυρίων ευρώ με την Γκαμπόν και το Κονγκό.







Το καινούριο στοιχείο είναι, πως τώρα μπαίνουν και οι Σέρβοι στο παιχνίδι, ως κατήγοροι του Κουσνέρ. Όπως θα θυμάστε, είχαμε ασχοληθεί επανειλημμένως με την υπόθεση της απαγωγής Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου από αλβανούς, την δολοφονία τους και την πώληση των οργάνων τους.

Λοιπόν, όπως καταγγέλλεται, ο «ανθρωπιστής» Κουσνέρ είχε ανάμιξη και σε αυτή την υπόθεση! Η ένωση των οικογενειών των θυμάτων και των απαχθέντων Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, ήρθε να θυμίσει ότι ο σημερινός Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ήταν ο πρώτος διοικητής της UNMIK στην σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

Όπως χαρακτηριστικά λένε: «Τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, οι απαγωγές, οι δολοφονίες και το λαθρεμπόριο των εσωτερικών τους οργάνων, διεπράχθησαν ακριβώς την εποχή κατά την οποία ο Κουσνέρ ήταν αρχηγός της αποστολής UNMIK των Η νωμένων Εθνών». Οι Σέρβοι υποστήριξαν επίσης, ότι ο Κουσνέρ δεν διενήργησε ανάκριση σε βάρος ούτε ενός αλβανού εγκλη ματία, παρότι ο ίδιος είχε τα ονόματα των αλβανών εγκληματιών στη διάθεση του.

Οι άτυχοι συγγενείς των αγνοουμένων, είναι αποκαλυπτικοί: «Όχι μόνο ο Κουσνέρ δεν διέταξε τη διενέργεια ούτε μιας ανάκρισης για τα εγκλήματα των αλβανών σε βάρος των Σέρβων, αλλά και επέτρεψε στους άντρες των δυνάμεων της KFOR να πάρουν μαζί τους τις εκθέσεις για τα εγκλήματα αυτά και να τις φέρουν στις χώρες τους». Καταλαβαίνουμε ποια θα πρέπει να ήταν η ανταμοιβή του «ανθρωπιστή» Κουσνέρ για αυτές τους τις «υπηρεσίες» προς τους αλβανούς μαφιόζους.

Τώρα πια είναι σαφές, ότι ΜΚΟ αυτού του είδους, «Γιατροί χωρίς σύνορα», που πουλάνε παραμύθια στους αφελείς, ότι δήθεν θα ανακουφίσουν την φτώχεια, την πείνα και τη δυστυχία, το μόνο που κάνουν είναι να συσσωρεύουν πλούτο για λογαριασμό των ιδρυτών και των διαχειριστών τους.

Όπως αποδεικνύεται δε, από την περίπτωση Κουσνέρ, στην πορεία δημιουργούν περισσότερο πόνο και δυστυχία, από αυτόν που υποτίθεται ότι «ανακουφίζουν». Προς γνώση και συμμόρφωση...






1 comment:

FOTIS ZYGOULIS said...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΝΑΡ ΚΟΥΣΝΕΡ ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΕΞΙΟ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails