Wednesday, June 30, 2010

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΗ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!

Σ.Α: Η απόφαση που πήρε η ιταλική κυβέρνηση εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα των Διεθνών Τραπεζιτών. Αυτές οι οικογένειες που ελέγχουν το παγκόσμιο πλούτο εκ μέρους του ιουδαϊκού ιερατείου προωθούν την απελευθέρωση της αγοράς γής σε όλα τα κράτη που χρωστούν. Θα δώσουν λοιπόν στους Ιταλούς χαρτιά(σ.σ.: Αυτό που λέμε χρήμα) και θα πάρουν την ιταλική γή. Με τίτλους ιδιοκτησίας. 

Αυτός είναι και ο στόχος των Παγκοσμιοποιητών. Να μας πείσουν οτι τα εθνη απέτυχαν στο να διαχειριστούν τον πλούτο τους και πρέπει η γη και γενικά ο πλούτος να περάσει στα χέρια ιδιωτών που είναι "απολύτως επιτυχημένοι επιχειρηματίες". 

Μας εξαπάτησαν λοιπόν με το τραπεζικό και γενικά οικονομικό σύστημα που με ατέλειωτες απάτες μας επέβαλαν στηριζόμενοι στους "χρήσιμους ηλίθιους" και σε όσους βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω απο το συλλογικό.

Ετσι προωθούν την μη δημοκρατικά εκλεγμένη Παγκόσμια Κυβέρνηση.


Το ιταλικό δημόσιο μεταβιβάζει περιουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση



Με ιδιαίτερα έμφαση αναφέρεται σήμερα Δευτέρα (28/6) ο ιταλικός Tύπος στην είδηση της μεταβίβασης 19.005 ακινήτων και εκτάσεων από το ιταλικό δημόσιο (υπουργεία και προεδρία της κυβέρνησης) στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δήμοι της χώρας, θα πρέπει να υποβάλουν ειδική αίτηση για να περιέλθουν τα εν λόγω ακίνητα περιουσιακά στοιχεία στην κυριότητά τους, με τη δέσμευση ότι θα τα χρησιμοποιήσουν για τη μείωση του χρέους.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι προσπαθεί να περιορίσει τις αρνητικές αντιδράσεις των δημάρχων, μετά τις πρόσφατες περικοπές που περιέχονται στα έκτακτα οικονομικά μέτρα. Οι δήμοι θα μπορούν να προχωρήσουν στην ενοικίαση, αλλά και στην πώληση της συγκεκριμένης περιουσίας.


Στον κατάλογο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, συμπεριλαμβάνονται ακίνητα αλλά και γνωστά θέρετρα και περιοχές μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας: από τμήματα των Δολομιτικών Άλπεων, μέχρι το νησάκι Σάντο Στέφανο, ανοικτά της Ρώμης (όπου είχαν εξοριστεί οι αντιστασιακοί, κατά την περίοδο του φασισμού) και σειρά από μικρά νησιά κοντά στην Καπρέρα (Σαρδηνία).


Στη "λίστα προς αξιοποίηση" συμπεριλαμβάνονται, επίσης, πολλά στρατόπεδα (κυρίως στη βόρεια Ιταλία), ιστορικοί φάροι στην Απουλία και κοντά στη Βενετία, ένας κινηματογράφος στο κέντρο της Ρώμης όπως και το μουσείο ετρουσκικής τέχνης της ιταλικής πρωτεύουσας.


Ο κατάλογος είναι, πάντως, ακόμη προσωρινός και η μέχρι τώρα αξία της συγκεκριμένης κρατικής περιουσίας, ξεπερνά τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.


Η κυβέρνηση τονίζει ότι "πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα προς την εφαρμογή του ομοσπονδιακού συστήματος", κύριο και πάγιο αίτημα της Λέγκας του Βορρά. Οι Πράσινοι, όμως και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, απαντούν ότι "με την κίνηση αυτή τίθεται σε κίνδυνο μεγάλο μέρος του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και ανοίγεται ο δρόμος σε μια ύποπτη και απεριόριστη εκμετάλλευση".


Ο οριστικός κατάλογος της κρατικής περιουσίας προς πώληση ή μίσθωση, θα έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, έως τα τέλη Ιουλίου. Στα μέχρι τώρα αγαθά, πάντως, συμπεριλαμβάνονται και κτίρια και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για "κοινό όφελος", όπως η σχολή πολιτικών μηχανικών του πανεπιστημίου της Ρώμης, το κρατικό αρχείο της Τεργέστης και το δίκτυο ύδρευσης της Καστελαμάρε Ντι Στάμπια, κοντά στη Νάπολη.


Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχέδιο μεταβίβασης ιδιοκτησίας από την κεντρική εξουσία προς την τοπική αυτοδιοίκηση, δήλωσε ότι "πριν απ΄ όλα θα δοθεί έμφαση στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της εξυπηρέτησης του πολίτη, και ύστερα θα γίνουν οι όποιες κινήσεις για πώληση περιουσιακών στοιχείων σε ιδιώτες".


newstime

 Απο http://www.faretra.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails