Thursday, June 10, 2010

Οι εβραϊκές ρίζες της ηγετικής Σαουδικής οικογένειας;

Μπαίνει το ερωτηματικό γιατί δεν είμαστε σίγουροι οτι η ιστορία είναι αληθινή. Παρ' όλα αυτά είναι λεπτομερής και απο ανθρώπους που γνωρίζουν την ιστορία. Κάναμε μια σύντομη μετάφραση της αρχής του άρθρου που είναι μεταφρασμένο απο τα αραβικά στα αγγλικά.
Οποιος έχει το χρόνο και μπορεί ας μεταφράσει μέρος ή και όλο το άρθρο. Αξίζει γιατί είναι μοναδικό στο είδος του....Μετάφραση απο τα αραβικά
Ευχαριστούμε πολύ τον lampros701 που μετέφρασε κομμάτι του άρθρου μέχρι στιγμής απο τα αγγλικά στα ελληνικά...
Εξώφυλλο του βιβλίου
Ερευνα και παρουσίαση του Μοχαμάντ Σακέρ για τον οποίο εκδόθηκε διαταγή να δολοφονηθεί απο το Σαουδικό καθεστώς για τις παρακάτω ανακαλύψεις που έκανε:

1. Ανήκουν τα μέλη της οικογένειας των Σαούντ στην φυλή ANZA BEN WA'EL, όπως λέγεται;
2. Είναι το Ισλαμ η πραγματική τους θρησκεία;
3.
Είναι τελικά Αραβικής καταγωγής;


Η δυναστεία των Σαούντ: Η καταγωγή και ποιοί είναι οι πραγματικοί πρόγονοι αυτής της «Βασιλικής» οικογένειας;


Ο Αμπντούλ Αζίζ 


Το έτος 851 A.H. μια ομάδα ανδρών απο τη φυλή AL MASALEEKH CLAN, η οποία ήταν παρακλάδι της ANZA, στελέχωσε ένα καραβάνι για πώληση σιτηρών(σιτάρι και καλαμπόκι) και άλλα τρόφιμα απο το Ιράκ και τα μετέφερε πίσω στο  NAJD.


Η κεφαλή αυτής της ομάδας ήταν ένας άνδρας ονόματι  SAHMI BIN HATHLOOL. Το καραβάνι έφθασε στην BASRA όπου τα μέλη της πήγαν σε έναν έμπορο δημητριακών που ήταν Εβραίος, ονόματι MORDAKHAI BIN IBRAHIM BIN MOSHE.
Κατα τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τον έμπορο, ο Εβραίος τους ρώτησε: «Απο που είσαστε;» Αυτοί απάντησαν: «Απο την φυλή ANZA, μια τάξη της AL MASALEEKH.» Μόλις άκουσε το όνομα, ο Εβραίος άρχισε να αγγαλιάζει στοργικά κάθε έναν απο αυτούς λέγοντας ότι και ο ίδιος κατάγεται απο την τάξη της AL MASALEEKHΜ, αλλά είχε πάει στην BASRA(ΙΡΑΚ), εξαιτίας μιας οικογενειακής έχθρας του πατέρα του και μερικών μελών της φυλής ANZA.


Στην συνέχεια διέταξε τους υπηρέτες του να τους γεμίσουν τις καμήλες τους με αγαθά.
Οταν ήταν έτοιμοι να φύγουν τους ζήτησε να τον πάρουν μαζί τους.....
Όταν το καραβάνι ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για να επιστρέψει στο NAJD, εκείνος ο εβραίος έμπορος τους ζήτησε να τον πάρουν μαζί τους, επειδή σκόπευε να πάει στην αρχική πατρίδα του, το NAJD. Μόλις το άκουσαν αυτό, τον καλωσόρισαν ολόψυχα και με χαρά. Έτσι αυτός ο (κεκαλυμμένος) Εβραίος έφθασε στο NAJD με το καραβάνι.  

Στο NAJD, άρχισε να προπαγανδίζει για τον εαυτό του μέσω των συντρόφων του (τους υποτιθέμενους εξαδέλφους του), ένα γεγονός, το οποίο του εξασφάλισε έναν σημαντικό αριθμό νέων υποστηρικτών. Απροσδόκητα όμως, ήρθε αντιμέτωπος με ένα κίνημα που ήταν αντίθετο στις απόψεις του, του οποίου ηγείτο ο Σεΐχης SALEH SALMAN ABDULLA Al TAMIMI, ο οποίος ήταν μουσουλμανικός θρησκευτικός ιεροκήρυκας στο Al -qaseem.  

Η περιοχή που κήρυττε, περιελάμβανε την Najd, την Υεμένη, και την Hijaz, γεγονός που ανάγκασε τον Εβραίο (πρόγονο της σημερινής ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ), να αναχωρήσει από το Al QASEEM στο Al IHSA, όπου άλλαξε το όνομά του (MORDAKHAI)  στο MARKHAN ΒΙΝ IBRAHIM MUSA. Κατόπιν άλλαξε τη θέση της κατοικίας του και εγκαταστάθηκε σε μια περιοχή που ονομάζεται DIR'IYA κοντά στο Al-qateef, όπου άρχισε να διαδίδει στους κατοίκους μια ψεύτικη ιστορία για την ασπίδα του προφήτη μας Μοχάμετ (p.b.u.h), ότι δήθεν πάρθηκε ως λεία από έναν Άραβα παγανιστή, μετά την μάχη του OHOD μεταξύ των αράβων παγανιστών και των Μουσουλμάνων. "Εκείνη η ασπίδα, έλεγε, πωλήθηκε από τον Άραβα παγανιστή σε μια εβραϊκή φυλή αποκαλούμενη BANU QUNAIQA" , η οποία   το διατηρούσε σαν θησαυρό!

Σιγά σιγά καταξιώθηκε μεταξύ των Βεδουίνων λέγοντας ιστορίες για το πώς οι εβραϊκές φυλές επιδρούσαν στην Αραβία και άξιζαν μεγάλης εκτίμησης. Έγινε σημαντικός ανάμεσα στους Βεδουίνους, και αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί, στην πόλη DIR'IYA, κοντά στο Al QATEEF, το οποίο αποφάσισε να κάνει ιδιοκτησία του στον Περσικό Κόλπο. Επεδίωξε να το κάνει την αρχή της δημιουργίας ενός εβραϊκού βασιλείου στην Αραβία.
Προκειμένου να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιό του, άρχισε να πλησιάζει την Άραβες Βεδουίνους που ζούσαν στην έρημο για να τον υποστηρίξουν, και σιγά σιγά, αυτοανακηρύχτηκε βασιλιά τους! 


Σε εκείνο το σημείο, η φυλή AJAMAN μαζί με τη φυλή BANU KHALED αντιλαμβανόμενη αυτό το πονηρό εβραϊκό σχέδιο έχοντας ήδη πιστοποιήσει την πραγματική του ταυτότητα, αποφάσισαν να τον σκοτώσουν. Επιτέθηκαν στην πόλη του και την κατάκτησαν, αλλά δραπέτευσε την τελευταία στιγμή πριν συλληφθεί. 

Αυτός ο εβραίος πρόγονος της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, (MORDAKHAI), βρήκε καταφύγιο σε ένα αγρόκτημα που ονομαζόταν τότε Al-malibeed- Ghusaiba, κοντά στο Al-xiro', το οποίο αποκαλείται σήμερα Al-Rja'nt. 


Ζήτησε από τον ιδιοκτήτη εκείνου του αγροκτήματος άσυλο. Ο αγρότης ήταν τόσο φιλόξενος που του πρόσφερε αμέσως καταφύγιο. Αλλά αυτός ο Εβραίος (MORDAKHAI), προτού περάσει ένας μήνας, δολοφόνησε τον ιδιοκτήτη και όλα τα μέλη της οικογένειάς του, προσποιούμενος ότι όλοι σκοτώθηκαν από κλέφτες εισβολείς. Στην συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει την περιουσία τους προτού να συμβεί εκείνη η καταστροφή ! Συνεπώς, είχε το δικαίωμα να κατοικήσει εκεί ως ο ιδιοκτήτης. Έπειτα έδωσε ένα νέο όνομα σε εκείνη την θέση: Το ονόμασε το Al- Diriya - το ίδιο όνομα με αυτό που είχε χάσει.


Αυτός ο εβραίος πρόγονος της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (MORDAKHAI), σύντομα έφτιαξε έναν ξενώνα  που τον ονόμασε " MADAFFA " επάνω στη γη που σφετερίστηκε από τα θύματά του, και συγκέντρωσε γύρω του μια ομάδα υποκριτών που άρχισαν να διαδίδουν την ψεύτικη προπαγάνδα ότι ο ίδιος ήταν προεξέχων άραβας σείχης. Συνωμότησε κατά του σεΐχη SALEH SALMAN ABDULLA Al TAMIMI, τον αρχικό εχθρό του, και τον δολοφόνησε στο μουσουλμανικό τέμενος της πόλης  (Al- Zalafi).
Μετά από αυτά, αισθάνθηκε ικανοποιημένος και ασφαλής ώστε να κάνει την (Al- Diriya) μόνιμη κατοικία του. Εκεί άσκησε την πολυγαμία σε ευρεία κλίμακα, και πράγματι, έκανε πολλά παιδιά που τους έδωσε καθαρά αραβικά ονόματα.
Από τότε, οι απόγονοί του μεγάλωσαν σε αριθμό και δύναμη υπό το όνομα Σαουδική Φυλή και ακολούθησαν τις υπόγειες και συνωμοτικές τακτικές του κατά του αραβικού έθνους. Κατέλαβαν παράνομα αγροτικούς τομείς και αγροτικά εδάφη, και δολοφόνησαν οποιονδήποτε προσπάθησε να αντιταχθεί στα σατανικά σχέδιά τους. Χρησιμοποίησαν κάθε είδους εξαπάτησης για την επίτευξη των στόχων τους: εξαγόρασαν την συνείδηση των αποστατών τους, πρόσφεραν τις γυναίκες και τα χρήματά τους στους ισχυρούς της περιοχής, ιδιαίτερα σε εκείνους που άρχισαν να γράφουν την αληθινή βιογραφία της εβραϊκής αυτής οικογένειας, δωροδόκησαν ιστορικούς συγγραφείς  προκειμένου να καθαριστεί η ατιμωτική ιστορία τους, και να σχετισθεί η καταγωγή τους με τις πιο εξέχουσες αραβικές φυλές όπως τις RABI'A, ANZA και ALMASALEEKH.
Ένας υποκριτής της εποχή μας, το όνομα του οποίου είναι MOHAMMAD AMIN Al TAMIMI - διευθυντής/υπεύθυνος των σύγχρονων βιβλιοθηκών του ΣΑΟΥΔΙΚΟΎ ΒΑΣΊΛΕΙΟΥ, επινόησε ένα γενεαλογικό δέντρο (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌ ΔΈΝΤΡΟ) για αυτήν την ΕΒΡΑΪΚΉ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ (τους ΣΑΟΥΔΙΚΟΥΣ), και την συνέδεσε με το μεγάλο προφήτη μας, τον Μοχάμεντ (P.B.U.H). Για την ψεύτικη εργασία του, έλαβε μια ανταμοιβή 35 (ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΈΝΤΕ) ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΛΙΡΩΝ από τον τότε ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΠΡΕΣΒΕΥΤΉ στο ΚΑΙΡΟ της ΑΙΓΥΠΤΟΥ, το έτος 1362 AH. - 1943 μ.Χ. Το όνομα εκείνου του πρεσβευτή είναι: IBRAHIM Al-fadel.
Όπως προαναφέρθηκε, ο εβραϊκός πρόγονος της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, (MORDAKHAI), ασκούσε την πολυγαμία νυμφευόμενος πολλές άραβες γυναίκες και έκανε πολλά παιδιά. Αυτή η πολυγαμική τακτική του ακολουθείται ακόμη και σήμερα , "κατά γράμμα" από τους απογόνους του. Ακολουθούν πιστά τη συζυγική κληρονομιά του!
Ένας από τους γιους του MORDAKHAI με το όνομα Al- Maqaran, το οποίο προέρχεται από την εβραϊκή ρίζα (
MACK-REN) έκανε έναν γιο που ονόμασε Μοχάμεντ, και στην συνέχεια έκανε άλλον έναν γιο που ονόμασε SAUD, το οποίο είναι σήμερα το όνομα της ΣΑΟΥΔΙΚΉΣ ΔΥΝΑΣΤΕΊΑΣ .
Οι απόγονοι του SAUD (σήμερα η ΣΑΟΥΔΙΚΉ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ) ξεκίνησαν μια εκστρατεία δολοφονιών των προεξεχόντων ηγετών των αραβικών φυλών με την δικαιολογία ότι εκείνοι οι ηγέτες ήταν αποστάτες. Ότι δήθεν επαναστάτησαν κατά της ισλαμικής θρησκείας, και εγκατέλειψαν τα κορανικά δόγματα. Έτσι τους άξιζε  η ΣΑΟΥΔΙΚΗ καταδίκη και σφαγή!
Στο βιβλίο ιστορίας των ΣΑΟΥΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ στις σελίδες (98-101), ο ιδιωτικός οικογενειακός ιστορικός τους, αναφέρει ότι η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ θεωρεί όλους τους ανθρώπους της NAJD βλάσφημους. Έτσι το αίμα τους πρέπει να χυθεί, οι περιουσίες τους να δημευθούν και οι γυναίκες τους να αιχμαλωτισθούν.  

Κανένας δεν είναι γνήσιος μουσουλμάνος, αν δεν ανήκει  στην σέχτα MOHAMMAD ΒΙΝ ABDUL WAHAB, (που προέρχεται από τουρκοεβραίους). Τα δόγματά του, δίνουν δύναμη στην ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ να καταστρέφει ολόκληρα χωριά με τους κατοίκους τους-άνδρες και παιδιά-  και να βιάζει τις γυναίκες τους, να μαχαιρώνει τις κοιλιές των εγκύων, να κόβει τα χέρια των παιδιών τους και στην συνέχεια να τα καίει! Εξουσιοδοτούνται περαιτέρω από αυτό το ΒΑΝΑΥΣΟ ΔΟΓΜΑ να λεηλατεί τις περιουσίες όλων των αποκαλούμενων αποστατών (όσους δεν ακολουθούν την σέχτα των Wahabi).

Η σιχαμερή εβραϊκή οικογένειά τους, στην πραγματικότητα, έχει κάνει όλες αυτές τις ωμότητες, στο όνομα της ψεύτικης θρησκευτικής σέχτας τους (τη Wahabi), η οποία εφευρέθηκε στην πραγματικότητα από έναν Εβραίο, με σκοπό να τρομοκρατεί τους ανθρώπους στις πόλεις και τα χωριά. Αυτή η εβραϊκή δυναστεία διαπράττει αυτές τις φρικιαστικές βαναυσότητες από το 1163 A.H. Ονόμασαν ολόκληρη την αραβική χερσόνησο με το επώνυμό τους (ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΊΑ) σαν να είναι ολόκληρη η περιοχή περιουσία τους, και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι, υπάλληλοι ή σκλάβοι τους, που δουλεύουν μέρα -νύχτα για την ικανοποίηση των κυρίων τους (της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ).
Εκμεταλλεύονται τον φυσικό πλούτο της χώρας ως ιδιοκτησία τους. Εάν κάποιος φτωχός από τον λαό παραπονεθεί κατά οποιουδήποτε δεσποτικού κανόνα αυτής της εβραϊκής δυναστείας, (η δυναστεία) του κόβει το κεφάλι στην κεντρική πλατεία. Μια πριγκίπισσά τους, επισκέφτηκε μια φορά τη ΦΛΩΡΙΔΑ, στις ΗΠΑ, με την συνοδεία της. Νοίκιασε 90 (ΕΝΕΝΗΝΤΑ) σουίτες ενός
Grand Hotel αντί περίπου ενός εκατομμύριου δολαρίων τη βραδιά! Μπορεί κάποιος από τους υπηκόους να σχολιάσει αυτό το υπερβολικό γεγονός γνωρίζοντας την μοίρα του;: ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΙΚΟΥ ΞΙΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!!!!

Συνοπτικό βιογραφικό των κυριών σαουδικών εκπροσώπων:

Βασιλιάς Abdel Aziz:
Επίσης γνωστός ως Ibn Saud. Ο βασιλιάς Abdul Aziz είναι ο πατέρας  του βασιλιά Fahd και 44 άλλων γιων. Ο Abdul Aziz ένωσε τη Σαουδική Αραβία με το ξίφος. Ήταν ένας άγριος βεδουίνος του οποίου η μόνη ικανοποίηση ήταν, πόλεμο με πόλεμο, να δοκιμάσει το αίμα εκείνων που σκότωσε. Κατά τις αρχές του εικοστού αιώνα, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην οθωμανική αυτοκρατορία και απορρίφθηκε από τους Τούρκους όπως αναξιόπιστος και απολίτιστος. Οι Βρετανοί, την ίδια περίοδο, επιθυμούσαν να αυξήσουν τη σφαίρα  της επιρροής τους στην Αραβία, και είδαν στον Ibn Saud τον απείθαρχο, άγριο πολεμιστή που αναζητούσαν για να ελέγξει την Αραβία για λογαριασμό τους. Τον χρηματοδότησαν και τον προστάτευσαν για να τους παραδώσει την Αραβία . Ανάμεσα σε πολλές ισχυρές οικογένειες της περιόδου: τους Hashemites (βασιλιάς Hussein της Ιορδανίας), τους Rasheeds (σεβαστή οικογένεια εμπόρων από τη Σαουδική Αραβία) και τους Idrisses, καμία δεν ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί με την βρετανική αυτοκρατορία μετά από τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο,υπό τους βρετανικούς όρους. Οι Βρετανοί βρήκαν στο πρόσωπο του Abdul Aziz έναν πρόθυμο ληστή πάνω στον οποίο θα μπορούσαν να στηριχθούν για να κατακτήσουν και να συντηρήσουν τα συμφέροντά τους. Δεδομένου ότι ο Abdul Aziz ήταν Wahhabi, ενθάρρυνε το φονταμενταλισμό για να σπείρει τον φόβο στις διάφορες φυλές που προσπαθούσε να ενώσει. Τόσο αυτός όμως όσο και ο  βασιλιάς Fahd μετά από αυτόν, δεν γνώριζαν ότι ο φονταμενταλισμός αυτός θα μετατρεπόταν από μια πολιτική ιδεολογία σε έναν τρόπο της ζωής.


Βασιλιάς Fahd bin Abdel  Aziz:
Τα διεφθαρμένα μέλη της οικογένειας Al- Saud είναι πολλά. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν τα γεγονότα για όλους τους με ακρίβεια, παρόλα αυτά όμως, ο πιο διεφθαρμένος από όλους, δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον βασιλιά. Τον βασιλιά Fahd
bin Abdel  Aziz. Την απόλυτη δύναμη επάνω στην εκτελεστική, νομοθετική, και δικαστική εξουσία της σαουδικής κυβέρνησης. Είναι ο δικαστής, οι ένορκοι, ο εισαγγελέας, ο δικηγόρος υπεράσπισης και ο εκτελεστής της ποινής μαζί. Έχοντας την απόλυτη εξουσία, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του, κατέστησαν άνευ ουσίας την κυβέρνηση. Σήμερα, η Σαουδική Αραβία έχει πτωχεύσει και έχει ένα πολύ απαισιόδοξο οικονομικό μέλλον εξαιτίας της πολιτικής που εφάρμοζε και της έλλειψης οράματος.
Περισσότερα για αυτόν τον βασιλιά και τη σκοτεινή ιστορία διαφθοράς του σε μελλοντικά άρθρα...


Πρίγκιπας Sultan bin Abdel Aziz:
Τρίτος σε εξουσία στην χώρα αλλά όχι λιγότερο διεφθαρμένος από τον βασιλιά Fahd είναι ο σουλτάνος
bin Abdul Aziz, που κατέχει τέσσερις τίτλους, όλους με την πρόθεση να διατηρήσει τη δύναμή του και να ληστεψει τη χώρα. Είναι ο διάδοχος του θρόνου, Υπουργός της άμυνας, πρόεδρος των Σαουδικών αερογραμμών  και ο γενικός επιθεωρητής της Σαουδικής Αραβίας. Σαν η αλεπού να προσέχει το κοτοπουλάκι!! Υπουργός Άμυνας και γενικός επιθεωρητής. Σαν να είστε ο πρόεδρος του μεγαλύτερου εργοστασίου χημικών και συνάμα ο πρόεδρος της εταιρίας προστασίας του περιβάλλοντος. Τι αστείο. Ο σουλτάνος είναι γνωστός για τη σεξουαλικές διαστροφές του συμπεριλαμβανομένης και της παιδοφιλίας. Διατηρεί διάφορα μπουρδέλα για την ευχαρίστησή του στη Σαουδική Αραβία και στο εξωτερικό.


Πρίγκιπας Muhammed bin Fahd:
Ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Fahd, ο Mohammad
bin Fahd διεφθάρη νωρίς. Με τις ευλογίες του πατέρα του, ο Mohammad έκλεψε κυβερνητικά κεφάλαια εφαρμόζοντας μεγάλα προγραμμάτα τηλεπικοινωνιας. Τηλεφωνικές συμβάσεις, συμβάσεις κινητής τηλεφωνίας, εξοπλισμούς, κ.λπ...... Η περιουσία του εκτιμάται σε 5 δισεκατομμύρια δολλάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων συγκέντρωσε τις καλές μέρες στα τέλη της δεκαετίας του '70 και αρχές της δεκαετίας του '80. Ο πατέρας του, τον  διόρισε σε μια κυβερνητική θέση αφού επωφελήθηκε από τις εμπορικές συμβάσεις. Σήμερα, είναι ο κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας στη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκονται το 25% των παγκόσμιων αποθεμάτων του πετρελαίου. Ο πατέρας του, θέλει να τον κάνει διάδοχο του θρόνου και τον  Bandar bin Sultan τον νέο Υπουργό Άμυνας.


Πρίγκιπας Faisal bin Fahd:
Εάν μια σχολική τάξη έπρεπε να γράψει μια διατριβή για την οικογένεια Al- saud, ο Faisal
bin Fahd θα κέρδιζε το βραβείο του ανόητου της οικογένειας. Ηλίθια ξεροκέφαλος και αναμφίβολα βλάκας, ο Faisal έχει περάσει τη ζωή του αναζητώντας δύο πραγμάτα: ναρκωτικά και γυναίκες. Προμηθεύεται τα ναρκωτικά του από τον Λίβανο δια μέσω των εμπορικών συνεταίρων του και τις γυναικες του από την Ευρώπη δια μέσω των ίδιων συνδέσμων. Αυτό είναι άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα σωστό, καλό, ή χρήσιμο στη ζωή του. Ο πατέρας του,ο βασιλιάς Fahd, τον διόρισε ως επικεφαλή όλων των αθλητικών προγραμμάτων της νεολαίας. Θα πρέπει κάποιος να είναι άρρωστος για να αναθέσει σε έναν γνωστό τοξικομανή να είναι επικεφαλής όλων των προγραμμάτων της νεολαίας. Αυτό είναι σαν να προσλαμβάνεις κάποιον που κακοποιεί παιδιά ως δάσκαλο σε παιδικό σταθμό.Prince Abdel Aziz bin Fahd:
The youngest son of King Fahd, Abdul Aziz is a 24 year old child who is the most protected child on earth. Born to an astute mother, King Fahd was duped into believing that if he took his son everywhere, he will never be assassinated (like King Faisal). So Abdul Aziz was born with a golden spoon in his mouth. This is a kid who is so spoiled and so protected that he has never known pain, physical, moral or emotional. People that are close to him say that he is unremarkable and vain. When his father had a heart attack in November of 1995, he bequested him $10 billion of his personal fortune. The money was transferred to Abdul Aziz accounts at Credit Suisse and Union de Banques Suisses in Geneva and Zurich with the help of Khaled al-Ibrahim, his uncle.Prince Bandar bin Sultan:
The most ignorant and dangerous of the newcomers to the scene of politics. Bandar is the unofficial son of Sultan (See the full story below). For those who do not know him, Bandar is a murderer (he financed and approved the planting of a bomb in Beirut that killed 80 innocent women and children), a liar (Washington and his fellow Ambassadors know him well), a thief (ask Mrrs. Saeed Karma and Wafic Saeed in London), and a back stabber all in one. He also happens to be the Ambassador of Saudi Arabia to the United States since 1984, a side job considering that he spends his time plotting and stealing. His friends are few and his enemies are many. His dream is to return to power in Saudi Arabia jumping over Princes Naef and Salman. His uncle King Fahd is helping him achieve that goal. Once King Fahd dies, Bandar will lose all his powers. Bandar despises anyone who has more money than he does or is more respected than he is, mainly Prince Saud bin Faisal, Minister of Foreign Affairs who is highly respected, Prince Mohammad bin Fahd who is richer than he is, and lately Prince Walid bin Talal, the businessman wiz who has, unlike any of the al-Saud House members, made money rather than steal it.Prince Khalid bin Sultan:
If one had to describe this big ugly huggable bear, the best description will have to be the quote provided anonymousely by General Schwarzkopf staff during the Gulf war : “When it comes to military knowhow, he gets a C minus.When it comes to bravery, he gets a D. When it comes to intelligence, he gets a D minus. Other than that, he is OK”. This is the man who provided water and food to the Desert Storm troops through a contractual agreement with the government of Saudi Arabia. This contract alone made him $2 billion in commissions. After the war, he claimed that he was behind the victory of Desert Storm. Needless to say that he has been exiled to London where he has written a self-promoting book that exuded his intelligence and understanding of military operations. Even Prince Sultan wishes he never had that son. Today, he spends his time trying to impress Europeans and Americans alike through social activities. He is totally ignored except for those who benefit directly and indirectly from the crums of his money.Prince Naef bin Abdel Aziz:
Minister of Interior and head of internal security, he is known for his cowardice. During the Mecca uprising by Jumaiha al-Otaibi, Naef fleed the Ministry to hide underground. It took a long time for him to recover. Naef oversees a large budget of which 40% a year goes to pay for bribes, kickbacks, and fixed contracts for himself and his sons. His weakness helped extremist elements in Saudi Arabia plant a bomb in Riyadh that killed five Americans. He spends most of his time overlooking a bloated bureaucracy that blocks his vision when it comes to the security of the country. His incompetency is never questioned as he is another Sudeiri. His younger brother Salman has made it clear that he will jump Naef to the throne when the right time comes.Prince Saud bin Naef:
is the son of the Interior Minister. Here we have the typical son of a Sudeiri who steels from the government and then looses it all through rsiky businesses and pure stupidty. In fact, he is so financially overstretched that he is unable to maintain payments and obligations which means very little for him since he does not admit any obligations or knowledge of debts. A typical true business deal for Saud bin Naef is when he invested millions to build car inspection stations all over Saudi Arabia. After he built them, he went to his father seeking a royal decree that all 5 million plus cars in Saudi Arabia must be inspected annually by a certified inspection station. And the company that got immediate certification is none other than the one he put together prior to the decree. Saud bin Naef is a small government within a government charging people hundreds of Riyals a year to have their car inspected and then loosing it all somewhere else. How did the government of Saudi Arabia go bankrupt ?Prince Salman bin Abdel Aziz:
As Governor of Riyadh, the capital of Saudi Arabia, Salman bin Abdul Aziz wears many hats. He is the strongman of Saudi Arabia and heading fast to the throne. In the last year, Salman has met with major Jewish organizations in the US to dispel the rumors that he is anti-semitic and supports Israel in its push for peace. His message was met with skeptisism according to people who have arranged the meetings to take place. Salman is as corrupt as any of his brothers and has amassed his fortunes by appropriating vast lands from the government and then selling it back to the government for whatever he needed to cover the expensive lifestyle he maintains. Salman has been instrumental in advising Fahd on procedural issues regarding the future of the seven brothers in light of Prince Abdullah taking over the throne upon the imminent death of King Fahd. But lately, King Fahd has been ignoring him totally by advancing his son Mohammad and Bandar bin Sultan to the throne.


Mohammad bin Fahd Bin Abdel Aziz
Fifty-year-old Prince Mohammad is the second son of King Fahd. He is the governor of the oil-rich eastern province, the most visible of his brothers and a secret pretender to the Saudi throne. Simultaneously, he has been involved in more shady business pay-offs at home, moral and business scandals abroad and political negligence than the younger princes of his generation.

Mohammad’s qualifications are vague; a high school degree from California. His ascendancy over his older brother Faisal owes more to the latter’s lack of character than to Mohammad’s talents. Faisal has been disqualified from fatherly attention for indulging in drink and drugs and the writer Peler Theroux (Sandstorm) has accused him to murdering his male lover. Mohammad stepped into the number one spot by default. Pay-offs at home take place through Mohammad’s Al Bilad and United Arab Helicopter companies, but Mohammad’s business interests were never limited to them. In fact, as we will see, companies were created to deal with huge individual contracts and dissolved after the illegal deal was concluded.
The biggest scandal conducted under the cover of a company of convenience was exposed by the Guardian and Wall Street Journal newspapers in November 1980. A Japanese company called Petrmonde was buying 140.000 barrels of oil a day from ARAMCO at $32 a berrel. However, close examination revealed the following: the company was paying $34.63 a barrel and the differential amounted to $368.000 a day ($135 million a year), the company was not Japanese but London-based and headquartered at the Al Bilad offices and the difference in price was pocketed by Mohammad. Occurring as it did during the Iran-Iraq War, a period of tight oil supplies, the deal infuriated the American oil companies which put pressure on ARAMCO and brought the arrangement to an end. But Mohammad walked away wealthier and though Petromonde disappeared.
A second deal involving Mohammad and Saudi Telecom was an open contract but no less horrific in its scale of corruption. In 1979 international firms were invited to undertake the tripling of the number of Saudi telephone lines from 200.000 to 600.000. The project was so huge, some of the companies transported their offers in pick up trucks, and the value was estimated at somewhere between 6 and 10 billion dollars. The contract was won by a consortium of Philips of Holland, Bell of Canada and Sweden’s Erikson and the agent was the Mohammad-owned and operated Al Bilad company. Other contenders for the contract, ITT, Western Electric, Thompson of France and Hitachi, smelt a rat and demanded an investigation. They claimed that their offers were lower and better than those of the winning consortium and tried to reach Mohammad to lodge a protest, but he was not available.
Nor were King Khalid and crown Prince Fahd available to receive American Ambassador William Porter who too tried to protest on behalf of his county’s multinationals. Eventually the noise died down, estimates of the Mohammad-Al Bilad commission run as high as 20 per cent or $1.3 billion of the $6.7 billion winning tender. To this day, the maintenance contract for this project, because other contractors have disqualified themselves knowing that they can’t win, is with Mohammad and its carries a hefty commission much greater than is acceptable in normal circumstances.
Mohammad’s colossal home contracts didn’t stop him from misbehaving abroad. Among others, he had established connections with British MP and one time Under Secretary of Defence Jonathan Aitken. The British politician appears to have used Mohammed’s Al Bilad London offices free of charge and there have been allegations, so far unrefuted, that Mohammad and Aitken have conspired to sell arms to Singapore which eventually found their way to Iran at a time when such sales were prohibited.
Moreover, in 1981, the News of The World newspaper reported an incident involving Mohammad and a London girl for hire. His Highness appears to have roughed up the girl and escaped to America after she threatened disclosure. This aspect of Mohammad’s character is reported to have more to it and a recent television programme has accused Aitken of procuring for Royals and implied that Mohammad was involved.
Most recently, during the Gulf War, Mohammad was accused of realizing hundreds of millions of dollars in profit from housing and feeding American troops sent to Saudi Arabia to protect it against Saddam Hussein. Housing these troops meant building temporary accommodations on public land confiscated by Mohammad specifically for that purpose. Feeding them, ordinarily a simple operation, found some of Mohammad’s open or de facto companies charging exorbitant rates to provide them with everyday provision. It is estimated that Mohammad’s profits out of this were $28 per soldier, per day, If the number of soldiers was 500.000 then it adds up per diem $14.000.000. If Mohammad’s business deals make corrupt financial sense then his political qualifications are totally absent. His first appointment to an official position was as assistant to the Minister of Interior, and there is very little to report about that. Later, in 1985, he was appointed Deputy Governor of the Eastern Province and once again it is impossible to judge a performance by its non-existence. Yet later, in 1989, he was appointed to the important post of governor of the same province.
Perhaps the best way to judge his governance is to review his action in 1995. He spent five months away from his post, in Arizona in the United States with his ailing mother. During that period nothing was done, no one dared make any decisions because everything is in Mohammad’s hands. Upon his return, he was confronted with the problem of what to do to implement promises made to the Shias of this province in return for making peace with the house of Saud.
The Situations in the Eastern Province continues to deteriorate, Mohammad shows no interest in the affairs of the state, his business activities continue unabated despite the overall reduction in the oil income of the country and his personal behavior is as abominable as ever. Yet, this is the star among Fahd’s sons, the one his father is thinking of making King, supposedly the symbol of a new generation to replace the old discredited one.

Nayef bin Abd-al-Aziz
63 years old, Minister of the Interior. Since taking over the Ministry of Interior in 1975, Prince Nayef has been subjected to national and international attention owing to occurrences of repression and scandals. More recently he has been in the limelight for his heavy-handed clampdown against the alleged authors of the two anti-American bombings which took place in November 1995 in Riyadh and June 1996 in al-Khubar. Unfortunately, his harsh repressive stance has been closely linked to corruption and murky dealings, like most of the members of the House of Saud. Yet, initially the man was not, to use an understatement, as irresponsible as he is today. Who is Nayef bin Abd-al-Aziz? Born in 1933, Nayef is the third son of Hussa bint Ahmad al-Sudeiri, one of the seven Sudeiri brothers. He obtained his first degree in the Kingdom, but is not particularly bright intellectually, nor is he considered to be well educated. However, an honorary doctorate was conferred upon him by South Korea in 1979.Good man turned evil:
Nayef is one of those strange human beings that mankind has known throughout the centuries. He was a calm man, who always avoided making hasty decisions in matters which committed the reputation of his ministry and himself. He used to comport himself with good manners and deference, earning himself respect and consideration amongst important personalities in society, amongst politicians and even diplomats. He maintained particularly good relations with the ulama and the religious institutions. But one day, in 1991, there was a certain Gulf War and the man turned evil almost overnight. He is known to have spoken in a way which does not befit an ordinary man, let alone his office as Minister of the Interior.The appointment and promotion:
In 1951 he was given his first ever appointment as Deputy Governor of Riyadh from which he became Governor in 1953 only to cede it to Prince Fawaz a year later. From then on he did not assume any responsibility in public service until 1971 when his elder brother (Interior Minister Fahd) appointed him as his Deputy. Four years later, after the assassination of King Faisal in 1975, he eventually became Interior Minister himself. Twenty one years later, he is still head of this ministry and his record is indeed impressive.Sudeiris tighten grip on power:
The Sudeiris reached the highest positions of the State when Faisal took over as King in 1962. Fahd was given the Interior, Sultan the Defence and Salman the Governorate of Riyadh. The appointment of Nayef as Deputy Interior Minister in 1971 was seen as a move which reinforced the grip of the Sudeiris on the State machinery. When he took full charge of the Ministry in 1975, Nayef, in turn, appointed his younger brother Ahmad as his deputy with whom he has since planned and executed the ministry’s policies.Importance of the Interior Ministry:
As Interior Minister, Nayef was granted important prerogatives following the demise of King Faisal. These were to gradually increase year by year, thereby emphasising the importance of the Interior Ministry in the strategy of the House of Saud of holding onto power.

The Interior Ministry has usually been seen as the bridge to the supreme office, as the cases of King Faisal and King Fahd demonstrate. Since its inception, the post has respectively been held by Prince Faisal before he became King, Musa id bin Abd-al-Rahman Al-Saud, Abd-al-Muhsin bin Abd-al-Aziz, Faisal bin Turki bin Abd-al-Aziz, Fahd and finally Nayef. Moreover, a great many lesser princes have been employed by the ministry throughout the Arabian provinces and emirates, which indicate yet again the extent of the House of Saud’s grip on the country. The Interior Ministry’s importance comes from the fact that it controls the policing of the population through the security services; the borders and coasts through the Borders and Coast Guards and the tribes through the so-called Mujahidin Forces. Under Nayef, and among its prominent services are the Special Police Forces, who have became notorious of late and the Anti-terrorist Squad.
One of the features of Nayef’s authority, is that all civilian services within the country’s provinces report directly to his ministry even if they are attached to other ministries. This is another strategic method by which the House of Saud foils possible unrest and uncovers any activity deemed suspicious. This prerogative has enabled Nayef to infringe upon the authority of the Minister of Justice as Nayef is able to control the proceedings of scores of courts, especially those dealing with political activity.
Another aspect of Nayef s prerogatives is his overall control of the media. The Supreme Information Council, set up in 1977, paradoxically comes under his authority instead of that of the Ministry of Information, which once more underlines the repressive character of the regime. Even the Foreign Ministry’s Information Department was integrated into this council which has become the initiator of both internal and external information policy. In the wake of the 1979 revolt inside the Sacred Mosque in Makka, Prince Nayef was given unlimited power over the audio-visual and written press. Under the notorious March 1980 Decree no. 78, Nayef appointed a representative of his Ministry to monitor the activities of newsmen whom he forced to practice self-censorship.
In the field of human rights Nayef has always ignored the requests of human rights organizations regarding the rights of political prisoners for fair trials, and has even undertaken media campaigns against them in an attempt to belittle their importance. In the recent trials of defendants charged in connection with the Riyadh and al-Khobar anti-American bombings, Nayef himself oversaw the proceedings and is reported to have personally interrogated the accused, while circulating rumours that they were ShiÕa dissidents rather than an armed opposition to the Saud oligarchy. As a prince belonging to the family of King Abd-al-Aziz, Nayef is annually entitled to a remuneration of $100 million.
He also has a quota of oil which accounts for hundreds of millions of dollars, in addition to a quota of royal lands which he resells. He is also known to have confiscated land for his own benefit claiming that it was for security reasons. Meanwhile he is rumoured to be involved in the sale of drugs and alcohol for which he receives a commission.
In the meantime, one of his wives, Maha Sudeiri, is known to dominate him and actually makes decisions in his place at the Interior Ministry, which has led to persistent abuses of power. The victims are the ordinary people. Also, her misbehaviour abroad was such that an American television stations in Florida broadcast a film about her. Her attitude caused great embarrassment to the House of Saud who kept urging Nayef to divorce her, but in vain.
As the fourth key personality of the regime (after the King, the Heir Apparent and the Defence Minister), Nayef has an eye on the highest office, but so has his elder brother, Sultan and younger brother, Salman. This situation has created a rift between the Sudeiris, although this has so far been kept under control. But for how long? And would this diminish Crown Prince Abdallah’s chances of succeeding the ailing King Fahd?

Sultan bin Abdel Aziz
SULTAN, the Defence Minister and son of King Abdul Aziz, was born in 1924. He is one the Sudeiri Seven, the full brothers of King Fahd. He is second in line to the Saudi throne.Ambitions of a would-be Dictator:
Sultan rose to fame when he was appointed Governor of Riyadh, the capital city. But he became more powerful when he was appointed Defence Minister in 1964, a post which he still holds. Worse than this, within the Sudeiri family’s relentless endeavour to secure monopoly of power, Sultan gradually acquired many other important posts in addition to the defence ministry. He is now the Deputy chairman of the Council of Ministers, the Government’s General Inspector, Head of the Higher Education Council, Head of the Higher Council for Islamic Affairs and, last but not least, Head of the Higher Labour Council. These were only his most important responsibilities.

Sultan has nurtured his ambition to succeed King Fahd and this ambition has become even more apparent since Fahd’s health has degenerated irremediably over the last year. But his half-brother, heir apparent Prince Abdullah, is next to succeed King Fahd under Saudi succession law which reserves the right to succession to the most senior prince. The fact that the dejure successor is Crown Prince Abdullah, is for Sultan and his six Sudeiri brothers, a great obstacle.


Low IQ blamed for violent behaviour:
Sultan is known for his manichean classification of people as masters and slaves. The best example is his long-standing, irrational determination to disown his own son Bandar, son of a slave woman, for fear that he might become a slave. He refrained from doing so only after King Faisal’s intervention. But fate decreed that Bandar became an educated person, and is the Kingdom’s Ambassador to Washington, while Sultan’s other sons have inherited their father’s undesirable traits. His class mentality expresses itself in his attitude towards the respected men of the nation and its scholars on whom he bestows derogatory nicknames.

Among the members of the House of Saud, Sultan shines with ignorance. He had little formal education and acquired his present fame only on account of his family name. Those who know him testify that his knowledge and experience does not exceed the fields of repression, wealth plundering and moral perversion. Despite his oratory style he is known to make regular blunders in speeches. For example, when addressing the inhabitants of Jizan (a part of the Kingdom) he began by conveying to them the regards of the people of Arabia, a statement that made him the laughing-stock of the whole country.
Such behaviour stems from his inferiority complex which partly explains why he is the most zealous opponent of education. But at another level, Sultan believes that educating people paves the way for awareness and thus the questioning of the House of Saud’s dictatorship. In the past he took a strong stand against educational development projects. When the Islamic reformist movement inaugurated its period of political questioning in the nineties, through the scholars memoranda for reform, Sultan felt a malicious pleasure to tell his ruling brothers you did this yourselves when you allowed them to get educated.
The man is not renowned for his capability to deal with problems using hindsight, calmness, wisdom, argument and dialogue worthy of any respectful political leader. Lacking all of these qualities has given him an inferiority complex which impels him to resort to force and violence in order to deal with any political opposition.


A threat to the Kingdom:
The 1994 clampdown against reformist scholars took place too late as far as he was concerned. If it had been up to him, and if King Fahd had not feared social unrest, he would have led the crackdown years earlier. In any case, reliable sources within the regime told MIRA that Sultan was the one urging the Sudeiris which led the last two years campaigns against the reformist opposition; he is reported to have personally signed the arrest warrant against Sheikh Safar al-Hawali and Salman al-Awdah. He is also said to have taken steps with the judicial authorities to obtain a series of immediate executions against the Muslim reformists and only backed down after being advised of the untold social unrest that such executions would entail.

His violent attitude and disrespect is unwisely directed even at people whose loyalty is important to him. He is known to be deeply unpopular in the armed forces that he heads. On the advice of foreign powers, he retires officers early and rotates them frequently for security reasons. Meanwhile, he is known to be very abusive to the high-ranking officers he commands and to whom he is supposed to be a role model. In this respect he does not refrain from insulting, hitting and spitting at officers in front of their colleagues. He reportedly humiliated them this way even in the presence of foreign delegations just as a master would do with his slaves.
Psychologists would surely find Sultan very interesting. He has married many times and into different tribes. He allegedly does not even know how many children he has. Dangerous claims have been said about his personal life. Indeed, it has come to the knowledge of the opposition (and unfortunately interested parties outside the Kingdom) that Sultan may have something to hide. Furthermore, according to reports, his psychological condition has been blamed for dubious decisions relating to army promotions, relationships and so on. Also, MIRA has learned that a number of foreign countries and other parties have blackmailed Sultan and the Kingdom through the procurement of material evidence depicting his immoral behaviour. This may explain some of the policies that the Kingdom has adopted in order to suit the political and strategic interests of such countries.
Obviously, from the Islamic point of view this is scandalous as Sultan is the Defence Minister of the country in which there exist the holy shrines of Islam. Furthermore what is striking is not so much his absence of devotion to Islam but his intolerance of practising Muslims. He is reported to have severely beaten one of his new employees. The unfortunate man had ventured to call for prayer at one of his residences (the call being a regular practice, officially enjoyed all over the Kingdom).
As far as corruption is concerned, the Defence Minister is one of the richest multi-billionaires in the world. He has used the defence ministry to amass an untold amount of wealth in the 32 year period he has been at its head. Hundreds of thousands of dollars have been spent on the armed forces over this period. Yet it arose that of the total amount spent only 5% was effectively used for the purchase of military hardware and training. It will not be difficult to imagine where the remaining 95% went. Meanwhile the Arabian armed forces humiliated by Sultan himself, ill-equipped and lacking obvious military training were caught unprepared in 1991 by the invading Iraqi army. That the whole episode was a foreign conspiracy is self-evident as far as we are concerned, it remains though that Sultan and his brothers turned the US military assistance into a glorious episode through the manipulation of their subservient media.

Bandar bin Sultan
For those who know him, Bandar has grown up unhappy and deprived of any real fatherly love. His mother was a slave girl of Sudanese origin, which caused his father to steer clear of him. Because of the status of his mother, his father, Defence Minister Sultan has for a long time denied that Bandar was his son. So intense was Sultan’s irrational behaviour that he thought that Bandar would grow up with a slave mentality. Sultan only refrained from disowning Bandar as a result of King Faisal’s intervention.

Bandar was born in 1950 and, owing to his father’s rejection spent most of his childhood with his uncles. He would only meet other members of his family on special occasions such as at gatherings at his aunt Hissa al-Sudeiriyah. He also made good childhood relationships with the Sudeiri children, such as his half brothers Fahd bin Sultan (born in 1953) and Khalid bin Sultan (1949) and also with his cousins Mohammed bin Fahd (1948), Sultan bin Fahd (1951) and Su’ud bin Nayef (1955).
At the insistence of, his now mature child and Bandar’s uncles, Sultan eventually agreed to meet Bandar and patched up his relationship with him. To Sultan’s surprise, the unwanted child showed a high level of intelligence, which he had developed in the company of the Sudanese in whose company he grew up after being rejected by his other brothers.
Bandar was then sent to attend American schools along with the other Sudeiri children. In 1967, he joined the British Air Force Academy in Cornwall. After his graduation he was sent for further training in American air bases in Texas and in Carolina. At the end of his air force training, Bandar joined John Hopkins University in the United States where he graduated four years later in International Relations and Politics.
Bandar’s relations with the United States started under the Presidency of Jimmy Carter where he built up strong ties with Carter’s collaborators, Hamilton Jordan and Robert Strauss. He thus, gradually eased himself into the position of intermediary between his country and the American Administration by conveying messages and views between the two sides.
In 1979, during a trip to the United States, Bandar paid a visit to President Jimmy Carter who stressed his country’s strong relationship with Saudi Arabia and promised assistance to Riyadh if the Iran-Iraq war threatened the Saudi Kingdom.
Following Iran’s initial victories over Iraq and the occupation of part of the Basra area by Iranian troops, the United States sent on 28th September 1981 a delegation to Arabia headed by General David Jones, joint Chief of Staff, to convey to them that the turn of the war was worrying Washington who feared the fall of the House of Saud. The American delegation was welcomed at Dahran Airport by Prince Fahd bin Abdallah and Prince Bandar who was then promoted to the position of commander of a squadron of jet fighters.
The House of Saud, which was already alarmed by Iranian victories over Iraq, enabled Bandar to play a key role in acquiring AWACS radar planes. Requested by Bandar, General David Jones conveyed to the Carter Administration the Saudi need for the AWACS, but the pro-Zionist lobby in Congress opposed the sale of AWACS to an Arab country on the grounds that it this would constitute a threat to Israel.
But months later, the Saudi’s felt an even greater need for the AWACS. They needed someone who could convince Washington of such an urgent need and give assurances that the radar planes would not be a threat to the Zionist State. The House of Saud agreed that the man tailor-made for this mission was Bandar, who indeed succeeded and thus, Arabia obtained the American-manned AWACS.
His success earned him the promotion of Ambassador to Washington. Bandar soon became very friendly with the Head of Operations at the CIA who was in charge of contacting foreign diplomatic missions in Washington. He reportedly involved himself in CIA activities and surprised diplomats with lavish parties parties organised by his wife Fiha, daughter of Faisal bin Abdelaziz in defiance to the Kingdom’s traditions and moral code.
One of the missions entrusted to Bandar was to find a solution to the Palestinian issue and the recognition of Israel by the Arab States. Being involved with the CIA, Bandar also played a role in the Western Sahara in favour of Morocco in its dispute with Spain. Similarly, he played a role in the Lebanese conflict and was in charge of supplying the Phalangist movement with Saudi arms and armoured vehicles through Port Said and via Malta, but his plan was frustrated when the Maltese authorities intercepted the ship.
In the Lebanon hostage crisis he stated to Al-Sharq al-Awsat (25/02/85) that he was making every effort to obtain the release of the hostages. In Sudan, he intervened on the side of the separatists of the South and provided them with financial and medical assistance. His relationship with the CIA led him to becoming entrusted with a mission to assassinate Sheikh Fadlallah of the Lebanese Hisbullah but the bomb intended to kill the man missed its target. Bandar also involved himself in many other murky affairs such as with the Nicaraguan Contras.

Arms Deal
Is the Defence Minister Prince Sultan fond of arms deals because of the cash rewards they bring ? or, has the House of Saud been pressurised into buying American arms for other reasons? At the end of January, there was extensive Press coverage in the United States concerning an accord which stipulated that the Saudi rulers, had in principle, agreed to buy up to one hundred F16 jet fighters for an estimated value of $25 billion - $30 billion. According to an anonymous official who spoke to the press the deal will be signed during a future, but unspecified, visit to Washington by the Saudi Defence Minister.

According to expert sources in the arms trade, the total cost of the fighter planes is just $2.5 billion, whilst the outstanding balance is alleged to cover spare parts and maintenance for the jets and the training of the flight crews !
This deal comes as a surprise for several reasons. To begin with, the Saudi army does not need a new air defence system nor does it even need reinforcement. The Yamama deal with Britain (in the mid-1980’s) and the earlier American-bought AWACS and F15 planes more than cover the needs of Arabia’s air defence. In addition, none of these planes have ever been used.
What is even more surprising is that the deal comes at a time of dire economic crisis in the Kingdom: The Government’s total debt has spiralled to more than $100 billion and if one includes unemployment (already at a staggering 25% of the active population), rising inflation, the rapidly decreasing income level per capita and poor social services, one cannot find any justification for new, very costly and otherwise unwarranted military spending.
It is equally interesting, and curious to say the least, that the deal has come at a time when the Saudi rulers are basically at the mercy of America, with the latter literally occupying Arabia and looting its resources against a background of anti-American guerrilla operations. So, is the deal a mere deal, or does Washington have a few cards up its sleeves which enables it to put a knife to the House of Saud’s throats? Moreover, why would Riyadh enter into such a new deal when it has already passed deals with the United States totalling $25 billion and whose payment facility spreads to the year 2,000.
This deal also comes at a critical time in the bitter dispute between the different members of the House of Saud over the succession to King Fahd. However, if, as it appears, such a deal does not worry the Americans it is possible that they are already certain of who the eventual victor in the succession conflict will be.
Another reason to be vigilant remains that the leaks concerning the arms deal follow shortly after the FBI’s Director Louis Freeh’s angry outburst about the Saudi rulers’ secretive approach to the inquiry over the anti-American bomb attack at al-Khobar on 25th June last year. At a meeting with Washington Post staff, he expressed his frustration about the lack of Saudi cooperation. The Attorney General, Janet Renois, also made a similar statement on the same day. Was this a coincidence, or did these two officials have the green light to do so for other reasons ? What is clear is that not only will this arms deal cause even further financial hardship for the Arabian people, but that it may also have serious consequences for America too.
So what are the possible motives behind this deal. Could it possibly be that the Saudi rulers are trying to placate the Americans after having lied to, and embarrassed the Americans about the authors of the Khobar attack ? Or, on the contrary, is the US Administration raising the stakes by using the FBI’s Director’s angry remarks to strategically secure more leverage over the House of Saud by forcing the deal through?
In our view, the deal is not being used to boost the Kingdom’s air defence, nor is it an attempt by Riyadh to placate the Americans in the Khobar bombing affair. Simple though the explanation may be, it appears as if the Defence Minister Prince Sultan believes that he will again make a huge commission on the deal as he did on the Yamama deal with Britain which was revealed by the British press at the time. Clearly his highness has not learnt his lesson.
As mentioned, experts in the Arm’s trade have calculated that out of the total amount of $25 - $30 billion spent on the deal, only $2.5 billion is for the actual purchase of the F16 fighter jets. It is, therefore, totally inconceivable that the remaining $22.5 - $27.5 billion is for spare parts, training and maintenance. The reality, (which is now common knowledge) is to be paid in commission to the Sultan himself, his son Bandar and other close advisors and intermediaries such as arms dealers.
This deal will further strain the Kingdom’s economy, and thereby generate not only more hardship for the Saudi population but further anti-government and anti-American feeling. Undoubtedly, it could lead to increased anti-American violence.
US press comments, however, gave numerous reasons as to why the deal should not go through. It was argued that if such enormous funds were available to the Saudis, then they would do better to alleviate the population’s suffering by spending the amount on much needed social services. The US Press underlined the point that the Saudi economy could not support such expenditure, and noted that America would, by agreeing to this deal, undermine, and thus jeopardise the very stability of the pro-American Kingdom.
Such comments do point to a new awareness in America concerning the dangerous policy Washington is following towards Arabia. But this awareness does not stem from a novel, altruistic notion following on from the Vietnamese, Lebanese and Somali experiences, as unfortunately, it has needed two bomb attacks targeting US military installations in Arabia to drive home to the Americans that perhaps their country is easing itself into yet another quagmire. But still, some decision-makers in the Clinton Administration stubbornly seek to mortgage Arabia’s oil for generations to come; so that if any political shift occurs in Arabia which questions the US domination of the Kingdom’s oil resources, then the United States could invoke international law in order to justify a military intervention. In other words, it looks as if Washington is paving the way for the law of the jungle in Arabia, thus inaugurating what Chomsky called the new world disorder.

Khalid bin Sultan Bin Abdel Aziz


Lineage:
Prince Khalid bin Sultan bin Abdulaziz. Must be known to many people. During the second Gulf war, he came on the news repeatedly due to his involvement in the war and because of the many gaffes he made. The Americans fought the anti-Iraqi war, but Khalid alleged that he won it He is the son of Defence Minister Prince Sultan bin Abdulaziz and of Laila bint Ahmad Abdallah bin Uthman, sister of the late King Fasals wife Iffat al Thaniyan. He was born on 23rd September 1949 in Makkah and studied at the King Saud School for princes in Riyadh. Unlike his half brother Bandar, whose mother was a slave girl, Khalid was the subject of much attention from his father who saw in him his successor at the head of the Defence Ministry.Education:
At a very young age, he was sent to train at Sandhursts military academy in Britain from where he graduated in 1967. He was then sent to Fort Pills in Texas for advanced training in air defence. He is said to have completed an MA in military Sciences at Fort Lefnort military Academy (Kansas City) in 1979. Meanwhile, he is alleged to have joined the Maxwell Air Warfare Academy in Alabama in 1980 and, strange though it may seem, he is officially reported to have carried, at the same time, yet another MA in Administrative and Political Sciences at Montgomery University, Alabama, only one year after the previous MA. Some people do have an extraordinary IQ and time.

In any case, back in Arabia, he was promoted very swiftly. He successively occupied the positions of Air Squadron Chief, Training Officer/ Assistant Staff Officer for Operations, Army Inspectorate Chief. Director of the Administration of Air Defence Projects, Deputy Chief of the Air Force, Chief of Air Defence and, to crown it all, Chief of the Strategic Missiles Force.


Quest of Notoriety:
Prince Khalid was in the shadow during his studies and while in the various offices he occupied. His urge to become known nationally and to be heard of internationally led him to do what the other Gulf princes normally do, that is to give an astonishing donation to save a westerner in danger of death. Khalid did just that when he offered a huge amount of money to an American child who needed a heart and kidneys transplant. He announced this sensational news in front of an American television crew during a holiday in the Bermudas.

But Khalid came to notoriety through his dealings with the London-based arms merchant Mohammad Wafiq al-Said. Arms deals involving Defence Minister Sultan and his sons made Wafiq al-Said a billionaire and Khalid the same. The first deal in which Khalid was involved alongside al-Said appears to have been the purchase of administrative equipment for an air defence system, bought from France in January 1984a deal which was, at that time, the biggest arms deal the French had ever made.
The commissions made on the it were to the tune of $750 million, with $300 million taken by Prince Khalid alone. Khalid also shared with his father, his brother Bandar, al-Said and others, a two billion dollar deal for the purchase of 10 Boeing transport planes and their spare parts for Saudia Airlines in 1984 (Sunday Times 5/8/84). During the scandal over the £20 billion Yamama deal with Britain in 1984, Khalid was mentioned in the international press as being involved in the commissions which reportedly reached half the total of the cost of only the Tornado jets side of the Yamama deal. Witnessing before an American civil court, a former head of the British Arms Company, Gerald James said that each Tornado was sold to the Saudis for £40 million whereas the standard price is only £20-22 million.
Another nine billion dollar deal with American for the supply of F15 fighter jets was reported in the international press as having a real value of four billion dollars. Khalid was again quoted as having pocketed a share of the remaining five billion dollar commission alongside his father, brothers, King Fahd and the usual sharks around them.
The air surveillance AWACS radar planes deal of 1980, organized by Bandar bin Sultan, also involved a hefty commission for Khalid whose name was mentioned in this connection in the Dooley Papers. The usual partners in the deal got their share of commission through Global Enterprise Group, a company set up for this particular purpose.


Khalid Enters the Media World:
After the 1979 Sacred Mosque incident, the Iran-Iraq war and some other scandals involving their royal highnesses, the House of Saud, and the Sudeiris in particular, realized the importance of a media network under their control. So, from 1984 on, they embarked on building a veritable media network which has come to include many Arabic dailies and weeklies as well as radio and television stationsmost of international coverage. Once the network was in place, Prince Khalid was pushed to the fore mainly to project the Sudeiri familys views to the world.

Khalids first appearance in the media world was his attempt to buy the British daily The Observer. He offered a very attractive price but, however moderate an Arab he was in the eyes of the West, he remained after all an Arab and, in the view of some shadowy political lobbies, the Arab must not be given the opportunity to own media of international coverage. Hence, his offer to buy the British daily was turned down.
Continuing in his attempts, he bought off the Lebanese newspaper El-Hayat in 1988 and started its daily publication from London under the editorship of a former Lebanese Maronite, Jihad al-Khazen. Meanwhile, he bought actions in the Bahraini daily Al-Ayyam and later founded the weekly Al-Wasat in London. About a year ago, he set up the Arab-American Television station in the United States.
Even though all the Saudi-controlled media are in the hands of the Sudeiris, conflict between them erupted over many petty issues, which led them to a lot of bickering in public. This is how Al-Sharq al-Awsatfounded by Khalids uncle Salman! published the photo of Prince Khalids mistress Brigitte Nelson, while Khalids El-Hayat published King Fahds mistress Leila Alawi.


Desert Storm Blows Khalid Away:
Khalids career declined sharply with the second Gulf war. King Fahd entrusted him with the catering service of the anti-Iraqi coalition of forces under the leadership of American General Schwartzkopff. Misleadingly named by the Saudi monarch Chief of the joint forces. He was, in fact, simply a collaborator of the Americans against his own people because of assisting the friendly forces over sensitive issues likely to cause anti-American unrest among the Arabian people. His being constantly present alongside General Schartzkopff in the Operations Room got him some media coverage both nationally and internationally. So, he soon became too big for his boots. Apart from diverting an important part of the catering budget, which aggravated Washington, he dared criticize General Schwartzkopff, who had returned to America. Later Khaled wrote in his book Desert Warrior that the success of the Gulf war was due to his own planning.

Even more compromizing was his statement shortly after the war over the necessity of rearming the Arabian army (under the command of his father Sultan) and the National Guard (under the command of Crown Prince Abdallah, Sultans rival), and the need to make compulsory conscription, all of which are sensitive issue within the House of Sauds carefully maintained balance of forces. Other revelations made in his book, and which had been concealed by the Americans, regarding the role of the joint Arab troops during the Gulf war caused some friction between Washington and Riyadh which was the last straw and caused his downfall. Ironically King Fahad sacked him in humiliating circumstances for the same reason. Khaled went too far in his own imagination of being the Commander of the Forces. King Fahad was extremely furious when Khaled took several decisions without consulting him.
Khalid has ever since been ignored by the regime and the Saudi media. He has gradually slumped into oblivion. Neither his father, nor his estimated wealth of $10 billion have been of any assistance to remember him to the world. Perhaps another $50 billion donation to help control AIDS in America might do the trick

Prince Faisal bin Fahd Bin Abdel Aziz
Prince Faisal, son of King Fahd bin Abdulaziz, was born in 1945. He did most of his studies in the Kingdom and obtained a BA in Political Sciences from abroad.

His first job was in 1971 as Head of the Youth Department with ministerial rank. The Labour Ministry was also attached to his Department. Since then, he has had many positions, all within the youth and sport areas. He was successively President of the Arab Football Union, Arabian Football Union, Arabian Olympic Committee, Arab Sports Union and Head of the National Committee on Drugs Control. At the international and regional level, Faisal bin Fahd was nominated Honorary President of the International Swimming Federation. In 1974 he became Chairman of the Arab Ministers’ Council on Youth and of member of the Supreme Council of Youth which was set up that very year. Finally, he acquired the position of President of the Basket Ball Federation. During his term in these positions, he naturally attended a great many sports events including the conferences of the International Football Federation in Munich between 1972 and 1974.
Faisal has been kept in the same position since he was appointed to it in 1971 at the time of King Faisal, when his own father was Interior Minister. In the meantime, his brothers and cousins in the Sudeiri family had been raised to higher offices. In fact, were it not for the present system of succession to the throne, which was established by his grand father King Abdulaziz, Faisal would have had the chance to become king himself, especially as he is well educated. So, why is it that he has been kept in the same position when he is not less eager than his relatives to wield power? Faisal bin Fahd was connected with the Youth Department at an early age, when the situation of sport in the kingdom was dismal with almost inexistent sport facilities. His appointment at the head of this Department coincided with the oil boom.
The plan was to make sport popular among the youth. But the ultimate objective of the Sudeiris was a long term strategic one. The point was to keep young people busy in order to protect the grip on power by the House of Saud. Many countries, like the former Soviet bloc, used sport as a means to keep their youth away from any political or intellectual activity. Various studies exist which show that the use of sport for such ends put state budgets for games second only to military expenditure in such countries.
As a by-product of this objective, another not less devious goal was sought: the creation of a feeling of national, ‘Saudi’ belonging which would supersede and even marginalize the Arabian youth’s sense of belonging to the wider Arab and Islamic Ummah. For this purpose Saudi Arabia had to fix the ways and means to train a sport-oriented youth which would enable the Kingdom to have access to International events and Olympic games to eventually instil this sense in an ever greater number of youths.
The House of Saud gave Faisal all the prerogatives to attain this goal. With an annual budget of $20 billion for the Youth Department, Faisal embarked on a programme of impressive sport facilities and training and visits to various world-famous clubs were regularly undertaken and Western coaches recruited at great costs. With the assistance of his brother Sultan bin Fahd, Faisal undertook the construction of sport villages, centres and stadia, clubs and fully staffed training facilities of all kinds at a cost considered enough to be meet the nations needs until the year 2000. One particular sports complex occupies an area of 80,000 m2 and cost xxxxxxx1,280 Saudi Riyals.
It accommodates swimming pools, Olympic-standard activity areas, restaurants for 1,000 people and a purpose-made building for the House of Saud and their guests. Faisal had similar complexes built in the other major cities like Riyadh, Jeddah and Dammam. Alongside these facilities, separate Olympic-grade swimming pools, youth hostels as well as unions and clubs for all sorts of games were set up. At the same time, Faisal undertook to have the Saudi national team and clubs join international federations. It was in this context that, in 1976, he hired the British football coach Jimmy Hill. Hill was given a special budget with prerogatives to train young people of all ages, everywhere in the kingdom. In a move to boost the country’s chance of winning matches and get promoted to higher divisions, Faisal hired several western players at prohibitive costs.
Therefore, the cost of hanging on to power is double: on the one hand, billions of pounds have been spent out of the country’s wealth; on the other hand, through sport the youth is being alienated from its Islamic values and traditions, and is being made redundant intellectually. Not that sport as such is the “opium of the people,” but the very policy which underlies it is intentionally devious and harmful. Whereas the Sudeiri brothers— morally and financially corrupt—are banking on time to instil in the youth the a sense of narrow nationalism and regionalism, the late Al-Saud kings can be credited with keeping away from these concepts for religious reasons and because of the kingdom’s religious weight in the Muslim world. Apart from heading the Sudeiri family’s policy of alienating Saudi youth, Prince Faisal is no exception in the world of financial corruption. His commissions are reported to be 30% of the budget of his Youth Department. This classic way of obtaining commissions is no different from that of his father, uncles, brothers and cousins: a percentage is taken on each project, service and equipment supplies. Another percentage is taken annually on the earnings of each of the facilities. Yet a further source of illegal income comes from the budget devoted to sports events both at home and abroad.
Faisal’s embezzlement was not limited to the sports world and his Department. According to two authors, Nacer Said (History of the House of Saud, Arabic p. 773) and AbderRahman Al-Shamrani (The Scandal Kingdom, Arabic, vol. 2, p. 287), Faisal obtained a commission of $40 million from the European company Philips which was entrusted with the modernization of the country’s telephone system in the seventies. Meanwhile Faisal was involved in the confiscation of poor people’s lands. He is known to have taken 4 million m2 of land along the Jeddah sea shore, while he confiscated the Dammam Project no. 92 which included 92,000 allotments distributed to impoverished people. Property licences were suddenly withdrawn from the beneficiaries overnight without any valid explanation and the lands were given to Prince Faisal. The latter’s embezzlement from real estates is reported to be much higher than the commissions he acquired through his office at the head of the Youth Department.
King Fahd who used to prepare his sons for high offices became desperate about Faisal’s disastrous behaviour. This explains why the King, his father, has decided not to promote him. Indeed Faisal is known to be both a homosexual and a chronic drug addict. For all this, King Fahd reportedly continued to test him. In the hope of getting him to improve, he gave him several sensitive missions to Gorbatchev’s Soviet Union and to communist China under cover of sporting events. But this was to no avail as Faisal continued his drug addition and went even as far as having a drug wing under his control, which led to complaints from various foreign diplomatic and intelligence services to the Saudi authorities, according to a journalist close to the royal family. As a remedy, Faisal was sent to the West for drug addiction treatment. It was at that time that he was appointed president of the Drug Control Committee, a move meant to encourage him to give up taking drugs but, again, to no avail.
In view of his son’s hopelessness, King Fahd decided to groom his other two sons, Muhammed and Abdulaziz bin Fahd, for high positions. Muhammed was then dropped and the King concentrated his attention on Abdulaziz. The latter received $300 million from the state’s budget while his father transferred to him another all his fortune both in real estates and in money—a total estimated to be to the tune of $40 billion. Needless to say that all this aggravated Faisal who saw his chances of promotion gone, perhaps for ever.
Yet, Faisal is not poor: the wealth he stole or was given from the people’s stolen wealth is estimated to be between seven and ten billion dollars. He is still relatively young, so he still may have a lot of time to plunder and become richer.
Translated from Arabic
From Page 1
Click to enlarge

From the last page http://sidneysaad.blogspot.com

5 comments:

Anonymous said...

σε πάω σε αντιπληροφόρηση, γιατί έχεις τελικά χιούμορ!!! αν συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό, στο τέλος θα πιστέψουμε ότι οι εβραίοι είναι γύρω στα 5 δις νοματαίοι επί συνόλου 6 δισ 8ΟΟ εκατ. παγκόσμιο πληθυσμό.
πάντως για να μαθαίνεις και λίγη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία κι όχι ιστορίες ...για αγρίους, έχε υπόψη σου ότι ισχύει το αντίθετο σε μια τουλάχιστον περίπτωση: ο ηρώδης ο μέγας, αυτός που υποτίθεται ότι έσφαξε τα νήπια και που ως στόρυ δεν είναι αλήθεια αλλά συμβολίζει τη μεγάλη σκληρότητά του ως βασιλιάς, ήταν ΙΔΟΥΜΑΙΟΣ, δηλαδή από φυλετικής πλευράς αρχαίος Άραβας, εξιουδαισμένος στο θρήσκευμα και εξελληνισμένος στη κουλτούρα. γιαυτό και δεν απέκτησε ποτέ "νομιμότητα" στα μάτια των υποτελών του ορίτζιναλ εβραίων, γιαυτό κι είχε παρανοικό φόβο κατά συνωμοτών, σφετεριστών και λοιπών άλλων.... όλα αυτά με πολλές άλλες λεπτομέρειες στον αρχαίο ιστορικό Φλάβιο Ιώσηπο

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ said...

Σε αυτά τα θέματα φίλε μου δεν χωράει χιούμορ....Μόνο έρευνα.
Αν έχεις κάποια στοιχεία να παραθέσεις σχετικά με το άρθρο που αναδημοσιεύουμε δεν έχεις πατα να τα παραθέσεις.
Ποτε δεν είπαμε οτι οι Εβραίοι είναι 5δισ. Το ότι έχουν πιάσει όλα τα καίρια πόστα οφείλεται στο οτι κατάφεραν με χίλιους δυο τρόπους να μας εξαπατήσουν και στην συνέχεια να μας αποχαυνώσουν.
Δεν χρειάζεται να είναι 5 δισ. για να διοικήσουν.

Anonymous said...

ανωνυμε δεν εχεις να απαντησεις κατι,και ειναι προφανες(καλα που δεν εγραψες για τον Ναβουχοδονοσορα).Συμφωνα με την"πραγματικη,ακαδημαικα κατοχυρωμενη, ιστορια" ο ηρωδης δεν εσφαξε νηπια,η ηγετικη σαουδικη οικογενεια ειναι αραβες,και στη Σμυρνη το '22 οι Ελληνες κατεβηκαν στο λιμανι για να φυγουν σε κρουαζιερα!Θα σας πουν οι πληρωμενοι"ακαδημαικοι" οτι 1.500.000 Αρμενιοι ειχαν μαζικο αυτοκτονικο ιδεασμο και θα το πιστεψετε!

Anonymous said...

Παιδιά το άρθρο μου φαίνεται και εμένα λίγο παρατραβηγμένο! Κατ'αρχήν θα χρειαζόμασταν παραπάνω πηγές από ένα βιβλίο που απλώς μεταφράσθηκε από τα αραβικά στα αγγλικά και μέρους αυτού σε εμάς εδώ στα ελληνικά. Εγώ πάντως από την ιστορία κράτησα οτι ένας εβραίος κάποτε εξισλμαμίσθηκε έκανα πολλά παιδιά με τη μέθοδο της ισλαμικής πολυγαμίας με γυναίκες άραβες. Τα παιδιά του κάνανε απογόνους με πολυγαμικό τρόπο με άραβες γυναίκες ΑΡΑ πλέον μιλάμε για άραβες μουσουλμάνους και όχι για εβραιοσαουδάραβες.

stavretta said...


Καταγωγή βασιλικής οικογενείας της Σαουδικής Αραβίας...
https://www.youtube.com/watch?v=ovi4ZmGJr5Y
γεωπολιτική και νοοπολιτικη, 1_12_2015

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails