Friday, June 25, 2010

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ

"Κατευθείαν απόγονοι του Αυνάν οι σημερινοί Εβραίοι"

Ενώ στην χώρα των μαζοχιστών που ονομάζεται Ελλάς, απαγορεύονται διά ροπάλου οι φυλετικές έρευνες DNA, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν όντως είμαστε απευθείας απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, στο Ισραήλ οι Εβραίοι χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα τις φυλετικές έρευνες. 


Η τελευταία από αυτές δημοσιεύθηκε στις αρχές Ιουνίου και – σύμφωνα με όλες τις κορυφαίες εφημερίδες του Ισραήλ που την πρόβαλαν πρωτοσέλιδα με πανηγυρικούς τίτλους – οι σημερινοί Εβραίοι είναι κατευθείαν απόγονοι του Αβραάμ, του Αυνάν και του Ιησού του Ναυή κι όχι απόγονοι των εξιουδαιοποιηθέντων Χαζάρων, όπως ισχυρίζονται εδώ και 70 χρόνια οι Αντισημίτες. 

Η έρευνα, υπό τον γενετιστή Χάρι Όστρερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με συναδέλφους του από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό γενετικής "American Journal of Human Genetics", σύμφωνα με τα "Science" και "Nature". Η μελέτη έκανε ανάλυση του γονιδιώματος 237 ατόμων από επτά ιουδαϊκές κοινότητες στην Ελλάδα, την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιταλία, τη Συρία και την ανατολική Ευρώπη.


Εδώ και τουλάχιστον ένα αιώνα, οι ιστορικοί, γλωσσολόγοι και άλλοι ερευνητές διαφωνούν για το αν οι Ιουδαίοι (γύρω στα 13 εκατ. ανά τον κόσμο) αποτελούν μια ενιαία φυλετική ομάδα, έχουν απλώς μια κοινή θρησκευτική και πολιτισμική ταυτότητα ή κάτι άλλο. Οι ερευνητές σύγκριναν το γενετικό "προφίλ" των Εβραίων με μη Εβραίους κατοίκους των ίδιων χωρών, με βάση στοιχεία DNA από το Πρόγραμμα Ποικιλίας Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, μια βάση δεδομένων με γενετικές πληροφορίες από όλο τον κόσμο. 


Κάθε ομάδα Ιουδαίων σε κάθε χώρα είναι γενετικά διακριτή, όμως όλες οι ιουδαϊκές ομάδες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνδέονται από κοινά στοιχεία που συνιστούν ένα "γενετικό νήμα", το οποίο πάει πίσω στον χρόνο πάνω από 2.000 χρόνια, παρά τις πάμπολλες μεταναστεύσεις και επιμειξίες. Σύμφωνα με τον Όρστερ, φαίνεται να υπάρχει όντως μια κοινή γενετική βάση μεταξύ των ανά τον κόσμο Ιουδαίων, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες μικρότερου εύρους έρευνες που είχαν εστιαστεί σε μικρότερες ομάδες ιουδαϊκών πληθυσμών. 


Η νέα έρευνα φαίνεται να καταρρίπτει την θεωρία (που είχε υποστηρίξει και ο Εβραίος συγγραφέας Άρθουρ Καίσλερ στο βιβλίο του «Η 13η φυλή») ότι πολλοί Εβραίοι της Ευρώπης κατάγονται από την τουρκική φυλή των Χαζάρων της Κεντρικής Ασίας, οι οποίοι είχαν ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό τον 8ο αιώνα».Το άρθρο μας το έστειλε αναγνώστρια του blog και δημοσιεύτηκε στην εφ. "ΣΤΟΧΟΣ" στην στήλη του κ. Χατζηγώγου, στις 10 Ιουνίου 2010.

2 comments:

Anonymous said...

Η παιδεία τους είναι το θέμα. Γενικά η παιδεία κάνει τον άνθρωπο και όχι η συγγένεια με οτιδήποτε και οποιονδήποτε, ειδάλλως είναι σαν να λες ότι υπάρχει ανώτερος τύπος ανθρώπου, σε θέμα δηλαδή dna.
Οπότε για ποιον λόγο χαίρονται ?
Χαίρονται που γιγαντεύεται ο ρατσισμός τους?
Πάω πάσο,!
Γιατί αμφιβάλουμε, η δίνουμε τόση σημασία ως προς τους απογόνους μας.
Την ίδια παιδεία δεν έχουμε, τους ίδιους ήρωες δεν έχουμε?
Η ώρα θα έρθει για αποδείξεις και σίγουρα εκείνη την στιγμή θα μιλήσουμε με έργα.

Anonymous said...

Χάρι Όστρερ ο ερευνητης...Τι περιμενες; Παντως αυτο που γραφεις για τον Αυναν μου δημιουργησε αμφιβολιες. Ισως εχει δικιο ο τυπος, αν και περισσοτερο μου μοιαζουν με απογονους του Καιν.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails