Thursday, March 24, 2011

ΙΤΑΛΙΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει την απόλυση του δικαστή που δεν δίκαζε γιατί υπήρχαν σταυροί στις αίθουσες


Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας, το ανώτερο δικαστήριο της χώρας, επικύρωσε την απόλυση του δικαστή ο οποίος αρνήθηκε να δικάσει υποθέσεις με την αιτιολογία ότι υπήρχαν Εσταυρωμένοι στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Ο Δικαστής Luigi Tosti (φωτο κάτω), είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, αφού απολύθηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (CSM), πέρσι επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει τα δικαστικά του καθήκοντά στο δικαστήριο, στην πόλη Camerino από τον Μάιος του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2006, σε «ένδειξη διαμαρτυρίας» για την παρουσία του Σταυρού στις αίθουσες του δικαστηρίου.
Ο Tosti, που είναι Εβραίος,
υποστήριξε ότι η παρουσία των Σταυρών στις Ιταλικές δικαστικές αίθουσες ήταν μια «απειλή για τη θρησκευτική ελευθερία», και ότι οι κατηγορούμενοι έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να δικαστούν σε ‘κοσμικές’αίθουσες δικαστηρίων.
Στην απόφασή του στις 14 Μαρτίου, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναφέρει ότι το CSM ήταν εξ ολοκλήρου «σωστό» στην απόλυση του Tosti και απέρριψε το επιχείρημα ότι η παρουσία των Σταυρών αποτελούν μια απειλή για την ελευθερία της θρησκείας. Το δικαστήριο επανέλαβε επίσης ότι βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας το μόνο θρησκευτικό σύμβολο που θα εμφανίζεται στα δικαστήρια είναι ο Σταυρός.
Ακόμη και πριν από την έκδοση της απόφασης, ο Tosti είχε δηλώσει ότι θα πάει την υπόθεσή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Είμαι έτοιμος να προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο, εάν δεν δικαιωθώ από το Ακυρωτικό Δικαστήριο», είπε ο Tosti στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, τον Φεβρουάριο.
"Δεν μπορεί κάποιος να είναι αναγκασμένος να υποβάλλεται σε μια επίδειξη πίστης, όπως η απεικόνιση του σταυρού», είπε. "Προσελήφθηκα για να υπηρετώ ένα κοσμικό δικαστήριο και όχι ένα εκκλησιαστικό. Σε περίπτωση που η Αίτησή μου αποτύχει, ο αγώνας μου για την ‘κοσμικότητα’ και την ελευθερία θα συνεχιστεί στα αρμόδια δικαστήρια. "
Ωστόσο, μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 18 Μαρτίου, το τμήμα μείζονος συνθέσεως του ΕΔΑΔ ανέτρεψε την απόφαση του 2009 όπου τότε τμήμα του ΕΣΔΑ επιδίωξε να απαγορεύσει τους Σταυρούς από τις ιταλικές σχολικές αίθουσες.
Σε απόφασή του, με 15-προς-2, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η παρουσία του Εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες "δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κατήχηση από την πλευρά του κράτους", και ότι η ετυμηγορία του 2009 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ του γεννημένου στην Φινλανδία Ιταλού πολίτης Soile Lautsi, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ προκειμένου να απαγορευτούν οι σταυροί στα δημόσια σχολεία της Ιταλίας, ήταν λάθος.
Ο σταυρός "είναι ένα ουσιαστικά παθητικό σύμβολο" έκρινε το ΕΣΔΑ και σημείωσε ότι, «οι συνέπειες του ότι ο Σταυρός που είναι ορατός σε όλους αποδίδει το χριστιανισμό στα σχολεία» αντισταθμίζεται από τη θρησκευτική εκπαίδευση που δεν είναι υποχρεωτική στα ιταλικά σχολεία.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι χαιρέτισε αυτήν την απόφαση.
«Χαιρετίζω με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση που ελήφθη από την ολομέλεια του ΕΣΔΑ να αθωώσει την Ιταλία σχετικά με την κατηγορία της παραβίασης της ελευθερίας της σκέψης και της θρησκείας», δήλωσε ο Φρατίνι. "Σήμερα το λαϊκό αίσθημα της Ευρώπης κέρδισε, διότι η απόφαση ερμηνεύει η φωνή των πολιτών για την υπεράσπιση των αξιών τους και της ταυτότητάς τους."
Η υπουργός Παιδείας Mariastella Gelmini ονόμασε την απόφαση «μια μεγάλη νίκη για την υπεράσπιση ενόςουσιαστικού συμβόλου της ιστορίας της χώρας μας και της πολιτιστικής μας ταυτότητας."
"Ο σταυρός συμπυκνώνει τις αξίες του Χριστιανισμού, τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού και του δυτικού πολιτισμού", είπε η Υπουργός στα μέσα ενημέρωσης.
«Είναι ένα σύμβολο που δεν χωρίζει αλλά ενώνει και η παρουσία του ... δεν αποτελεί απειλή για τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους ή την θρησκευτική ελευθερία. "
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 comments:

Anonymous said...

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ιταλία. Απο την μία φυλακίζουν τους αρνητές του ολοκαυτώματος και απο την άλλη υπερασπίζονται τα χριστιανικά σύμβολα. Θα δούμε...

Anonymous said...

NEO Τσερνομπίλ η Φουκουσίμα ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ κρατών
Εκτοξευμένα ραδιενεργά υλικά από τη Φουκουσίμα όσα και από το Τσερνομπίλ...:
The situation in Fukushima is suddenly worsening, with radiation levels now approaching that of Chernobyl. There's yellow rain falling in Tokyo, the water is too radioactive to drink, and now a former nuke plant engineer who helped create Fukushima has gone public with astounding allegations of a huge industrial cover-up...
The radioactive fallout is now as much as 73 percent of the daily radiation emitted from Chernobyl following its meltdown disaster. That's the story on Iodine-131, the radioactive iodine isotope that's now spreading across the globe.
Similarly, the amount of caesium-137 being released by Fukushima has now reached 60 percent of that released by Chernobyl ...
http://www.newscientist.com/article/dn20285-fukushima-radioactive-fallout-nears-chernobyl-levels.html
http://www.youtube.com/watch?v=mbQTPiUwtoc
ΔΕΚΑΔΕΣ κράτη ΗΞΕΡΑΝ ότι ΚΑΜΙΑ ραδιενεργή εγκατάσταση δεν αντέχει σε σεισμό 9 ρίχτερ, που ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ, και ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ!...
Σύμφωνα με διπλωματικό έγγραφο που δημοσιεύει η Ντέιλι Τέλεγκραφ, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) είχε προειδοποιήσει την Ιαπωνία το Δεκέμβριο του 2008 ότι οι πυρηνικές της εγκαταστάσεις δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν σεισμικές δονήσεις άνω των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 
http://www.skai.gr/news/world/article/165185/puriniki-kai-anthropistiki-krisi-stin-iaponia

Forecasting of Japanese Earthquake was given on 9 March Global Network for the Forecasting of Earthquakes placed the forecast of strong earthquake in the territory of Japan on 9 March.
The forecast was placed in forecast map of the internet-site of the network and all countries which are included into GNFE as full members received it. The forecast was given accurate within 90% with central point of the region of the expected earthquake on Honshu island.
http://seismonet.org/page.html?id_node=130&id_file=129

Anonymous said...

ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ βουλευτές, δήμαρχοι κλπ.
Άρθρο 72 του Συντάγματος της Βενεζουέλας:
Όλες οι υπηρεσίες οι οποίες ανατίθενται με λαϊκή ψήφο υπόκεινται σε ανάκληση.
Μόλις παρέλθει το ήμισυ της θητείας για την οποία έχει εκλεγεί ο αξιωματούχος, ένας αριθμός των ψηφοφόρων που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 20% των εγγεγραμμένων στην εκλογική του περιφέρεια, μπορεί να υποβάλει αίτηση για δημοψήφισμα προς ανάκλησή του.
Όταν ένας αριθμός ψηφοφόρων ίσος ή μεγαλύτερος από τον αριθμό εκείνων που εξέλεξαν τον αξιωματούχο ψηφίσει υπέρ της ανάκλησης, (με τον όρο ότι ψήφισε τουλάχιστον το 25% του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων), η εντολή του αξιωματούχου θεωρείται ότι έχει ανακληθεί και πρέπει να αναληφθεί άμεση δράση για την πλήρωση της κενής θέσης, όπως προβλέπεται από το παρόν Σύνταγμα και τους νόμους.
http://www.analitica.com/bitblioteca/venezuela/constitucion_ingles.pdf

Anonymous said...

Έκοψαν την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ της ΕΡΤ

Αγαπητοί φίλοι,
χθες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν εκπομπή υψηλής θεαματικότητας στο..
πρόγραμμα των κρατικών καναλιών. .
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ..
ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα. Στη θέση της θα προβάλλεται μία οικολογική σειρά.
Χάνεται, λοιπόν, κάθε φωνή που μιλά για Ορθοδοξία και Ελληνισμό από τα μεγάλα κανάλια.
Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεταδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00, να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Διεθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση.
Παράκληση να προωθήσετε το μήνυμα και σε φίλους και γνωστούς σας στην Ελλάδα και στην ομογένεια, όπου μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΤ1 παρακολουθούσαν την εκπομπή.
Τηλ. - FAX ΕΡΤ:
2106066845, 2106009325 (fax) - Προέδρου κ. Παναγόπουλου
2107758824, 2107797776(fax) - Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ταγματάρχη
2107761169, 2107761056 (fax) - Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1 κας Μουρίκη
ΚΕΕΠ για εκφραση παραπόνων, διαμαρτυρίας κ.λ.π. για θέματα που αφορούν στο πρόγραμμα και στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης http://www.ert.gr/keep/
ELIAS PANTELIDIS

Anonymous said...

Τετοιο καπελο δε φοραει και ο Βασιλης Βασιλικος; Τυχαιο;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails