Thursday, May 19, 2011

Jim Caviezel: «Ο ρόλος του Χριστού κατέστρεψε την καριέρα μου. Το Χόλυγουντ μου έκλεισε την πόρτα»


Από DailyMail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ο Αμερικάνος ηθοποιός Jim Caviezel ισχυρίζεται ότι η καριέρα του στο Hollywood ναυάγησε μετά το ρόλο του ως Ιησούς Χριστός.
Είπε ότι η βιομηχανία του θεάματος τον «απέρριψε», αφού πήρε τον κύριο ρόλο στην ταινία «Τα Πάθη του Χριστού»του Μελ Γκίμπσον.
Από την στιγμή που έπαιξε τον Γιο του Θεού στην ταινία του 2004, οι προσφορές έχουν στερέψει και πολλοί στον κλάδο τον αποφεύγουν.
Αν και η ταινία έγινε box office hit, λαμβάνοντας περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο, καταδικάστηκε ως «αντισημιτική».Σύνδεσμος
-- Βλέπε άρθρα:
Ο Gibson, ο διευθυντής της ταινίας, κατηγορήθηκε αργότερα ότι έκανε αντι-εβραϊκές παρατηρήσεις μετά τη σύλληψή του για οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Ο Caviezel είπε ότι προειδοποιήθηκε από τον Γκίμπσον να μην πάρει τον ρόλο γιατί ποτέ του δεν θα εργαζόταν στοHollywood ξανά!
«Μου είπε: "Ποτέ δεν θα εργαστείς σε αυτήν την πόλη ξανά". Του είπα, "Όλοι πρέπει να πάρουμε τον σταυρό μας". ΟCaviezel τα είπε αυτά σε ένα ακροατήριο εκκλησίας στο Ορλάντο της Φλόριντα.
Μετά από τα Πάθη του Χριστού, ο 42χρονος ηθοποιός έχει εμφανιστεί μόνο σε μια χούφτα ταινιών.
Πριν παίξει τον Ιησού είχε θεωρηθεί ως ένα από τα νέα αστέρια του Χόλιγουντ και εμφανίστηκε στο «The Count ofMonte Cristo» και στο «‘ngel Eyes» με την Τζένιφερ Λόπεζ.
Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το 2000 με το θρίλερ «Frequency»με τον Ντένις Κουέιντ.
Ο Caviezel, που είναι πιστός ρωμαιοκαθολικός, είπε ότι ήξερε ότι ο ρόλος του Ιησού θα ήταν παρακινδυνευμένος.
«Ο Ιησούς είναι τόσο αμφιλεγόμενος σήμερα όπως και τότε που ο ίδιος το είχε πει» είπε ο Caviezel. «Δεν έχουν αλλάξει πολλά σε 2.000 χρόνια».
Είπε ότι δεν ανησυχεί για τη στασιμότητα της καριέρας του.
Κατά τη διάρκεια της 20λεπτης ομιλίας του, ο Caviezelμίλησε για τα προβλήματα που προκάλεσαν εμπόδια στονGibson.
«Ο Μελ Γκίμπσον, είναι ένας φρικτός αμαρτωλός, έτσι δεν είναι;» είπε ο Caviezel. «Ο Μελ Γκίμπσον δεν έχει ανάγκη την κρίση σας, χρειάζεται τις προσευχές σας».
Ο Caviezel δήλωσε ότι η πίστη του είναι ο οδηγός του, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.
Είπε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι «στο 33ο έτος της ηλικίας μου, μου ζητήθηκε να παίξω τον Ιησού, και αστειεύτηκε για τα αρχικά του, που επίσης, είναι τα ίδια με του Ιησού Χριστού.
Ο ηθοποιός μίλησε για την ταινία και τις αρνητικές επιπτώσεις της στην καριέρα του, ενώ βρισκόταν σε μίαmegachurch στο Ορλάντο για να προωθήσει ένα νέο ακουστικό βιβλίο της Αγίας Γραφής.
Ο Caviezel παίζει τον Ιησού και άλλοι σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Richard Dreyfuss, ακούγονται στο CD.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails