Thursday, April 4, 2013

Το "δεξί χέρι" του Αβραμόπουλου έχει πρόστιμο 20.000 ευρώ για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων!

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ... 20.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΜΑΗ, ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Από την Ιστοσελίδα του γνωστού ΕλληνοΕβραίου δημοσιογράφου Ζάν Κοέν http://cohen.gr/newsite/ μεταφέρουμε την παρακάτω αποκλειστική είδηση που φρόντισαν να αποκρύψουν όλα τα ΜΜΕ. Αφορά την Εβραϊκής Καταγωγής πρώην σύζυγο του Νίκου Κωνσταντόπουλου και Διευθύντρια των Αρχείων του Υπουργείου Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή, που πρόσφατα ο Μήτσος ο Αβραμόπουλος  διόρισε εκπρόσωπο της Ελλάδος στο «International Holocaust Remembrance Alliance», ελληνιστί= "«Διεθνή Ένωση για την ανάμνηση του Ολοκαυτώματος»...

«Καταδικάστηκε η κ. Τομαή


Τρίτη, 02 Απρίλιος 2013 10:00

Στις 25 Ιανουαρίου φέτος το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπʼ αριθμόν 525/2013 απόφαση του καταδίκασε την υπεύθυνη του Αρχείου του ΥΠΕΞ και προσφάτως τοποθετηθείσα εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ITF (Task Force for International Cooperation on Holocaust Education) κ. Φωτεινή Τομαή και τις «Εκδόσεις Παπαζήση για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων του βιβλίου που εξέδωσε η κ. Τομαή με τίτλο «Αληθινές Ιστορίες 1,2,3,..11 Ολυμπιονικών. 

Σύμφωνα με την απόφαση, μεταξύ άλλων, η κ. Τομαή πρέπει να πληρώσει στους αρχικούς συγγραφείς το ποσό των 20.000 ευρώ και να δημοσιεύσει την απόφαση σε δύο πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες.

Με την απόφαση αυτή όμως η κ. Τομαή δεν ξεμπλέκει με τα νομικά της προβλήματα αφού έχει κατατεθεί εναντίον της και μήνυση (ποινικό αδίκημα) για πλαστογραφία και απάτη σύμφωνα με τους μηνυτές Ελένη Κεφαλοπούλου και Άρη Φωτιάδη.

Προσωπικά το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτή τη ζωή είναι τα νομικά προβλήματα της κ. Τομαή. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει απόλυτα είναι δύο πράγματα.

Πρώτον, το γεγονός ότι εν λόγω κυρία προσπαθεί να ξαναγράψει την τραγωδία της εξόντωσης των Ελλήνων Εβραίων κατά τη διάρκεια της κατοχής λέγοντας ότι όλοι οι Χριστιανοί βοηθήσανε τους Εβραίους, πράγμα τελείως αναληθές.

Δεύτερον κατά πόσον είναι σωστό ένα άτομο με τέτοια νομικά προβλήματα και καταδίκη μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο ITF.

Αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου η κυρία Τομαή θα παρουσιάσει στο Πνευματικό μας Κέντρο το βιβλίο, του πολύ δραστήριου προέδρου του συλλόγου «Απόγονοι Θυμάτων Ολοκαυτώματος», Μάριου Σούση, «Καλή αντάμωση φιλιά εις τα παιδιά»

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Σούσης δεν ήξερε τα προβλήματα της εν λόγω κυρίας και την προσκάλεσε, καλή τη πίστη, ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και στο ITF, και σωστά έπραξε.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Είναι η εν λόγω κυρία η καταλληλότερη να παρουσιάσει ένα βιβλίο για την καταστροφή των Ελλήνων Εβραίων κατά τη διάρκεια της κατοχής; Εγώ πιστεύω όχι.

Αλλά τα μπλεξίματα με την κ. Τομαή δεν έχουν τέλος.

Όπως είναι γνωστό, το Άουσβιτς έχει παραχωρήσει σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα ένα κτήριο προκειμένου η κάθε χώρα να κάνει ένα δικό της Μουσείο. Μεταξύ των χωρών είναι και η Ελλάδα.

Παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση μαζί με δωρεά από ιδιωτικό ίδρυμα (όχι εβραϊκό) βρήκε τα λεφτά για να φτιάξει το Μουσείο. Και εδώ αρχίζουν τα παράξενα.

Πρόσφατα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, η εν λόγω κυρία ζήτησε από τον σύλλογο «Απόγονοι Θυμάτων Ολοκαυτώματος» να αναλάβουν αυτοί να διαχειρίζονται τα λεφτά, πράγμα περίεργο για να μη πω ίσως και παράνομο. Τα λεφτά και το όλο έργο ανήκει στην Ελληνική Κυβέρνηση, με ποια λογική, λοιπόν, ζητάει η κ. Τομαή να αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων ένας απλός σύλλογος;

Θα μου ήταν πιο ευκολοχώνευτο αν το ζητούσε από το ΚΙΣ ή την Κοινότητα Αθηνών, αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος (καθότι δεν είμαι νομικός) κατά πόσο είναι νόμιμο. Με άλλα λόγια κάτι δεν πάει καλά με το έργο αυτό όπως θέλει να το διαχειριστεί η εν λόγω κυρία.

Ελπίζω ο κ. Σούσης να σκεφτεί καλά την όλη πρόταση και να συμβουλευτεί τους κατάλληλους ανθρώπους πριν υπογράψει οτιδήποτε»...

http://www.stoxos.gr/2013/04/20000.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails