Sunday, April 7, 2013

“Anonymous” εναντίον Ισραήλ


Μια απορία: Εάν την έκαναν την επίθεση τίποτα “ακροδεξιοί”, την ημέρα μνήμης μάλιστα του ολοκαυτώματος, λέγοντας “εξαφανίστε το Ισραήλ από τον χάρτη”, πόσες ανακοινώσεις – άρθρα – καταδίκες θα είχαν βγάλει, από την Guardian μέχρι 
την “Φωνή του βόα της Γουϊνέας”; Ε, τώρα την κάνουν οι “μοδάτοι”. Παλαμάκια οι “λαλίστατοι”.


Με στόχο «να εξαφανίσουν το Ισραήλ από τον διαδικτυακό χάρτη», οι Anonymous ξεκίνησαν τις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών ιστοχώρων το απόγευμα του Σαββάτου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την προγραμματισμένη κυβερνο-επίθεση της Κυριακής. Οι Anonymous εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους.

Σε σχετικό βίντεο, οι χάκερ αναφέρουν, απευθυνόμενοι στο Ισραήλ: «ΔΕΝ έχετε σταματήσει τις χωρίς τέλος παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΔΕΝ έχετε διακόψει τους παράνομους εποικισμούς. ΔΕΝ έχετε σεβαστεί την εκεχειρία. Έχετε δείξει ότι ΔΕΝ σέβεστε το διεθνές δίκαιο. Γι΄αυτό, στις 7 Απριλίου, κορυφαίοι χάκερ από όλο τον κόσμο αποφάσισαν με αλληλεγγύη να ενωθούν με τους Παλαιστίνιους εναντίον του Ισραήλ και ως μια ενότητα να διαταράξουν και να σβήσουν το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 19.000 λογαριασμοί στο Facebook έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής επίθεση. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, εκτός λειτουργίας τέθηκαν προσωρινά οι ιστοσελίδες των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας, καθώς και τραπεζών, ενώ επίθεση φέρεται να δέχθηκαν και το υπουργείο Οικονομικών και το Χρηματιστήριο της χώρας. Αξιωματούχοι του Ισραήλ δηλώνουν πάντως ότι οι επιπτώσεις της κυβερνοεπίθεσης ήταν μικρές.
Όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ, επίθεση δέχθηκαν και μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι Anonymous τοποθέτησαν αντι-ισραηλινά μηνύματα στις ιστοσελίδες τους. Ως απάντηση, ισραηλινοί χάκερ επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες ισλαμιστικών ομάδων, τοποθετώντας μηνύματα υπέρ του Ισραήλ.
Ελευθεροτυπία

http://olympia.gr/2013/04/07/anonymous-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB/

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails