Thursday, April 18, 2013

ΠΑΣΟΚ: Τώρα "Πετρέλαιο υπάρχει" - Μυρίστηκαν δισ. και ετοίμασαν "σχέδιο αξιοποίησης"


Αφού φυλάκισαν την Ελλάδα σ'ένα κλουβί και πέταξαν το κλειδί στην θάλασσα, αφού ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ (ο οποίος απολαμβάνει της προστασίας του νέου προέδρου Ε.Βενιζέλου, δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2010 ότι "Πετρέλαιο δεν υπάρχει ή δεν υπάρχει αρκετό", ελάχιστα μετά όχι απλώς παραδέχονται ότι "Υπάρχει και πετρέλαιο και φυσικό αέριο", αλλά ο πολιτικός σχηματισμός που προκάλεσε την εθνική καταστροφή καταθέτει και προτάσεις ...
αξιοποίησης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας!
Έτσι λοιπόν σήμερα το ΠΑΣΟΚ με τρομερό θράσος από αυτό που φημίζονται ότι έχουν τα στελέχη του και αφού έχει βουτήξει στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ της κυβέρνησης Σαμαρα κατέθεσε πρόταση ... αξιοποίησης όχι των κοιτασμάτων, αλλά των δισεκατομμυρίων που θα εισπράξει η χώρα από τους υδρογονάνθρακες που ... δεν είχε κατά τον πρόεδρό του και πρωθυπουργό  Γ.Παπανδρέου.
Κατά το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, η Ελλάδα μπορεί σε βάθος 25-30 χρόνων να έχει δημόσια έσοδα της τάξεωςτων 150 δισ. ευρώ από τα μερίσματα, τα δικαιώματα και τη φορολογία των εταιρειών που θα αναλάβουν την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και από τη διάθεση αδειών για έρευνες.
Όλα αυτά στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Αξιοποίησης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει καταθέσει πρόταση νόμου για τη σύσταση του «Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» (ΕΤΚΑΓ), το οποίο θα έχει ως στόχο τη δημιουργία αποθέματος για την πρόσθετη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και την εν γένει διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών.
Ας δούμε λοιπόν το βίντεο του πετρέλαιο δεν υπάρχει και το σημερινό του "Πετρέλαιο υπάρχει και θα βγάλουμε 150 δισ. ευρώ:
Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ το 75% των εσόδων θα πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία, το 20% στο Πράσινο Ταμείο για έργα Περιβάλλοντος και ανάπτυξης και το 5% στις τοπικές κοινωνίες.
"Σε 2-3 χρόνια μπορούμε να έχουμε 15 γεωτρύπανα. Σε κάθε γεωτρύπανο δουλεύουν 200-300 άνθρωποι. Έτσι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και στηρίζονται οι τοπικές κοινωνίες.
Με το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Γενεών, οι ενέργειες που προωθούν την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου και την ανάπτυξη της χώρας θα συνδέονται άμεσα με την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και την ασφάλεια των εργαζομένων".
Να υποθέσουμε ότι στο "Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Γενεών", θα διοριστούν ΠΑΣΟΚοι στην διοίκηση για την καλύτερη αξιοποίησή του...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails