Thursday, April 11, 2013

Ραββίνος στο επίκεντρο του σκανδάλου!



ΠΟΤΑΜΙ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ...!

Ο Μεγάλος Ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνέμ, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού παραδέχτηκε ότι ήταν ένοχος λογοκλοπής και δεν διέθετε πτυχίο στη φιλοσοφική, όπως ισχυριζόταν, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη θέση του.

Η παραίτηση του Μπερνέμ έχει άμεση ισχύ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου του Παρισιού Ελί Κορσιά μετά την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου αυτού.

Ο έτερος αντιπρόεδρος, Σαμί Γκοσλάν, είπε ότι ο Μπερνέμ «παραδέχτηκε τα λάθη του, ζήτησε συγγνώμη και έδωσε εξηγήσεις. Αποδέχτηκε να τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του».

«Αυτή ήταν η σωστή απόφαση. Όλος ο κόσμος τάχθηκε υπέρ αυτής της λύσης γιατί προστατεύει πρώτα τον ίδιο και κατόπιν το Συμβούλιο», σχολίασε από την πλευρά του ο Ζακ-Ιμπέρ Γκανασιά, πρόεδρος μιας συναγωγής του Παρισιού.

Την Τρίτη ο ίδιος ο Μπερνέμ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε «λιποταξία». Είχε παραδεχτεί όμως ότι είχε διαπράξει λογοκλοπή κατ' επανάληψη και ότι δεν είχε περάσει τις τελικές εξετάσεις για να πάρει επάρκεια διδασκαλίας στη φιλοσοφία, όπως έγραφε στο βιογραφικό του.

zougla.gr

http://www.stoxos.gr/2013/04/blog-post_6584.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails