Tuesday, April 16, 2013

Γεμίζουν την Ελλάδα με κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών!


Νέα κέντρα κράτησης μεταναστών σε Γιάννενα, Χίο, Σάμο και Λέσβο
Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναμένεται να θέσει σε λειτουργία έξι νέα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης μεταναστών, στοχεύοντας στο να διπλασιαστεί η δυνατότητα φιλοξενίας των ..παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», το υπουργείο εκτιμά πως με τα νέα Κέντρα, η Ελλάδα θα μπορεί να φιλοξενεί 10.000 παράνομους μετανάστες, από τους 5.000 που είναι σήμερα.

Τα νέα Κέντρα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει αρχικά τη χωροθέτηση νέου Κέντρου Κράτησης σε παλαιό ΚΤΕΟ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, και στη συνέχεια, σε Χίο, Σάμο και Λέσβο. Το Κέντρο στα Γιάννενα είχε βρεθεί στο επίκεντρο συζήτησης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Νίκου Δένδια στην Ηπειρο. Παράλληλα, δύο Κέντρα, στις «παρυφές» της πόλης της Χίου και στο Βαθύ Σάμου, θα λειτουργήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς βρίσκονται σε χώρους που και στο παρελθόν φιλοξενούσαν παράνομους μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κτίρια όπου θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες, προϋπήρχαν και ανακαινίστηκαν. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η λειτουργία των τριών Κέντρων σε Σάμο, Χίο και Λέσβο κρίνεται επιβεβλημένη λόγω αύξησης των μεταναστευτικών ροών από τα παράλια της Τουρκίας προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο νέα Κέντρα Κράτησης εξετάζεται να χωροθετηθούν σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.


http://hellas-now.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7519.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails