Wednesday, April 10, 2013

Αυξήθηκαν δραματικά τα κρούσματα καρκίνου στην Σερβία σαν συνέπεια των βομβαρδισμών της Εβραίας Ολμπράϊτ

Κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία οι περισσότερες βόμβες διασποράς έπεσαν στη νότια επαρχία Βράνιε, όπου από το 2000 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.



Αμέσως μετά τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς το 1999, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η νότια Σερβία απειλείται από φυσικές καταστροφές πολύ χειρότερες από το Τσερνόμπιλ ή τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, σύμφωνα με τη σερβική πύλη «C Media».

Τα μέρη στα οποία ρίχτηκαν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν μολυνθεί από αυτό το ραδιενεργό στοιχείο.

Ευτυχώς η πρόβλεψη για φυσική καταστροφή αποφεύχθηκε, αλλά ο αριθμός των ασθενών με κακοήθεις όγκους παρουσίασε μεγάλη αύξηση.

Σε ειδικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Βράνιε που έχει την ονομασία «Παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των περιοχών του βομβαρδίστηκαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο» έχουν καταγραφεί οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρειάσθηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για να δημιουργηθούν οι πρώτες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία. Έτσι, το 2010, σε σύγκριση με το 2000, διπλασιάσθηκε ο αριθμός των ανδρών που πάσχουν από καρκίνο.

Η ιατρός και διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας στο Βράνιε, Έρζικα Άντιτς, είπε στη σερβική πύλη ότι οι περισσότερες γυναίκες που εμφάνισαν κακοήθεις όγκους καταγράφηκαν το 2009.

«Οι άνθρωποι άρχισαν να ενδιαφέρονται για την υγεία τους και αυξήθηκε ο αριθμός των προληπτικών εξετάσεων για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου», είπε η Δρ Άντιτς.

Από την άλλη πλευρά, είπε, η αύξηση των ασθενών μπορεί να συνδέεται με το κάπνισμα, την κακή διατροφή, την ανεπαρκή φυσική δραστηριότητα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην υγεία τους. 

mikres-ekdoseis.gr

http://www.stoxos.gr/2013/04/1999.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails