Saturday, April 20, 2013

Η ώρα της Αυστρίας; Είναι ο ιουδαϊσμός ηλίθιε!

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Αντιστρέφουμε το μότο που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς κάποιοι αδαείς που πιστεύουν ακόμη σε "κοινωνικές διαστρωματώσεις" και "αστικούς μετασχηματισμούς" και λέτε ότι "Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε" ή "Είναι ο σοσιαλισμός ηλίθιε" και λέμε την αλήθεια με επιχειρήματα πραγματικά για το ποιοι αποφασίζουν ποια οικονομία θα επιζήσει και ποια όχι.

Είναι οι Εβραίοι τραπεζίτες ηλίθιε! Γιατί μόνο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος όταν λέει ότι φταίει ο καπιταλισμός ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός προσδιορισμός για την κατάρρευση των οικονομιών σήμερα.

Όταν βλέπεις να καταρρέουν οι οικονομίες των δυνατότερων χωρών και την Αμερική να έχει χρέος 12 τρισεκατομμύρια δολάρια δεν μπορεί να μην θέτεις το ερώτημα: ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ; 

Ποιοι ελέγχουν όλες τις κεντρικές τράπεζες που εκδίδουν το χρήμα; Μήπως τις ελέγχει ο καπιταλισμός; Μήπως οι Αμερικάνοι; Μήπως οι Γερμανοί; 

Όχι φυσικά...

Τις τράπεζες τις ελέγχουν οι Εβραίοι Ρόθτσιλντ, οι Εβραίοι Ροκφέλερ, οι Εβραίοι Σίφ, οι Εβραίοι Βάρμπουγκ κτλ... Αυτοί αποφασίζουν ποιος ζει ποιος πεθαίνει!

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά 

Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα 50 τρισεκατομμύρια ρε Ηλίθιε; Στους Γερμανούς μήπως; Ή στο Ρότσιλντ και τη παρέα του;

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

Σύμφωνα με την S&P, οι τράπεζες της χώρας θέτουν σε κίνδυνο τις αποταμιεύσεις των πολιτών τους – αφού είναι τόσο αδύναμες όσο οι ιρλανδικές, οι ιταλικές και οι γαλλικές, ενώ έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό δανείων σε ξένο συνάλλαγμα.


Το ποσοστό των ιδίων κεφαλαίων των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Αυστρίας (Bank Austria, Erste Bank, Reiffeisen), είναι εξαιρετικά χαμηλό – αφού τα αποθεματικά τους χαρακτηρίζονται ως από τα χαμηλότερα παγκοσμίως. Κατά μέσον όρο, υπολογίζεται στο 5,5%, όταν απαιτείται να μην είναι μικρότερα από 7 – 10%.

Με κριτήριο τώρα την υπερβολική έκθεση τους στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι αυστριακές τράπεζες θεωρούνται εξαιρετικά ευαίσθητες στις πολιτικές ή άλλες εξελίξεις εκεί.

Περαιτέρω, η αξιολόγηση τους θα ήταν τουλάχιστον δύο βαθμίδες χαμηλότερη, εάν η Αυστρία χαρακτηριζόταν από υψηλό δημόσιο χρέος. Εν τούτοις, επειδή κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει (ακόμη), οπότε θεωρείται δυνατή η διάσωσή τους από το δημόσιο, δεν υποτιμήθηκαν ανάλογα μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τώρα την πρόσφατα «κατ’ ανάγκη» κρατικοποιημένη αυστριακή τράπεζα KA Bank, θεωρείται πως θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια από τη χώρα – επειδή είναι εκτεθειμένη στην Κύπρο, με δάνεια 360 εκ. €.

Συνεχίζοντας, οι ενδεχόμενες επισφάλειες των αυστριακών τραπεζών στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ιδίως όσον αφορά τα δάνεια σε ξένα νομίσματα, τα οποία υπολογίζονται στα 46 δις € (σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις), είναι αρκετά επικίνδυνες.

Μόνο στα νοικοκυριά τα δάνεια σε συνάλλαγμα τοποθετούνται στα 32 δις € - με το μερίδιο των αυστριακών τραπεζών στα δάνεια σε ξένο νόμισμα να τοποθετείται στο 25%.

Ολοκληρώνοντας, όπως φαίνεται το «δεδικασμένο» της Κύπρου χρησιμοποιείται πλέον ακόμη και από τις εταιρείες αξιολόγησης – αφού απειλούν ξεκάθαρα τους καταθέτες με «δήμευση» των αποταμιεύσεων τους, εάν τυχόν χρειαστεί η διάσωση τραπεζών.

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2381.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails