Tuesday, April 9, 2013

Αφρική: Αποκεφάλισαν τρεις γυναίκες επειδή ήταν... «μάγισσες»

 
Τραγικό θάνατο είχαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, στην Παπούα Νέα Γουινέα, όταν ομάδα ανθρώπων, που τις είχαν υπό κράτηση, τις αποκεφάλισαν επειδή ήταν...
«μάγισσες». 

Οι άτυχες γυναίκες υπέστησαν άγρια βασανιστήρια επί τρεις ημέρες, τραυματίστηκαν με μαχαίρι και τσεκούρια και στο τέλος αποκεφαλίστηκαν από άνδρες που τις θεωρούσαν μάγισσες. Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Courier Post, η αστυνομία προσπάθησε να απελευθερώσει τις γυναίκες, ωστόσο το πλήθος την απέτρεψε με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν οι άνδρες να επέμβουν. 

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», είπε στην εφημερίδα ο αρχηγός της αστυνομίας Χέρμαν Μπιρένγκα, συμπληρώνοντας ότι αστυνομικοί προσπάθησαν να σώσουν δυο από τις τρεις γυναίκες αλλά ο κόσμος τους έδιωξε. 

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βαρβαρότητας, καθώς πριν έξι ημέρες, έξι γυναίκες βασανίστηκαν με καυτά σίδερα τα οποίο τοποθετήθηκαν στα γεννητικά τους όργανα και έπειτα κάηκαν ζωντανές. 

Πριν ένα μήνα μια νεαρή μητέρα, που κατηγορήθηκε ότι έκανε πρακτικές μαγείας που οδήγησαν στον θάνατο του εξάχρονου παιδιού της, απογυμνώθηκε από το πλήθος, το οποίο την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ζωντανή. 

Η Amnesty International έχει κάνει επανειλημμένως εκκλήσεις ώστε να σταματήσει το «κυνήγι μαγισσών» και η βία κατά των γυναικών, όμως ο λαός φαίνεται πως εξακολουθεί να πιστεύει στην μαύρη μαγεία στην οποία αποδίδει φυσικές καταστροφές, ασθένειες, ατυχίες, θάνατο.

http://hellas-now.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9758.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails