Tuesday, September 17, 2013

Οι Τούρκοι έριξαν Συριακό ελικόπτερο και οι αντάρτες αποκεφάλισαν το πιλότο! Βίντεο

Βρυξέλλες : Δ.Πορφύρης - Π.Σταφυλά

Μια ακόμη θηριωδία των τζιχαιστών, ένα ακόμη έγκλημα πολέμου αποσιωπείται από τα δυτικά ΜΜΕ που γιά πολλοστή φορά εκφράζουν την προκλητική μεροληψία τους υπέρ της λεγόμενης... 
ένοπλης αντιπολίτευσης. Ισλαμιστές αντάρτες, ακολουθώντας το σαριακό εθιμοτυπικό θανάτου, αποκεφάλισαν σε ατμόσφαιρα πανηγυρική και δοξαστική του αιμοχαρή θεού τους, τον νεαρό πιλότο ελικοπτέρου Μ17. Οι ανθρωποθυσίες δεν έχουν τέλος.

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση στα συροτουρκικά σύνορα του AlYounesieh προκειμένου να εποπτεύσει την παράνομη είσοδο των ξένων  τζιχαιστών στα εδάφη της Συρίας. Όπως ανακοίνωσε ο σύριος Αρχηγός του ΓΕΣ , το στρατιωτικό ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ  τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά λάθος είχε παραβιάσει για ελάχιση απόσταση τον τουρκικό εναέριο χώρο.Μετά τις εντολές που δέχθηκε επιχείρησε άμεση επαναφορά. Δυστυχώς τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν το ελικόπτερο ενώ αυτό επέστρεφε στο συριακό εναέριο χώρο. Το ελικόπτερο κατέπεσε  εντός του συριακού εδάφους, 400 μ. από τα σύνορα. Πριν τη συντριβή του, το διμελές πλήρωμα ενεργοποίησε το μηχανισμό εγκατάλειψης. Τα  αλεξίπτωτα στοχοποιήθηκαν από τους ισλαμιστές και ο ένας πιλότος σκοτώθηκε από πυρά. Ο δεύτερος κατάφερε να προσεδαφισθεί στην πλαγιά του βουνού Al Tourkman κοντά στο χωριό Jebel aliYusufiya στην ύπαιθρο της Λατάκκειας.
Εντοπίστηκε από τους αντάρτες του FSA και τους συντρόφους τους ισλαμιστές του ΙSIS οι οποίοι και τον αποκεφάλισαν . Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση ΙSIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας) προέκυψε από την πρόσφατη συγχώνευση της « Αλ Νούσρα » με το « Χαλιφάτο του Ιράκ και της Μ.Α » σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης και συντονισμού της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης. Δραστηριοποιούνται στο συριακό βορρά που έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα του ανεφοδιασμού  και την προώθηση ενισχύσεων από τα τουρκοσυριακά σύνορα τα οποία και ελέγχει ο FSA .

Το σχετικό βίντεο αποκεφαλισμού που αναρτήθηκε και στο youtube με το έμβλημα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), έχει καταργηθεί από την εταιρεία που επικαλείται τη σκληρότητα των εικόνων. Διασώζονται ωστόσο αναπαραγωγές του από χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι το επαναδημοσίευσαν σε συνδυασμό με ρεπορτάζ της πτώσης του ελικοπτέρου από τουρκικά κανάλια.

O Aρχηγός του συριακού ΓΕΣ υπογράμμισε ότι αυτή η κατάρριψη του ελικοπτέρου που δεν συμμετείχε σε κάποια πολεμική αποστολή αλλά και βρισκόταν σε διαδικασία επιστροφής στο συριακό εναέριο χώρο, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν.

Πηγές : mijhar , alhadath ,documents .sy , russia today,Sana


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails