Thursday, September 5, 2013

ΔΗΜΑΡ: Να καταργηθούν τα θρησκευτικά στα σχολεία!

Αμετακίνητη στις θέσεις της παραμένει η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, η οποία όπως ανέφερε δεν είναι μόνο δική της άποψη η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά και του κόμματός της. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο”.
repousi Θέση και της ΔΗΜΑΡ η κατάργηση των θρησκευτικών!
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας εμφανίστηκε αντίθετος στη θέση αυτή, τονίζοντας ότι “μόνο η διδαχή μιας συγκριτικής μελέτης των θρησκειών δεν αρκεί, για να αναπτύξει την θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων”.

Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο η κυρία Ρεπούση είχε πει ότι: “Όλη η σύγχρονη εκπαίδευση δεν πιστεύει πια στην θρησκευτική κατήχηση, παρά στην επαφή των παιδιών με τις θρησκείες μέσα από ένα μάθημα ιστορικό, κοινωνιολογικό, για το ρόλο που έπαιξαν στην πορεία της ανθρωπότητας”
“Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο», έχει δηλώσει, επισημαίνοντας ότι: «Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους. Εξάλλου, δε νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν. Αντίθετα υποβαθμίζονται οι φυσικές επιστήμες και η βιολογία που είναι βασική επιστήμη και δεν ξέρω πως μπορούν σε μια σειρά από ειδικότητες να απουσιάζει η βιολογία ή να υποβαθμίζονται οι φυσικές επιστήμες”.
Μάλιστα είχε συμπληρώσει ότι: “Στην Β’ και Γ’ τάξεις των Επαγγελματικών Λυκείων δεν υπάρχει η Ιστορία. Αυτοί θα γίνουν πολίτες του κράτους. Και διδάσκονται ιστορία μόνο στην Α’ Λυκείου. Αντίθετα, διδάσκονται τα Θρησκευτικά και αναρωτιέμαι: Γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο σύγχρονο Λύκειο, επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά που δεν είναι καν θρησκειολογία – όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επι της υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου;”

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails