Monday, October 13, 2014

ΣΟΚ!!...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Πιστεύουμε ότι η ίδια αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων στην Ελλάδα είναι η ιδανική.

Αυτό το λέμε γιατί η Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει πολύ υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης οπότε άνετα θα μπορούσαν, ειδικότερα οι Έλληνες πολίτες που διαθέτουν πάνω από μία κατοικίες ή μεγάλες κατοικίες, Bίλες κτλ να παραχωρήσουν λίγο απ' το χώρο τους για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και το ελληνικό κράτος. Έτσι και οι πρόσφυγες θα ζουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες, αλλά και το κράτος θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα που χρειάζονται για την ανέγερση νέων κατοικιών.

Πράγματι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Γερμανό πολιτικό των Χριστιανοδημοκρατών που έχει το σθένος να προτείνει πραγματικά προοδευτικές και οικονομικές λύσεις για την λύση του προβλήματος των προσφύγων.

Η είδηση


Οι πολίτες της Γερμανίας, μια απ’ τις χώρες της Ευρώπης που αποτελούν ένα απ’ τους πιο
περιζήτητους προορισμούς προσφύγων, θα πρέπει να τους επιτρέπεται να φιλοξενούν μετανάστες αιτούντες άσυλο στα σπίτια τους για να διευκολύνουν την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση να παρέχει επαρκή στέγαση, είπε ένας Γερμανός πολιτικός την Παρασκευή.

Ο Martin Patzelt, ένας νομοθέτης και μέλος της Ένωσης των Χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία, είπε ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται στα γερμανικά νοικοκυριά να παρέχουν δωρεάν διαμονή σε πρόσφυγες, ενώ η κυβέρνηση θα πληρώνει μόνο το κόστος ζωής και την υγειονομική περίθαλψη.

Είπε ακόμη ότι το μέτρο αυτό θα έσωζε για την Γερμανία ένα σημαντικό ποσό χρημάτων απ’ την στέγαση προσφύγων και θα παρέχει μια εναλλακτική λύση στον συνωστισμό που υπάρχει σε προσωρινά καταφύγια, ξενοδοχεία και αχρησιμοποίητα γυμναστήρια.

Η Γερμανία, είναι η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί έναν απ’ τους κορυφαίους προορισμούς για ανθρώπους που θέλουν να φύγουν απ’ την καταπίεση και τον πόλεμο.

Η Γερμανία δέχτηκε 65,700 αιτήσεις ασύλου μόνο κατά το πρώτο μισό του 2014, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ανάμεσα στις βιομηχανοποιημένες χώρες, κυρίως εξαιτίας των γεγονότων στην Συρία.

«Σε καιρούς κρίσης, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να δεχτούμε ότι το πρόβλημα των προσφύγων είναι κοινό πρόβλημα» είπε ο Patzelt στο ίδρυμα Thomson Reuters.


«Λαμβάνω όλο και περισσότερες επιστολές από ανθρώπους που προσφέρονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μια δημοσκόπηση απ’ το τηλεοπτικό δίκτυο RTL έδειξε ότι το 30% των ανθρώπων στην Γερμανία, ιδιαίτερα οι νεότερες γενεές, θέλουν να βοηθήσουν», είπε ο Patzelt.

Πηγή: reuters.com

1 comment:

Anonymous said...

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΑ ΧΕΡΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΥΣΙΔΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
Την Αθήνα επισκέπτεται ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Sheba, του κορυφαίου ιατρικού κέντρου στο Ισραήλ, Καθηγητής Ζεέβ Ρότσταιν, με σκοπό την δημιουργία συνεργασίας (οικονομικής, ανταλλαγή τεχνογνωσίας) με ελληνικά ιατρικά κέντρα και την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στο Ισραήλ.

Η επίσκεψη οργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ σε συνεργασία με τον Καθ. Νικόλαο Τσαμόπουλο, Διευθυντή του Τμήματος Επεμβατικής Νευροακτινολογίας του νοσοκομείου Mediterraneo.

Κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής του, ο Δρ. Ρότσταιν θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και θα συναντηθεί με την Πρόεδρο και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Θα πραγματοποιήσει επίσης συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, του νοσοκομείου Υγεία και ασφαλιστικών εταιριών. Επιπλέον, θα κάνει παρουσίαση στους επικεφαλής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οικία της νέας Πρέσβεως του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Άμπα.

Το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Tel Hashomer κοντά στο Τελ Αβίβ είναι το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο στο Ισραήλ. Είναι το πλέον ολοκληρωμένο ιατρικό κέντρο της Μέσης Ανατολής γνωστό για την πρωτοποριακή ιατρική του. Είναι επίσης ένα σημαντικότατο κέντρο ιατρικών και επιστημονικών ερευνών που συνεργάζεται διεθνώς με φαρμακευτικές εταιρίες και βιομηχανίες βιοτεχνολογίας για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, θεραπειών και τεχνολογιών, όπως είναι και ένα παγκόσμιο κέντρο ιατρικής εκπαίδευσης.

Η προσπάθεια δημιουργίας συνεργασίας μεταξύ των ιατρικών κέντρων των δύο χωρών συμπίπτει με τον στόχο της Πρέσβεως του Ισραήλ να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας (οικονομικές, τεχνολογικές) σε σημαντικούς τομείς. Η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Ιατρικού Κέντρου Sheba αποτελεί βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails