Monday, March 9, 2015

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΥΤΙΝ....Oμολόγησε την συμμετοχή του στην δολοφονία Μ.Νεμτσόφ ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων - Είναι Τσετσένος ισλαμιστής

Ο ένας από τους δύο εξτρεμιστές Τσετσένους ομολόγησε ότι συμμετείχε στην δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, επιβεβαιώνοντας έτσι την προσέγγιση της ρωσικής Αστυνομίας ότι επρόκειτο για ισλαμιστές εξτρεμιστές με "έξωθεν κατευθυντήριες γραμμές" που διέπραξαν την στυγερή και προβοκατόρικη δολοφονία.
Και οι δύο συλληφθέντες εμφανίζονται να έχουν διασυνδέσεις με αμερικανική ΜΚΟ, κάτι που συμβαίνει σχεδόν με όλα τα σουνιτικά ισλαμιστικά κινήματα του κόσμου. Οι αμερικανικές ΜΚΟ αποτελούν το "μακρύ" χέρι της CIA και του Λάνγκλει και μέσω αυτών χρηματοδοτούνται όπου οι ΗΠΑ δεν έχουν την επιρροή που θέλουν αποσχιστικά κινήματα.
Έτσι έγινε με τους Τσετσένους πολέμαρχους στους δύο πολέμους της Τσετσενίας (1994-1996, και 1999-2001) εναντίον του ρωσικού παράγοντα, με τους Ουιγούρους Τούρκους που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην κινεζική επαρχία Ξιν Γιανγκ, με τους Τάταρους της Κριμαίας που συμμετείχαν στις υποκινούμενες διαδηλώσεις του Κιέβου προς εκδίωξη του νόμιμου προέδρου της χώρας Β.Γιανουκόβιτς, όπου Τάταροι έκοψαν το χέρι αστυνομικού και αποκεφάλισαν άλλον ένα, και τέλος, με το περιβόητο ISIL που πραγματοποιεί εθνοκαθάρσεις και καταστρέφει την πολιτιστική κληρονομιά της Ασσυριακής Αυτοκρατορίας, των Ελληνορθοδόξων του Β.Ιράκ, των σιιτών μουσουλμάνων αλλά και των σουνιτών μουσουλμάνων της περιοχής που έχουν "σώας τας φρένας" και θέλουν να ζήσουν ειρηνικά και έχει ως στόχο την ααντροπή του προέδρου Μ.Άσαντ αλλά και την τριχοτόμηση του σιιτικού και ρωσόφιλου-ιρανόφιλου Ιράκ.
Προφανώς επιδιώκεται το "ξαναγράψιμο της Ιστορίας" μέσω αυτών των εύκολα κατευθυνόμενων δολοφόνων και είναι πολύ πιθανό να δούμε τέτοιες ενέργειες και στην Ευρώπη, όπου παρατηρηθεί εθνοκεντρική- και αυτόματα τότε αντιαμερικανική- πολιτική.
Ένας άνδρας, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, παραδέχτηκε στις αρχές την ανάμειξή του στη δολοφονία δήλωσε σήμερα Ρώσος δικαστής.
Ο δικαστής του δικαστηρίου Μπασμάνι της Μόσχας διέταξε την κράτηση του Ζάουρ Νταντάγεφ μέχρι τις 28 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του "Reuters" που βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Νωρίτερα σήμερα, παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου πέντε ύποπτοι για το φόνο του Νεμτσόφ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του δικαστηρίου Άννα Φαντάγεβα, σε δύο από τους συλληφθέντες - στους Άνζορ Γκουμπάσεφ και Ζάουρ Νταντάγεφ - απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανάμειξη στον φόνο του επικριτή του Κρεμλίνου.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το Σάββατο στην Ινγκουσετία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB). Τόσο ο Γκουμπάσεφ όσο και ο Νταντάγεφ κατάγονται από την περιοχή του Καυκάσου στην Τσετσενία και κάποια μέλη των οικογενειών τους ζουν στην Ινγκουσετία.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails