Tuesday, December 15, 2015

Έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του ξεπουλήματος της χώρας και των δομών της από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση. «Έπεσαν» σήμερα οι υπογραφές για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και πλέον ο έλεγχος των αερομεταφορών περνά σε χέρια ξένων.

Συγκεκριμένα, τα αεροδρόμια του Ακτίου, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων/ Κρήτης, της Κεφαλονιάς, της Κω, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου και της Ζακύνθου περνάνε στον έλεγχο της κοινοπραξίας Fraport – Κοπελούζου.
Το συνολικό αντίτιμο που θα διαθέσει η κοινοπραξία, προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο των αερομεταφορών της χώρας είναι «€1,234 δισ. εφάπαξ τίμημα και €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατά έτος 28,6% των Κερδών προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων των αεροδρομίων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δηλαδή πήρε 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και τα κέρδη που αυτά αποφέρουν για 40 χρόνια έναντι πινακίου φακής.
Η «πρώτη φορά αριστερά» συνεχίζει το «ευαγές» έργο των κυβερνήσεων της πασοκονουδούλας, δηλαδή την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σε ξένες εταιρείες, χωρίς ουσιαστικό όφελος για την Ελλάδα και τους Έλληνες

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails