Wednesday, December 16, 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ!!



Με τα αφεντικά που εικονίζονται στην φωτό (που είναι επιλογή του ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ), είναι δυνατόν να μην περάσουν τα ... προαπαιτούμενα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;

Και τα οπίσθια όλων των αριστεροπατριωτικών φασιστών, τούρλα... προς χρήσιν των αφεντάδων... 

Καλλιόπη Σουφλή


Ξεπέρασε (σχετικά εύκολα μάλιστα) η κυβέρνηση την ψήφιση στη Βουλή των προαπαιτουμένων, καθώς  από την πλειοψηφία δεν διαπιστώθηκε κάποια διαρροή. Οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν δίστασαν να πουν «ναι σε όλα», την ώρα που η αντιπολίτευση σύσσωμη καταψήφισε το νομοσχέδιο, που ξεκλειδώνει την δόση του 1 δις ευρώ.

Τα δύσκολα, ωστόσο, έρχονται μετά τις γιορτές, με το ασφαλιστικό αλλά και το αγροτικό να καταφθάνουν στη Βουλή και την εύθραυστη πλειοψηφία να δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά. 

Μέχρι τότε δύο νομοσχέδια έρχονται ως αντιστάθμισμα της δύσκολης ψηφοφορίας των προαπαιτούμενων: το παράλληλο πρόγραμμα και το σύμφωνο συμβίωσης. 

Σύμφωνα με
τον υπάρχοντα σχεδιασμό, το πρώτο θα ψηφιστεί την Δευτέρα και το δεύτερο την Τετάρτη.


Ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του θεωρούν, ότι με αυτή την κίνηση θα «ηρεμήσουν» τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, δίδοντας τους ως αντάλλαγμα ορισμένες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πολίτες αλλά και τις κοινωνικές ομάδες που απευθύνονται.

Την ίδια ώρα, οποιαδήποτε περίπτωση σύγκλισης ή έστω συνεννόησης αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα, κάτι που φάνηκε και από τις (λίγες) ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Βασίλης Λεβέντης εξαπέλυσαν τα πυρά τους προς τον Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας τον μόνο του να προχωρήσει στα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.

Πιο αναλυτικά η  Φώφη Γεννηματά «απάντησε» με σκληρό ροκ στην κυβέρνηση, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα. «Βέβαια ως φαίνεται τα «κοράκια» έγιναν «αρνάκια» και οι δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έμειναν για μια ακόμη φορά στα λόγια, έπεα πτερόεντα», ήταν το πρώτο της καρφί, ενώ ακολούθησαν και άλλες μομφές κατά της κυβέρνησης. «Αυτή είναι η δεύτερη πράξη στο δράμα του αφελληνισμού της Ελληνικής Οικονομίας.

Η πρώτη «παίχτηκε» πριν από λίγες ημέρες όταν τα funds με 5 δις ευρώ αγόρασαν περιουσία Τραπεζών 350 δις. Και το Φεβρουάριο θα έρθει και η Τρίτη πράξη, όταν η Κυβέρνηση θα επιτρέψει στα funds να αγοράσουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Βασίλης Λεβέντης επέμεινε  στην ανάγκη δημιουργίας οικουμενικής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή αγαπώ τον πρωθυπουργό του ζητώ να μην έχει το τέλος των δύο προηγουμένων και να με ακούσει, να ακούσει αυτό που του είπα στο Προεδρικό. Να παραιτηθεί και να κάνει αυτό που επιβάλλει η χώρα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθύνθηκε στα κυβερνητικά έδρανα, σημειώνοντας με νόημα: «Σύντομα δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε», ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί ρουσφέτια για τα «δικά της παιδιά». «Δίνετε με αλχημείες αυξήσεις στα δικά σας παιδιά στο Δημόσιο. Πριμοδοτείτε τα κομματικά σας στελέχη που δουλεύουν στα γραφεία των υπουργών. Χαρίζετε μισθολογικά κλιμάκια στους συμβούλους σας. Και οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων υπουργών πάνε κατευθείαν στο ανώτατο κλιμάκιο», υπογράμμισε.


Μικρή προσέλευση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Τρεις υπουργοί επωμίστηκαν το βάρος να απαντήσουν στα πυρά της αντιπολίτευσης. Οι κκ Σταθάκης, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης ανέλαβαν να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο με δεδομένο ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν το επιθυμούσαν.
Μεταξύ άλλων ο Γ. Σταθάκης  είπε «η κυβέρνηση, προχωρά με σταθερότητα στην εφαρμογή μιας πολιτικής, την οποία έχει διατυπώσει ανοιχτά στο λαό, όπως η διαπραγμάτευση των 48 προαπαιτουμένων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», ενώ ο Γ. Χουλιαράκης επιχείρησε να κάνει μασάζ σε ορισμένους που διαφώνησαν σε συγκεκριμένες διατάξεις στη χθεσινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών. Ειδικότερα, επανάφερε το επίδομα παραμεθόριου και εξήγγειλε ότι θα το παίρνουν και οι σχολικοί σύμβουλοι!

Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι η κυβέρνηση πήρε πίσω τη σκανδαλώδη διάταξη που ανέδειξε το liberal.gr, η οποία προέβλεπε την «αναδρομική εξαίρεση» καταχώρησης συμβάσεων στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων. Όπως είπε ο Γ. Σταθάκης για το ΚΗΜΔΗΣ, το πρώτο άρθρο εγείρει σοβαρές ενστάσεις από την αντιπολίτευση, «γιατί όντως έχει ασάφεια που μπορεί δημιουργήσει προβλήματα, ότι δηλαδή διαγωνισμοί που δεν έχουν αναρτηθεί ούτε εκ των υστέρων επηρεάζουν ισχύ τους, αυτό το αποσύρουμε».

Κόντρες με το καλημέρα και το… καληνύχτα

Για μια ακόμη φορά στην Ολομέλεια τη μερίδα του λέοντος, αλλά και τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσαν οι κόντρες.  Το έναυσμα έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Ανδρέας Λοβέρδος και τα υπόλοιπα κόμματα να παίρνουν την σκυτάλη. «Έχετε εθιστεί στο κατεπείγον και εμείς δεν θα εθιστούμε. Το 10ωρο δεν θα τηρηθεί, θα μας δώσετε τη δυνατότητα να μιλήσουμε. Δεν θα τα περνάμε αμάσητα τα νομοσχέδια. Τώρα τελειώνει αυτό!», είπε ο κ. Λοβέρδος σε οξύς τόνους, ενώ υπενθύμισε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος μολονότι υπερασπίστηκε το κατεπείγον, δεν δικαιολόγησε με πάθος να κλείσει η συνεδρίαση εντός δέκα ωρών.

Κάτι που, πάντως, έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ωστόσο ότι κανείς δεν είναι ευτυχής με το κατεπείγον. «Ελπίζω μέσα στον προσεχή μήνα να κλείσει ο κύκλος των κατεπειγουσών διαδικασιών, άλλωστε κανείς δεν είναι ευτυχής όταν οι βουλευτές δεν έχουν χρόνο να μελετήσουν!», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση ο Χάρης Θεοχάρης και ο Γιώργος Χουλιαράκης διασταυρώσαν τα ξίφη τους για το δημοσιονομικό όφελος από το νέο μισθολόγιο. Ο πρώτος υποστήριξε ότι προκαλείται μεγάλη επιβάρυνση σε βάθος χρόνου, κάτι με το οποίο διαφωνούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.


Α. Δ.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails