Thursday, March 10, 2016

Ντίνκο, ο «κυνηγός μεταναστών» που προκαλεί τρόμο -Περιπολεί με τεθωρακισμένα [εικόνες & βίντεο]

«Το κράτος μας δεν νοιάζεται για τους Βούλγαρους. Είναι καιρός όλοι οι Βούλγαροι να είναι ενωμένοι. Είμαι περήφανος για ό,τι κάνει ο Ντίνκο», έγραψε κάποιος. 

Ενας άλλος πρόσθεσε: «Ο Ντίνκο είναι ήρωας. Χρειαζόμαστε κι άλλους σαν τον Ντίνκο!».
ΕΔΩ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΤΙΝΚΟ;;;;
ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ;;;; 

Καλλιόπη Σουφλή


Ντίνκο, ο «κυνηγός μεταναστών» που προκαλεί τρόμο -Περιπολεί με τεθωρακισμένα [εικόνες & βίντεο]

Η Βουλγαρία θεωρείται μια εναλλακτική διαδρομή για τους πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην κεντρική Ευρώπη. 

Σε μια μικρή πόλη κοντά στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, ένας ντόπιος έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.Ο λόγος για τον Ντίνκο Βάλεφ, 29 ετών, που έχει κατορθώσει να αποκτήσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα για να περιπολούν γύρω από την πόλη Yambol, με στόχο να αποτρέπει την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα του.


Οπως λέει ο ίδιος, η αντίδραση από τους κατοίκους δεν ήταν τόσο θετική και τώρα προσπαθεί να στρατολογήσει περισσότερους ανθρώπους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ζητεί από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει το όλο...πρότζεκ του, πληρώνοντάς τον μάλιστα για κάθε πρόσφυγα που πιάνει!


Ο Ντίνκο θεωρεί ότι κάθε παράτυπος μετανάστης είναι τζιχαντιστής και απορρίπτει τις κατηγορίες ότι τρομοκρατεί τους «αιχμαλώτους» του.


«Θα ήθελα να το περιγράφουν όλο αυτό απλά ως μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορεί να θεωρούνται βίαιοι οι αθλητές», λέει.


Μάλιστα, υποστηρίζει ότι την προσπάθειά του για αναζήτηση παράτυπων μεταναστών συνδράμουν άνθρωποι με ποδήλατα και σκυλιά. «Οσοι συλλαμβάνονται οδηγούνται στην αστυνομία», λέει ο Ντίνκο, ωστόσο αυτό το παράνομο κυνήγι έχει προκαλέσει την αντίδραση της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει ζητήσει από τη βουλγαρική κυβέρνηση να σταματήσει τις συλλήψεις μεταναστών που κάνει ο Ντίνκο.


Μιλώντας στην Daily Mail, ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε: «Ο Βάλεφ παραδέχεται ότι έχει βλάψει αυτούς τους ανθρώπους. Στα θύματά του περιλαμβάνονται άνδρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά που εγκαταλείπουν τη Συρία. Σε ένα περιστατικό, μάλιστα, τους ανάγκασε να ξαπλώσουν μπρούμυτα για μισή ώρα και τους απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει».


Και συμπλήρωσε: «Ο Βάλεφ έχει επανειλημμένα κάνει προσβλητικά σχόλια για τους πρόσφυγες και είναι σαφές ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το σώμα εθελοντών για να συλλαμβάνει ακόμα περισσότερους μετανάστες που αιτούνται άσυλο. 

Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Βάλεφ ζητεί από το κράτος να χρηματοδοτήσει την “επιχείρησή” του και να τον πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει. 

Ετσι, όμως, όχι μόνο διασπείρει τον φόβο για τους πρόσφυγες στη βουλγαρική κοινωνία, καλώντας τους συμπατριώτες του να τους συμπεριφέρονται με απέχθεια και εχθρότητα, αλλά επίσης ζητάει και υποστήριξη για αυτές του τις ενέργειες».


Και όμως, αντί αυτές οι δηλώσεις της εκπροσώπου της Επιτροπής του Ελσίνκι να λάβουν την υποστήριξη των Αρχών, πυροδότησαν τεράστιες αντιδράσεις, και μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι που μαζεύουν χιλιάδες υπογραφές για να υποστηριχθεί ο Βάλεφ!


Μόνο κατά τις πρώτες ώρες που εκδηλώθηκε αυτή η κίνηση, συγκεντρώθηκαν 2.000 υπογραφές. 


«Το κράτος μας δεν νοιάζεται για τους Βούλγαρους. Είναι καιρός όλοι οι Βούλγαροι να είναι ενωμένοι. Είμαι περήφανος για ό,τι κάνει ο Ντίνκο», έγραψε κάποιος. 


Ενας άλλος πρόσθεσε: «Ο Ντίνκο είναι ήρωας. Χρειαζόμαστε κι άλλους σαν τον Ντίνκο!».


Μάλιστα, δημιουργήθηκε και σελίδα στο Facebook για να υποστηρίξει τον Βάλεφ. 

«Ας προστατεύσουμε τον Ντίνκο από τη βουλγαροφοβική Επιτροπή του Ελσίνκι. 

Πρέπει να διώκεται ένας άνθρωπος σαν τον Ντίνκο Βάλεφ, που μας προστατεύει από τους πρόσφυγες και βοηθά στους συνοριακούς ελέγχους;».


Μιλώντας στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση, ο Βάλεφ είπε ότι άρχισε τις περιπολίες αφότου έπεσε ο ίδιος θύμα επίθεσης μεταναστών, που πήγαν να του κλέψουν τη μοτοσικλέτα, και δήλωσε ότι είναι πλέον αποφασισμένος να συνεχίσει να τους κυνηγά και να τους εκδιώχνει από τη χώρα.

«Προσφέρω μια κοινωνική υπηρεσία και ταυτόχρονα προστατεύω τους συμπατριώτες μου», είπε χαρακτηριστικά.


Η αστυνομία δεν έχει ακόμη λάβει μέτρα εναντίον του «κυνηγού μεταναστών», αν και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ζήτησε από τους ντόπιους να αναφέρουν εάν έχουν πληροφορίες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες.Πηγή

Το βίντεο, με ένα κλικ στην πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails