Tuesday, May 16, 2017

Βαριές εσωκομματικές καταγγελίες στο κλεφτοπασόκ για τα χρέη τους

Βαριές εσωκομματικές καταγγελίες στο κλεφτοπασόκ για τα χρέη τους
Η εντελώς αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ οδηγεί τους εναπομείναντες πασόκους όχι μόνο να αλληλοτρώγονται, αλλά να αφήνουν και πολλά υπονοούμενα ο ένας για τον άλλο.
Με συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο γραμματέας της Κ.Ε. του (από)κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης αφήνει να εννοηθεί ότι αυτοί που τον κατηγορούν είναι οικονομικά ευκατάστατοι, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εννόηση. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι: «προκαλώ όσους μου κουνάνε το δάκτυλο, και σε μένα και στους άλλους συντρόφους που έχουν διαφορετική άποψη, να έρθουν και να δημοσιοποιήσουμε όλοι τα οικονομικά στοιχεία μας, να καταθέσουμε τα βιογραφικά μας και να δούμε, από την πρώτη ημέρα ενασχόλησης μας με την πολιτική, ποιος έχει ωφεληθεί από αυτήν και ποιος βγαίνει τελικά χαμένος. Και είπα επί λέξει: τότε θα μπορέσουμε να δούμε ποιοι ζουν για το ΠΑΣΟΚ και ποιοι ζουν από το ΠΑΣΟΚ!».

Ενδιαφέρον, επίσης, έχουν οι δυο επόμενες ερωταπαντήσεις που ακολουθούν: «Το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ το έχετε δει; Είχα τοποθετηθεί ξεκάθαρα στην Κεντρική Επιτροπή παλαιότερα ότι προφανέστατα για εμάς είναι ηθικό θέμα. Αναγνωρίζουμε τα χρέη του Κινήματος, αλλά αυτό που ζητάμε είναι κάποια στιγμή να ενημερωθούμε ποιοι τα προκάλεσαν και για ποιους λόγους φτάσαμε σε αυτά τα χρέη. Το οποίο δεν έγινε ποτέ… Δεν  έγινε. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι στην πορεία προς την ανασυγκρότηση του χώρου όλα αυτά θα βγουν στο φως, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι τίποτα δεν μπορεί να μένει κρυφό αν θέλουμε πραγματικά να προχωρήσουμε σε υγιή βάση στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης».
Ένα καταχρεωμένο ηθικά, πολιτικά και οικονομικά κόμμα, έχει οδηγηθεί στο θλιβερό σημείο να βγαίνουν τα ‘’άπλυτα του στην φόρα’’ από τους ίδιους τους συμμετέχοντες σ΄αυτό, καθώς αφήνουν σαφή υπονοούμενα για την οικονομική ευμάρεια της ηγεσίας του.
Είναι ξεκάθαρες οι κατηγορίες του Ξεκαλάκη προς την Γεννηματά και το επιτελείο της, τόσο για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση όσο και για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι υπεύθυνοι για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα υπέρογκα χρέη του ΠΑΣΟΚ. Και όμως, αυτό το υπό διάλυση κόμμα παρουσιάζεται ακόμη από τα συστημικά ΜΜΕ ως σοβαρή υποψηφιότητα για την τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails