Saturday, May 13, 2017

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποιεί για μελλοντικό πόλεμο με το Ισραήλ σε ισραηλινό έδαφος

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποιεί για μελλοντικό πόλεμο με το Ισραήλ σε ισραηλινό έδαφοςΟ ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποιεί για μελλοντικό πόλεμο με το Ισραήλ σε ισραηλινό έδαφος
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ middleeasteye
Η Λιβανέζικη Χεζμπολάχ δήλωσε την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση μεταξύ της ομάδας Σιιτών και του Ισραήλ θα μπορούσε να λάβει χώρα στο εσωτερικό του ισραηλινού εδάφους, σε μια περίοδο έντονης έντασης μεταξύ των εχθρών του τόξου.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Sayyed Hassan Nasrallah είπε επίσης σε μια ζωντανή τηλεοπτική ομιλία ότι η ομάδα είχε αποσυναρμολογήσει όλες τις στρατιωτικές της θέσεις κατά μήκος των ανατολικών συνόρων του Λιβάνου με τη Συρία και ο τομέας αυτός είναι τώρα «ευθύνη του κράτους».

Το Ισραήλ «φοβάται και ανησυχεί για οποιαδήποτε μελλοντική αντιπαράθεση … και ξέρει ότι θα μπορούσε να είναι μέσα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», δήλωσε ο Νασράλα.
Δύο ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των στόχων της Χεζμπολάχ εντός της Συρίας τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει ένταση μεταξύ των δύο.
Η Νασράλα είπε επίσης ότι η συριακή διαμάχη είχε εισέλθει σε μια νέα φάση, χωρίς να το αναλύσει.
Τα λόγια της Nasrallah ήρθαν κατά τη διάρκεια μιας τελετής που σημάδεψε ένα χρόνο μετά τον θάνατο του διοικητή της Χεζμπολάχ Μουσταφά Μπαρρεντίν σε μια επίθεση στη Συρία.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Nasrallah απειλεί να εισβάλει στο Ισραήλ σε έναν μελλοντικό πόλεμο, έγραψε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz σε απάντηση των σχολίων του Nasrallah.
Με την εμπειρία που απέκτησε η Χεζμπολά στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, θεωρείται τώρα από τις ισραηλινές δυνάμεις άμυνας ως στρατός και δεν είναι πλέον ανταρτική οργάνωση, δήλωσε η Haaretz.
Η Haaretz ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας είχε εγκαταστήσει ένα νέο φράκτη κατά μήκος δύο τμημάτων των συνόρων του Ισραήλ με το Λίβανο, παρόμοιο με αυτό που έχει το Ισραήλ στα αιγυπτιακά, συριακά και ιορδανικά σύνορά του.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails