Wednesday, October 18, 2017

Στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη κατάσχεση κυρίας κατοικίας – Ιδιοκτήτρια 62χρονη με παιδί ΑμεΑ

  • Στη Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη κατάσχεση κυρίας κατοικίας – Ιδιοκτήτρια 62χρονη με παιδί ΑμεΑ

Ένα δυαράκι 64 τ.μ., στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αξίας μόλις 34.000 ευρώ είναι η πρώτη κύρια κατοικία που κατάσχεται για χρέη, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, επισημαίνοντας ότι ιδιοκτήτρια είναι μια 62χρονη μοδίστρα, μητέρα παιδιού ΑμεΑ.

Η γυναίκα που εργάζεται από 12 ετών, χρωστάει χρήματα στο ΙΚΑ, λόγω επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο της ένδυσης.
Τα πρώτη χρέη δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του '90, με την κατάσταση να χειροτερεύει το διάστημα 2007-2008 και την 62χρονη να χάνει τον έλεγχο των οφειλών τα τελευταία χρόνια. Συνολικά οφείλει στο ΙΚΑ 32.000 ευρώ, ποσό που με τις προσαυξήσεις έφτασε τις 63.898. Σήμερα προσπαθεί να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της διότι, έχοντας οφειλές στο πρώην ΤΕΒΕ, δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και πρέπει να κερδίζει τα προς το ζην για να μπορέσει να επιβιώσει η ίδια και το ένα της παιδί που έχει αναπηρία και το βοηθά οικονομικά.
Η κατάσχεση αποδεικνύεται από το κατασχετήριο από το Περιφερειακό ΚΕΑΟ Θεσσαλονίκης και τον τοπικό ΕΦΚΑ που της επιδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα. Ο ΕΦΚΑ αν και επιβεβαιώνει την υπόθεση, επισημαίνει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στον πλειστηριασμό και ότι έλαβε μέτρα για να μη χάσει ο Οργανισμός τα οφειλόμενα.
Πάντως η 62χρονη δηλώνει πως βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση γιατί το σπίτι που απέκτησε με δάνειο, αποτελεί την κύρια κατοικία της και το εξυπηρετεί με ρύθμιση, όπως και τα χρέη στην Εφορία, μια που είναι ενταγμένη στις 100 δόσεις.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails