Monday, August 13, 2018

Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά Ελλήνων ανοικτά της Λέρου

Νέο πολεμικό επεισόδιο έλαβε χώρα στο Αιγαίο με απανωτούς πυροβολισμούς κατά Ελλήνων, κοντά στη Λέρο. Οι πυροβολισμοί προήλθαν από τουρκικά αλιευτικά, ωστόσο είναι αμφίβολο το αν στα αλιευτικά βρίσκονταν ψαράδες ή εκπαιδευμένοι άνδρες με σχέδιο κλιμάκωσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων, κοντά στις ακτές της Λέρου. Όπως κατήγγειλαν, μιλώντας στον Alpha, αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος τους.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς(!). Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό.
Τις τελευταίες ημέρες οι αντεγκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων είναι αρκετές, αλλά το σημερινό περιστατικό είναι πρωτόγνωρο, όπως λένε οι Έλληνες αλιείς.
Όπως έχουμε αναφέρει τουρκικά αλιευτικά προχωρούν σε κυκλωτικές κινήσεις γύρω από ελληνικά νησιά με ισχυρή πιθανότητα, τα σκάφη αυτά, να επανδρώνονται από άνδρες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας.
Τουρκικές κυκλωτικές κινήσεις έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο από τουρκικά αλιευτικά. Τα εν λόγω πλοιάρια, σταδιακά, πλησιάζουν επικίνδυνα στις ακτές Ελληνικών νησιών, ενώ ισχυρό είναι το ενδεχόμενο να επανδρώνονται από άνδρες της ΜΙΤ και να τελούν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις.
Υπό τον κλοιό των τουρκικών σκαφών βρίσκεται συχνά το Αγαθονήσι, ενώ Έλληνες πολίτες και επαγγελματίες προχωρούν σε καταγγελίες, χωρίς ανταπόκριση από τις Αρχές.
Τι κάνει η Τουρκία
Πρώτον, «καταλαμβάνει χώρο» στο Αιγαίο με «ειρηνικά μέσα» προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ένα είδος «χρησικτησία» θαλάσσιων περιοχών για να προβάλει στην συνέχεια ένσταση για την κυριότητα του Αιγαίου.
Δεύτερον, εφοδιάζει αλιευτικά με υπερσύγχρονα συστήματα ( ραντάρ επιφανείας κά ) για να κατασκοπεύουν τον ελληνικό στόλο και περιοχές ,διεξάγοντας επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών.
Τρίτον , οι Τούρκοι προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημιά στο ελληνικό στόλο αλιευτικών , σαρώνοντας τα ψάρια στις περιοχές αυτές με σκοπό την εξαφάνιση των Ελλήνων ψαράδων.
Η Τουρκία έχει γεμίσει ολόκληρες περιοχές ξεκινώντας από το Θρακικό Πέλαγος. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ψαράδες της Ξάνθης από την μαζική παρουσία μεγάλου αριθμού τουρκικών αλιευτικών στα νερά του Θρακικού Πελάγους. Οι Τούρκοι «εξαπέλυσαν σμήνος” ανοιχτά των Αβδήρων με περίπου 50 αλιευτικά πριν καιρό όπως είχαμε αποκαλύψει.
Προκλητικά περιστατικά με τουρκικές μηχανότρατες να ψαρεύουν σε ελληνικά νερά έχει καταγράψει ερευνητικό σκάφος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, ανάμεσα στην Πάτμο και τους Αρκιούς.
Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, τα τουρκικά αλιευτικά όχι μόνο παραβιάζουν την οριογραμμή, αλλά εισέρχονται βαθιά μέσα στο Αιγαίο, προσεγγίζοντας ακόμα 100 μέτρα από τα ελληνικά νησιά.
Είναι σχεδόν απίθανο τα ΄΄αλιευτικά΄΄ αυτά να επανδρώνονται από ένοπλους ΄΄ψαράδες΄΄. Είναι σχεδόν σίγουρο πως τέτοια περιστατικά είναι τακτική του υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδας και οι πυροβολισμοί προήλθαν από εκπαιδευμένους άνδρες με στόχο την κλιμάκωση στο Αιγαίο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails