Sunday, September 1, 2019

Σχεδόν 550 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στη Λ'εσβο μέσα σε μια μέρα!

Εχθές, Πέμπτη, 13 βάρκες έφτασαν ταυτόχρονα στη Σκάλα Συκαμιάς, υπό το βλέμμα των δυνάμεων της Frontex - Οι 193 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής της Μόριας και οι υπόλοιποι παρέμειναν σε καταυλισμό της περιοχής

Μέρες της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης το φθινόπωρο του 2015 έζησε χθες η Λέσβος, περίπου στις 5 το απόγευμα, όταν 13 βάρκες με μετανάστες έφτασαν ταυτόχρονα στην παραλία της Σκάλας Συκαμιάς, από την απέναντι μικρασιατική τουρκική ακτή του Μπεχράμ Καλέ.

Οι δυνάμεις της Frontex που επιχειρούσαν στην περιοχή, μη μπορώντας να προχωρήσουν στη διαδικασία συγκέντρωσης τόσων ανθρώπων ταυτόχρονα από τη θάλασσα και δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών, απλά παρακολουθούσαν την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

Συνολικά στην ακτή αποβιβάσθηκαν 547 άτομα, 177 άνδρες, 124 γυναίκες και 246 παιδιά. Από αυτούς, οι 193 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας και οι υπόλοιποι παρέμειναν στον καταυλισμό της Ύπατης Αρμοστείας στη Συκαμιά, το λεγόμενο «stage 2» με προοπτική να μεταφερθούν στη Μόρια σήμερα, προκειμένου να καταγραφούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή από σήμερα επιχειρούν, πέραν των άλλων, και δυο πλοία τύπου ΠΑΘ του Λιμενικού Σώματος.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails