Monday, September 9, 2019

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΛΑΣ..ΓΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Τα κεφάλαια που αφορούν τον Παύλο Μελά και τους Μακεδονομάχους είχαν αφαιρεθεί από το βιβλίο της Ιστορίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν υπουργός Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου.
Την επαναφορά του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων στο βιβλίο της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου αποφάσισε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Όπως σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται ο «Βηματοδότης» στο tovima.gr, «ήταν δίκαιο, γίνεται πράξη», ενώ υπενθυμίζουν ότι η αφαίρεση των σχετικών κεφαλαίων έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου. Οι ίδιες πηγές συνεχίζουν αναφέροντας ότι στόχος σύμφωνα με τον τότε υπουργό ήταν «να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην Γ’ Λυκείου».
Ωστόσο, στην πραγματικότητα η αφαίρεση των κεφαλαίων που αφορούν τους Μακεδονομάχους έγινε λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώνεται.
Όσο για την επαναφορά του Παύλου Μελά στα βιβλία, αυτό αναμένεται, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, να γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά. Μάλιστα, υπό εξέταση παραμένει το να επανέλθει στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη της Ιστορίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου και η Γενοκτονία των Ποντίων.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails