Friday, June 5, 2020

Εφημερίδα συμφερόντων Μητσοτάκη δεν επέστρεψε ούτε 1 ευρώ από δάνειο που πήρε


Εφημερίδα συμφερόντων Μητσοτάκη δεν επέστρεψε ούτε 1 ευρώ από δάνειο που πήρε
Η αποκάλυψη έγινε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ από τις ελληνικές τράπεζες.
Η εταιρεία «Κήρυξ Δημοσιογραφική-Εκδοτική», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξέδιδε την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων».

Η εταιρεία παρότι σημείωνε σωρευτικές ζημίες ύψους 200.000 ευρώ, στις 28 Απριλίου 2005 κατάφερε να πάρει δάνειο 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η ιστορική εφημερίδα έκλεισε το 2011 και άφησε απλήρωτους τους εργαζομένους. Ταυτόχρονα, το χρέος προς την Τράπεζα Πειραίως ανέρχεται σήμερα στα 691.000 ευρώ.

Παρότι, για μια δεκαετία δεν είχε πληρωθεί ούτε 1 ευρώ προς εξυπηρέτηση του δανείου, η Τράπεζα δεν είχε λάβει τα προσήκοντα μέτρα. Είναι ενδεικτικό πως η τράπεζα προέβη στην καταγγελία του δανείου μόλις στις 4 Δεκεμβρίου 2015.

«Δεν ξέρω την περίπτωση, θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία, πάντως το να μην έχει πληρώσει τίποτα ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι λογικό», σχολίασε ο εκπρόσωπος της τράπεζας Πειραιώς στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, κ. Γ. Πουλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές της συγκεκριμένης εταιρείας ανήκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο τις είχε μεταβιβάσει ο πατέρας του, Κωνσταντίνος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στην τελευταία δήλωση πόθεν έσχες αυτές τις μετοχές.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails