Saturday, June 6, 2020

Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που διέπραττε διαρρήξεις στην Αττική - Πάνω από 500.000 ευρώ η λεία τους 1 7 0 0

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε συμμορία Γεωργιανών η οποία διέπραττε διαρρήξεις οικιών στην περιοχή της Αττικής.
​Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, ηλικίας 21, 26 και 34 ετών. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνούν το ποσό των 500.000 ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού παρατηρούσαν εξωτερικά τα διαμερίσματα, προκειμένου να καταλάβουν εάν απουσίαζαν οι ένοικοί τους, αποκτούσαν πρόσβαση στην πολυκατοικία και άρχιζαν να κατοπτεύουν το κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά και να περιεργάζονται την κλειδαριά του.
​Οι δράστες κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διαφόρους τύπους κλειδαριών που κυκλοφορούν στην αγορά και ανάλογα με την μάρκα και τον τύπο επέλεγαν τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία.
Σε περίπτωση που εντόπιζαν κάμερα ασφαλείας, την απενεργοποιούσαν και αποχωρούσαν για κάποιες ώρες, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν θα ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης και η Αστυνομία. Κατόπιν επανέρχονταν και εισέρχονταν στο διαμέρισμα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες.
Όταν εισέρχονταν στις οικίες, κατέβαζαν τα παντζούρια για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους ενοίκους διπλανών διαμερισμάτων και ερευνούσαν τους χώρους μέχρι να βρουν τα κλοπιμαία που θα τους απέφεραν το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος.
Όσα αντικείμενα αφαιρούσαν από τις οικίες, τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως σε διάφορους κλεπταποδόχους ή και ενεχυροδανειστές, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Μετά από έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
​2 πυροβόλα όπλα, 2 αεροβόλα όπλα, 62 φυσίγγια, 28 ρολόγια, πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ και πλήθος καρτών με κωδικούς από θύρες ασφαλείας.
Όλοι οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι και σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί πλήθος δικογραφιών για κλοπές σε οικίες, ενώ επιπλέον ο 34χρονος έχει συλληφθεί για ληστεία και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails