Saturday, February 7, 2009

Η Union Bank of Switzerland προβλέπει αύξηση της τιμής του χρυσού στα 1000 δολάρια την ουγκιά

Η Union Bank of Switzerland έχει προβλέψει αύξηση της μέσης τιμής του χρυσού σε 1000 δολάρια την ουγκιά απο 700 , καθώς οι επενδυτές ψάχνουν λύσεις ασφαλείας λόγω τις οικονομικής κρίσης.
Το πολύτιμο μέταλο έδειξε την προηγούμενη χρονιά εξαιρετική σταθερότητα στη τιμή του με αποτέλεσμα να τραβήξει το ενδιαφέρον των απανταχού επενδυτών και τη νέα χρονιά.


Για περισσότερα πηγαίνετε εδώ






Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λίγους μήνες πριν φύγει απο την εξουσία πούλησε 25 τόνους χρυσό απο τα αποθεματικά της χώρας, σε λιγότερο απο τη μισή τιμή που έχει σήμερα ο χρυσός. Το ποσό αυτό του χρυσού αποτελούσε σχεδόν το ¼ των αποθεματικών της χώρας, με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα να έχει μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα και να δανειζόμαστε με τα υψηλότερα επιτόκια σε όλη την Ευρωζώνη.
Πολλά εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν αφου η τότε τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη απο τη σημερινή. Ο σημερινός υφυπουργός σε ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου απάντησε οτι η Τράπεζα της Ελλάδος δρα ανεξάρτητα απο το Υπουργείο Οικονομίας στο θέμα της οικονομικής της πολιτικής. Προσπάθησε δε να δικαιολογήσει την πώληση του χρυσού λέγοντας οτι ο χρυσός δεν αποφέρει κέρδη για αυτό καλώς έπραξε η Τράπεζα της Ελλάδος και πούλησε με σκοπό να κερδίσει χρήματα. Απο την αύξηση της τιμής όμως του χρυσού σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα οτι ήταν μέγα λάθος η πώληση του χρυσού απο τα αποθεματικά της χώρας.Το μόνο σίγουρο είναι οτι κάποιοι επωφελήθηκαν τότε απο την πώληση αυτή.



2 comments:

..(Λ).. said...

Δημιουργήθηκε νέο πατριωτικό blog! Επισκεφθείτε το, στηρίξτε το, διαφημίστε το, διαδώστε το! Είναι καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθούν πολλά παρόμοια blogs. Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις παιδιά!
www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ said...

Για αυτό και για άλλα σκάνδαλα όλων των πολιτικών κομμάτων μπορείτε να επισκευθήτε το blog μας www.skandalakommaton.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails