Saturday, October 17, 2009

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προυπολογισμού των ΗΠΑ τριπλασιάστηκε και έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ του 1,42 τρισεκατομμυρίου δολλαρίων, τον περασμένο χρόνο εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.
Τα στοιχεία για το οικονομικό έτος 2009, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, απεικονίζουν περίπου το 10% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1945. Αυτό συγκρίνεται με το έλλειμμα 3,2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2008.
Ακόμη το έλλειμμα είναι χαμηλότερο από προηγούμενες προβλέψεις. Η κυβέρνηση είχε προβλέψει τον Αύγουστο έλλειμμα 1,58 τρισεκατομμύριο δολάρια και 1,8 τρισεκατομμύριο τον Μάιο.
Τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν κατά 16,6% το οικονομικό έτος 2009 αφού η οικονομική κρίση είχε αρνητικές επιπτώσεις στα εισοδήματα και στα κέρδη των επιχειρήσεων και τα έσοδα απο την φορολογία ήταν λιγότερα. Η ανεργία έφθασε στο 9,8%,το μεγαλύτερο ποσοστό τα τελευταία 28 χρόνια, ενώ οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 18,2%, κυρίως λόγω του πακέτου των 787 δισεκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε τον Φεβρουάριο το Κογκρέσο.

ΠΗΓΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails