Saturday, October 10, 2009

Κρατική Διαφημιστική Εκστρατεία Για Την Εβραϊκή Νεολαία “Που Χάνεται”…!

Σ.Σ:Συμπληρώνουμε την παλιά ανάρτηση...

Η κυβέρνηση Νιετανάχου, έχει ξεκινήσει μία επιθετική διαφημιστική εκστρατεία για να πείση τους Ισραηλινούς πολίτες να μην παντρεύονται άτομα που δεν ανήκουν στην Εβραϊκή Φυλή.

Δείτε αυτό το ευφυές διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ και εν συνεχεία φαντασθείτε μία αντίστοιχη τηλεοπτική διαφήμιση που να προσπαθή να πείσει τον ελληνικό πληθυσμό να μην επιτρέπει γάμους με Μαύρους ή Μαύρες…!

Γιατί, μία τέτοια κρατική προπαγάνδα για το Ισραήλ θεωρείται φυσιολογική και ουδείς διαμαρτύρεται;

Αλήθεια, ποιά είναι η θέση των κατεστημένων ελληνικών ΜΜΕ επ’αυτού του θέματος…, και εάν είναι αρνητική η άποψή τους, γιατί δεν καταδικάζουν την κρατική Ισραηλινή τηλεοπτική διαφηστική εκστρατεία; Μήπως, γιατί είναι φερέφωνα του εγκληματικού παγκόσμιου Σιωνισμού;



Ακολουθεί το άρθρο απο το http://resistance-hellas.blogspot.com


Διαφημιστική εκστρατεία του Ισραήλ

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, προτρέποντας τους Ισραηλινούς να ενημερώσουν τους φίλους και συγγενείς τους στο εξωτερικό, για τους κινδύνους από ενδεχόμενους γάμους με μη Εβραίους. Οι διαφημίσεις, αυτό που τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως «τακτική εκφοβισμού," έχουν σχεδιαστεί για να σταματήσει η αφομοίωση μέσω επιμειξίας των νέων Εβραίων της Διασποράς, ενθαρρύνοντας την επιστροφή τους στο Ισραήλ. Η εκστρατεία, που στοίχισε 800.000 δολάρια, δημιουργήθηκε ως απάντηση στις αναφορές που αποδεικνύουν ότι το ήμισυ σχεδόν όλων των Εβραίων που ζουν εκτός του Ισραήλ, τείνουν να παντρεύονται μη Εβραίους.




Η καμπάνια αποτελεί μία από τις πολλές πρωτοβουλίες του Ισραηλινού κράτους και ιδιωτικών οργανισμών, που προσπαθούν να αυξήσουν το μέγεθος του εβραϊκού πληθυσμού του Ισραήλ. Σύμφωνα με καταχώρηση σε κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, η αφομοίωση είναι "μια στρατηγική εθνική απειλή". Προειδοποίηση: "Πάνω από το 50 τοις εκατό των νέων της Διασποράς αφομοιώνεται και χάνεται από μας."

Σύμφωνα με τον Adam Keller, ιδρυτή της ειρηνευτικής ομάδας «Gush Shalom», η εν λόγω ενημερωτική εκστρατεία αντικατοπτρίζει τον γενικό φόβο που επικρατεί στο Ισραήλ ότι ο εβραϊκός λαός μπορεί μια μέρα να εξαφανιστεί μέσω της αφομοίωσης και παράλληλα δείχνει την ανησυχία Ισραήλ ότι, εάν θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να «προσλάβει» περισσότερους Εβραίους για να νικήσει τον "δημογραφικό πόλεμο» κατά των Παλαιστινίων.

Το θέμα της αφομοίωσης έχει απασχολήσει παρασκηνιακά τους Εβραίους, αφού έχει γίνει μια σειρά ερευνών σε διάστημα πολλών ετών που πραγματοποιήθηκαν από το «The Jewish People Policy Planning Institute». Πρόκειται για μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ιερουσαλήμ, που περιλαμβάνει αξιωματούχους και ηγέτες της διασποράς των Εβραίων. Το ινστιτούτο έρευνας έχει αποδείξει μεταξύ άλλων ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα με ομοιογενή πληθυσμό που δεν υφίσταται σημαντικές μειώσεις στο σύνολο του. Ωστόσο η μείωση αυτή αποδίδεται τόσο στα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων όσο και στους γάμους με μη Εβραίους.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο πάλι, το ήμισυ περίπου του συνόλου των Εβραίων στη Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αφομοιωθούν από τους γάμους με αλλόφυλους, ενώ το ποσοστό για τους Εβραίους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αγγίζει περίπου το 80 τοις εκατό. Το Ισραήλ, ο εβραϊκός πληθυσμός του οποίου ανέρχεται σε 5,6 εκατομμύρια και αντιστοιχεί στο 41 τοις εκατό των Εβραίων σε όλο τον κόσμο, έχει παρεμποδίσει γάμους επιμειξίας μεταξύ Εβραίων και Αράβων πολιτών του, αρνούμενο να αναγνωρίσει τέτοιους γάμους, εφόσον δεν τελούνται έξω από τα όρια του κράτους.

Η διαφημιστική εκστρατεία απευθύνεται κυρίως σε Εβραίους των ΗΠΑ και του Καναδά, των οποίων ο πληθυσμός ανέρχεται σε 5,7 εκατομμύρια και αποτελεί τον μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό στον πλανήτη. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς ανήκουν στο φιλελεύθερο ρεύμα του Ιουδαϊσμού, που σε αντίθεση με την Ορθοδοξία, δεν αντιτίθεται στους γάμους επιμειξίας. Εκτιμάται ότι το 1/3 των Εβραίων της διασποράς έχουν κάποιον συγγενή στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκστρατείας, μετά την πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση επικοινώνησαν τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί που θέλησαν να αναφέρουν ονόματα συγγενών τους που ζουν στο εξωτερικό, δίνοντας μέχρι και στοιχεία διευθύνσεων e-mail και Facebook των «αναζητούντων».

Το διαφημιστικό σποτ ζητάει πληροφορίες από οποιονδήποτε τυγχάνει να «γνωρίζει έναν νεαρό Εβραίο που ζει στο εξωτερικό». Και συνεχίζει λέγοντας: «μαζί θα ενισχύσουμε τη σύνδεσή τους με το Ισραήλ, ώστε να μην τους χάσουμε».

Η καμπάνια υποστηρίζεται από ένα κρατικό πρόγραμμα, το «Masa», που επιδοτεί την επιστροφή στο Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να πείσει τους Εβραίους της διασποράς να μεταναστεύσουν και να γίνουν πολίτες του Ισραήλ. Η συμμετοχή ανέρχεται σε περίπου 8.000 Εβραίους ετησίως. Παράλληλα όμως το εβραϊκό κράτος προσπαθεί να αναπτύξει το «Masa» μαζί με ένα άλλο παρόμοιο πρόγραμμα που ονομάζεται «Birthright Israel». Πρόκειται για ένα άλλο πρόγραμμα επαναπατρισμού που φέρνει πίσω στο Ισραήλ περίπου 20.000 νέους κάθε χρόνο, παρέχοντας τους πλήρη κάλυψη εξόδων για ταξίδια 10 ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ισραηλινό στρατό (;) και να επισκεφτούν μέρη της χώρας και της Δυτικής Όχθης, που αποτελούν σημαντικά μνημεία του εβραϊκού λαού.

Αν και το «Birthright Israel» θεωρείται χρήσιμο για την προβολή μιας θετικής εικόνας του Ισραήλ, οι υπεύθυνοι φοβούνται ότι έχει περιορισμένη επίδραση στην προσέλκυση των Εβραίων της Βορείου Αμερικής, ώστε να τους πείσουν να μεταβούν οριστικά στο Ισραήλ. Οι διαφορές στην προσέγγιση των δύο προγραμμάτων έγιναν εμφανείς τον Ιούλιο, όταν ένας υπεύθυνος του «Birthright Israel», ονόματι Shlomo Lifshittz, παραιτήθηκε από τη θέση του και συνέχισε να «εργάζεται» για το πρόγραμμα «Μasa», λέγοντας με παράπονο στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι το «Birthright Israel» του απαγόρευε να αποθαρρύνει τους γάμους επιμειξίας και να προτρέπει τους συμμετέχοντες να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ!

Κατά την έναρξη της εκστρατείας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Masa», Ayelet Shilo-Tamir, προειδοποίησε ότι η παγκόσμια αφομοίωση έθετε τους Εβραίους "στα πρόθυρα της αρνητικής ανάπτυξης". Σύμφωνα με άλλους, η σημαντικότητα του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι οι νέοι Εβραίοι που συμμετέχουν σ’ αυτό ενισχύουν την Εβραϊκή ταυτότητά τους και είναι πιο πιθανό να γίνουν πολιτικά και κοινωνικά ενεργοί σε θέματα που αφορούν το Ισραήλ στο εξωτερικό.

Η καμπάνια έχει προκαλέσει μια καταιγίδα αντιπαραθέσεων στις εβραϊκές ιστοσελίδες, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ορισμένους να την αποκαλούν διχαστική και προσβλητική για τους απογόνους που προέρχονται από γάμους με μη Εβραίους. Ωστόσο, μια δημοσκόπηση του 2007 απέδειξε ότι το 46 τοις εκατό των Εβραίων Ισραηλινών πιστεύουν ότι όλοι οι Εβραίοι θα έπρεπε να ζουν στο Ισραήλ γιατί αυτός είναι «ο μόνος τρόπος για το Ισραήλ και του εβραϊκού λαού να ενισχυθεί».

Η θέση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί και από τους ηγέτες του Ισραήλ, αν και οι περισσότεροι είναι προσεκτικοί να μη διαταράξουν την ευαίσθητη ισορροπία των σχέσεων με τις κοινότητες της διασποράς. Ο Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, θεωρείται ένας που διατάραξε αυτές τις ισορροπίες, όταν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Γαλλία, κάλεσε τους Εβραίους της Γαλλίας να γυρίσουν πίσω στο Ισραήλ, διότι η Γαλλία αντιμετώπιζε «τη διάδοση του πιο άγριου αντισημιτισμού». Λέγεται επίσης ότι ο Σαρόν ζητούσε ένα εκατομμύρια Εβραίους να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσουν μια «δημογραφική απειλή» από την ταχεία ανάπτυξη του παλαιστινιακού πληθυσμού στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα εδάφη. Κι αυτό γιατί μέσα σε μια δεκαετία αναμένεται να επιτευχθεί αριθμητική ισότητα μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στο Ισραήλ ότι η εσωτερική μετανάστευση έχει μειωθεί σταθερά, μετά από την επιστροφή ενός εκατομμυρίου Εβραίων από τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του ’90. Το ποσοστό απορρόφησης για το περασμένο έτος ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1980, μόλις 16.500 Εβραίοι. Ο Adam Keller εξηγεί ότι ελάχιστοι είναι οι Εβραίοι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, που είναι και η ομάδα-στόχος της διαφημιστικής εκστρατείας, που έρχονται στο Ισραήλ για υλιστικούς λόγους. Και συνεχίζει λέγοντας ότι: «πρόκειται για ανθρώπους που έχουν ιδεολογικά κίνητρα και πολλοί από αυτούς είναι δεξιοί εθνικιστές, οι οποίοι μπορούν να ενθαρρυνθούν να εγκατασταθούν στη Δυτική Όχθη».

Η ισραηλινή κυβέρνηση και διάφορες άλλες οργανώσεις επιδοτούν τη μετανάστευση των Εβραίων της διασποράς πίσω στο Ισραήλ. Πέρυσι, η «Εβραϊκή Υπηρεσία» είχε επωμιστεί το ρόλο να εγκαταστήσει νέους μετανάστες στο Ισραήλ, σε συνεργασία με μια ιδιωτική οργάνωση που διαφημίζει στην ιστοσελίδα της οικισμούς στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ναμπλούς και την Βηθλεέμ.

Και τελειώνει ο Keller λέγοντας ότι: «την περασμένη εβδομάδα η ισραηλινή τηλεόραση έδειξε μια ομάδα μεταναστών να καταφθάνουν στο Ισραήλ. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκε ένα μεγάλο πλήθος χειροκροτώντας και κουνώντας ισραηλινές σημαίες».

1 comment:

Anonymous said...

mrabo sto israel makari na kanane etsi kai oi ellines
sto dromo vlepo ellines kai ellinides me mavres kai pakistanous

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails