Wednesday, June 23, 2010

Σουηδία: Στους 1000 μαθητές οι 2 είναι Σουηδοί

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Φαίνεται οτι κάποιοι έχουν "υπνωτίσει" με εξαιρετικά έντεχνο τρόπο την ανθρωπότητα και δεν αντιδρά στα δεινά που την υποβάλλουν. 
Οι Σουηδοί δεν αντιδρούν στον εποικισμό της πατρίδας τους γιατί τους έχουν πείσει οτι φταίμε εμείς οι "Δυτικοί" για τα προβλήματα που αντιμετώπιζουν στις ανατολικές και αφρικανικές χώρες.
Η αλήθεια όμως είναι οτι μόνον η ελίτ που κυβερνά την ανθρωπότητα ευθύνεται για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική.
Θυμηθείτε το άρθρο μας "Ποιοί ήταν οι πραγματικοί δουλέμποροι των Λαών(2);".
Αυτοί οι άνθρωποι μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ έχουν καταφέρει να αισθανόμαστε εμείς ενοχές για τα δικά τους εγκλήματα.

Το Μάλμε, η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Σουηδίας, έχει γίνει μια από τις πιο διαιρεμένες φυλετικά πόλεις της Ευρώπη


Το Ισλαμικό Κέντρο δέχθηκε βροχή από βόμβες μολότοφ τα μεσάνυχτα. Το τζαμί υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ το γειτονικό σχολείο καταστράφηκε. Κανείς δεν γνωρίζει τους δράστες, αλλά ο κατάλογος των υπόπτων είναι μακρύς. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να επισκευαστούν οι ζημιές. Κι όταν το συγκρότημα άνοιξε ξανά, δέχθηκε δύο επιθέσεις μέσα σε ένα μήνα. Ο κόσμος μιλά για ένα κλίμα φόβου και την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού.
Να βρισκόμαστε στη Βαγδάτη, στο Κάιρο, στο Καράτσι; Καμιά σχέση. Οι παραπάνω σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Μάλμε, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Σουηδίας. Για πολλές δεκαετίες, η πόλη αυτή θεωρούνταν ένα καταφύγιο από τα προβλήματα του κόσμου. Αλλά η Σουηδία άλλαξε, και το Μάλμε έγινε μια από τις πιο διαιρεμένες φυλετικά πόλεις της Ευρώπης. Το 37% των κατοίκων είτε έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό είτε οι γονείς τους έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό (στα παιδιά, το ποσοστό αυτό φτάνει το 50%). 

Με το άνοιγμα της γέφυρας που συνδέει την πόλη με την Κοπεγχάγη, έχουν μεταναστεύσει στην πόλη και πολλοί Δανοί.

Σήμερα, ο πληθυσμός του Μάλμε (συνολικά 278.000 άνθρωποι) είναι κατά 25% μουσουλμάνοι. Και το ποσοστό αυτό αυξάνεται ταχύτατα λόγω της συνεχιζόμενης μετανάστευσης και των υψηλών ρυθμών γεννήσεων. Οι αρχές αναγνωρίζουν ότι σε μια δεκαετία οι περισσότεροι κάτοικοι θα έχουν μη σουηδική καταγωγή και ότι λίγο αργότερα οι μουσουλμάνοι θα γίνουν πλειοψηφία. 

Αν μάλιστα γίνει «κατακλυσμός» στη Μέση Ανατολή (πόλεμος στο Ιράν ή αποσύνθεση του Ιράκ), το κύμα των προσφύγων θα επισπεύσει αυτή την εξέλιξη.

Οι πολιτικοί προσπαθούν να ανταποκριθούν και να απαντήσουν σε αυτές τις αλλαγές. Κατά γενική ομολογία όμως, το «σουηδικό μοντέλο» (γενναίες κοινωνικές παροχές, σε συνδυασμό με μια ανοιχτή πολιτική απέναντι στη μετανάστευση) έχει φτάσει στα όριά του. Κάτω από την καθαρή και ήσυχη εικόνα του, το Μάλμε κρύβει μια εκρηκτική καθημερινότητα. Στη συνοικία Χεργκάρτεν, όπου κατοικούν οι νεότεροι μετανάστες, η ανεργία μεταξύ των ανδρών φτάνει το 82%.  

«Εδώ, όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα, τον βοηθάμε», λέει στον απεσταλμένο των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Νιχάντ, που είναι τουρκικής καταγωγής. «Οι Σουηδοί είναι ψυχροί άνθρωποι. Σφίγγουν απλώς τα χέρια. Εμείς φιλιόμαστε. Οχι σαν τους γκέι, σαν αδελφοί».

Τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε, το Ισλαμικό Κέντρο έχει γίνει ακόμη πιο ανοιχτό στους επισκέπτες. «Εδώ έρχεται όποιος θέλει, μουσουλμάνος, εβραίος, χριστιανός», λέει ο διευθυντής του κέντρου Μπεζάτ Μπεσίροφ, που κατάγεται από την FYROM. 

Και στο δημοτικό σχολείο του κέντρου, οι 11χρονοι δίνουν τη δική τους εκδοχή για τη Σουηδία. Μια εκδοχή (ακόμη) θετική. «Εχουμε καθαρό νερό!», λέει ο Ράιαν, από τη Σομαλία. «Και γλυκά!», συμπληρώνει ο συμπατριώτης του Χουσεϊν. «Και ωραία αυτοκίνητα!», λέει ο Ομάρ, από το Λίβανο.

Η θετική αυτή στάση χαρακτηρίζει και πολλούς αξιωματούχους. «Πριν από είκοσι χρόνια, το Μάλμε ήταν μια πολύ βαρετή πόλη», λέει η Τζούλια Τζάνιεκ, σύμβουλος της σοσιαλδημοκρατικής δημοτικής αρχής. «Δεν είχαμε ούτε εστιατόρια ούτε μπαρ ούτε θέατρο ούτε πανεπιστήμιο ούτε νέους ούτε τίποτα. Τώρα έχουμε μια δυναμική πολυπολιτισμική πόλη».

Αλλά η Σουηδία δεν αλλάζει κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το 2006 εξελέγη ένας κεντροδεξιός συνασπισμός με επικεφαλής τον Φρέντρικ Ράινφελντ. Ενα νέο κόμμα κατά των μεταναστών, οι Σουηδοί Δημοκράτες, θέλει να μιμηθεί τις επιτυχίες άλλων ακροδεξιών κομμάτων της βόρειας Ευρώπης. 

Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι θα ξεπεράσει το όριο του 4% στις εκλογές του 2010, ενώ μια δημοσκόπηση έδειξε ότι στο Μάλμε το κόμμα αυτό έχει 11%. «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη μετανάστευση», λέει ο τοπικός ηγέτης του κόμματος Στεν Αντερσον. «Αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε δουλειές σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε να τους βρούμε στέγη».
Αλλες χώρες έχουν το αντίστροφο πρόβλημα. 

Ο σοσιαλδημοκράτης αντιδήμαρχος του Μάλμε Κεντ Αντερσον επέστρεψε πρόσφατα από ένα συνέδριο στη Μελβούρνη, όπου άκουσε έκπληκτος τους δημάρχους της Μελβούρνης και του Τορόντο να του λένε ότι δεν έχουν αρκετούς μετανάστες. 

Το πρόβλημα είναι ότι χώρες σαν τον Καναδά και την Αυστραλία ρυθμίζουν τον αριθμό των μεταναστών που θέλουν. Η Σουηδία δεν έχει τέτοια κριτήρια. Και πολλοί πολιτικοί αρχίζουν να πιστεύουν ότι το σύστημα της «γαλάζιας κάρτας» που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ενωση ίσως να είναι κάποια λύση.

Μήπως τελικά η Σουηδία έκανε κακό στον εαυτό της με το να είναι τόσο φιλελεύθερη απέναντι στους μετανάστες; «Οχι», απαντά ο Κεντ Αντερσον. «Πρέπει να παραδεχθούμε όμως ότι δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε τη ζωή που θα θέλαμε να τους προσφέρουμε».

3 comments:

Anonymous said...

Είμαι μία φανατική αναγνώστριά σας (64 ετών) και σάς στέλλω το κάτωθι κείμενο που εδημοσιεύθη εις τον «Στόχον» της 10ης Ιουνίου 2010 και πιθανόν σάς διέφυγε. Είμαι βεβαία ότι θα το εκτιμήσετε δεόντως... Πολλά συγχαρητήρια διά την υψηλού επιπέδου ενημέρωσίν που μάς παρέχετε...

«Κατευθείαν απόγονοι του Αυνάν οι σημερινοί Εβραίοι

Ενώ στην χώρα των μαζοχιστών που ονομάζεται Ελλάς, απαγορεύονται διά ροπάλου οι φυλετικές έρευνες DNA, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν όντως είμαστε απευθείας απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, στο Ισραήλ οι Εβραίοι χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα τις φυλετικές έρευνες. Η τελευταία από αυτές δημοσιεύθηκε στις αρχές Ιουνίου και – σύμφωνα με όλες τις κορυφαίες εφημερίδες του Ισραήλ που την πρόβαλαν πρωτοσέλιδα με πανηγυρικούς τίτλους – οι σημερινοί Εβραίοι είναι κατευθείαν απόγονοι του Αβραάμ, του Αυνάν και του Ιησού του Ναυή κι όχι απόγονοι των εξιουδαιοποιηθέντων Χαζάρων, όπως ισχυρίζονται εδώ και 70 χρόνια οι Αντισημίτες.
Η έρευνα, υπό τον γενετιστή Χάρι Όστρερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με συναδέλφους του από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό γενετικής "American Journal of Human Genetics", σύμφωνα με τα "Science" και "Nature". Η μελέτη έκανε ανάλυση του γονιδιώματος 237 ατόμων από επτά ιουδαϊκές κοινότητες στην Ελλάδα, την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιταλία, τη Συρία και την ανατολική Ευρώπη.
Εδώ και τουλάχιστον ένα αιώνα, οι ιστορικοί, γλωσσολόγοι και άλλοι ερευνητές διαφωνούν για το αν οι Ιουδαίοι (γύρω στα 13 εκατ. ανά τον κόσμο) αποτελούν μια ενιαία φυλετική ομάδα, έχουν απλώς μια κοινή θρησκευτική και πολιτισμική ταυτότητα ή κάτι άλλο. Οι ερευνητές σύγκριναν το γενετικό "προφίλ" των Εβραίων με μη Εβραίους κατοίκους των ίδιων χωρών, με βάση στοιχεία DNA από το Πρόγραμμα Ποικιλίας Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, μια βάση δεδομένων με γενετικές πληροφορίες από όλο τον κόσμο.
Κάθε ομάδα Ιουδαίων σε κάθε χώρα είναι γενετικά διακριτή, όμως όλες οι ιουδαϊκές ομάδες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνδέονται από κοινά στοιχεία που συνιστούν ένα "γενετικό νήμα", το οποίο πάει πίσω στον χρόνο πάνω από 2.000 χρόνια, παρά τις πάμπολλες μεταναστεύσεις και επιμειξίες. Σύμφωνα με τον Όρστερ, φαίνεται να υπάρχει όντως μια κοινή γενετική βάση μεταξύ των ανά τον κόσμο Ιουδαίων, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες μικρότερου εύρους έρευνες που είχαν εστιαστεί σε μικρότερες ομάδες ιουδαϊκών πληθυσμών. Η νέα έρευνα φαίνεται να καταρρίπτει την θεωρία (που είχε υποστηρίξει και ο Εβραίος συγγραφέας Άρθουρ Καίσλερ στο βιβλίο του «Η 13η φυλή») ότι πολλοί Εβραίοι της Ευρώπης κατάγονται από την τουρκική φυλή των Χαζάρων της Κεντρικής Ασίας, οι οποίοι είχαν ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό τον 8ο αιώνα».

I.Skouroliakos said...

Το ίδιο ακριβός θα συμβεί και στην χωρά μας.

Όμως…

Θα ήθελα να παίξουμε ένα παιχνίδι ερωτήσεων.

Στο παιχνίδι μπορεί να συμμετέχει και ο μουσουλμάνος φίλος που έχουμε αντίθετες απόψεις… αυτός, αυτοί, και οι άλλοι γνωρίζουν καλά το θέμα. Είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων

Η σωστή απάντηση θα δείξει ποσό ενημερωμένοι είναι κάποιοι

Ερώτηση 1: πόσους Έλληνες θα έχει σε 20 χρονιά η Θράκη και πόσους μουσουλμάνους?

Ερώτηση 2: πόσους ξένους θα έχει σε 20 χρονιά η Ελλάδα και πόσους ξένους?

Ερώτηση 3: πόσους Έλληνες θα έχουν τα σώματα ασφαλείας σε 30 χρονιά με το διάταγμα ότι μπορούν να μπουν και ξένοι, και πόσους Έλληνες?

ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΣΕ 20-40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ, ΕΒΡΑΪΚΩΝ & ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ said...

Αγαπητή αναγνώστρια σε ευχαριστούμε για το κείμενο που μας έστειλες.Το έχουμε διαβάσει,αλλά είναι ένα απο τα πολλά(πάρα πολλά για την ακρίβεια!!!)που δεν προλαβαίνουμε να δημοσιεύσουμε.
Παρ'όλα αυτά το πιο δύσκολο και πιο σημαντικό απο όλα είναι η διάδοση των ειδήσεων αυτών.
Το κείμενο θα το δημοσιεύσουμε.
Πρέπει να διαδίδουμε συνεχώς τις πληροφορίες αυτές για να γίνονται γνωστές σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails